Tüm üniversite öğrencilerine ve mezunlarına Sınavsız İkinci Üniversite olanağı…
Hiçbir sınava girmeden Anadolu Üniversitesi’nde ikinci bir üniversite okuyabileceğinizi biliyor muydunuz? Evet, bunun için sadece temel bazı şartları yerine getirmeniz yeterli.
Sınavsız İkinci Üniversite Başvuru Koşulları:
- Herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar ile örgün yükseköğretim kurumlarının lisans bölümlerinde veya önlisans programlarında kayıtlı öğrenciler, aynı alanda olmamak üzere Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin lisans bölümlerinden veya önlisans programlarından herhangi birini tercih edebilirler.
- ÖSYM’nin Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan K.K.T.C.’deki üniversitelerde okuyan öğrenciler de başvurabilirler.
- Yabancı Uyruklu Öğrenci Giriş Sınavı ile Türkiye’deki üniversitelere yerleştirilen yabancı uyruklu öğrenciler de başvuruda bulunabilirler.
- Uyruğundan biri T.C. olup yurtdışı yükseköğretim kurumlarını bitirerek Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ndan denklik belgesi alanlar başvurabilirler.
- Herhangi bir örgün yükseköğretim kurumundan kaydı silinenler ile herhangi bir örgün yükseköğretim programında kaydı bulunmayanlar başvuru yapamazlar.
- Yurt dışı yükseköğretim kurumlarında halen kayıtlı olup uyruğundan biri T.C. olan öğrenciler başvuru yapamazlar.
- Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinden mezun olanlar başvuru yapabilirler ancak, halen kayıtlı olanlar başvuru yapamazlar.
- Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri dışında başka bir üniversitede açık veya uzaktan eğitim sistemi ile öğrenim gören öğrenciler de aynı alanda olmamak üzere başvuru yapabilirler.
Bu temel koşullara sahipseniz, Sınavsız İkinci Üniveriste’ye kayıt yapmanız için gereken işlemler son derece basit. Yukarıdaki koşullara uyan lisans veya ön lisans mezunu veya örgün yükseköğretim bölümlerinde kayıtlı öğrenciler İkinci Üniversite kayıt türünden yararlanabilirler. Adayların kayıtları “İnternet Başvuru” ve “AÖF Bürolarından Kayıt” olmak üzere iki aşamalı yapılmaktadır.
Sınavsız İkinci Üniversiteye Nasıl Kayıt Yaptırılır?
- Başvuru şartlarını taşıyorsanız internet başvurunuzu yapın.
- Kayıt için gerekli belgeleri hazırlayın.
- Öğrenim bedellerini bankaya yatırın.
- AÖF bürosuna giderek kaydınızı yaptırın.
Adaylar, http://kayit.anadolu.edu.tr adresinde “İkinci Üniversite” linkini tıklayarak internet başvurularını yapabilirler. (Site internet başvuru tarihleri içerisinde aktif hale getirilecektir.)
İnternet sitesinden başvuru yapmak, yazıcıdan döküm almak ve bankaya gerekli ücreti yatırmak kayıt için yeterli değildir. Kayıt kılavuzunda açıklanan tüm kayıt belgelerini, kayıt süresi içerisinde mutlaka AÖF bürosuna teslim etmeniz, Öğrenci Bilgi Formunu onaylatarak geri almanız gerekmektedir. Aksi takdirde kaydınız yapılmaz.
Sınavsız İkinci Üniversite Kayıt İçin Gerekli Belgeler Nedir?
Kayıt anında AÖF Bürosuna teslim etmek zorunda olduğunuz belgeler aşağıda listelenmiştir. Bu belgeleri kayıt anından önce mutlaka hazırlayın.
- Öğrenim Belgesi
- Fotoğraf
- Internet Başvuru Belgesi
- Fotoğraflı-İmzalı Form
- Öğrenci Bilgi Formu
2014-2015 öğretim yılı açıköğretim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerine İkinci Üniversite kapsamında planlanan internet başvuru ve kayıt tarihleri aşağıda verilmiştir.
- İnternet Başvuru Tarihi: 29 Eylül – 17 Ekim 2014
- AÖF Bürosundan Kayıt Tarihi: 29 Eylül – 17 Ekim 2014
- AÖF Bürosundan Mazeretli Kayıt Tarihi: 16 – 17 Ekim 2014
Sınavsız İkinci Üniversite Harç Miktarları Nedir?
2013-2014 Sınavsız İkinci Üniversite Harçlarını öğrenmek için aşağıdaki bağlantıyı tıklayabilirsiniz.
https://www.ilgilibirbilgi.com/ikinci-universite-harclari.html
Sevcan der ki
Ayrıca eğer barajı geçerim diyorsanız, ÖSS’ye girerek bu fırsatın fiyatını düşürebilirsiniz:)
özge der ki
Kesinlikle elinizde imkan varsa ikinci üniversiteyi okumanızı tavsiye ederim.Ben de karşılaştırmalı edebiyat bölümünde okumaktayım şu anda 3.yılım bitti ve aynı zamanda Anadolu Üniversitesİ Açıköğretim fakültesinde 2yıllık halkla ilişkiler okuyorum.Tüm arkadaşlara tavsiye ederim.Çok fazla zorlama olmadan normal öğretiminiz devam ederken açıköğretimi de tamamlayabilirsiniz.Tek zorluğu kendi vize ve finallerinizin olduğu iki hafta arasındaki haftasonuna denk geliyo ama azimli olursanız başarıyosunuz en kötü ihtimalle eylül ayında yapılan bütünlemelerde geçersiniz.Ama tavsiye ettiğim konu mutlaka mezun olmadan ikinci üniversiteye başvurmanızdır.
güliz der ki
merhaba İBRAHİM. staj programı dışında bi sorum var sana. karşılaştırmalı edebiyatın yanısıra a.ö halkala ilişkiler okuduğunu gördüm. ben de ingiliz dili ve edebiyatı okuyorum,2sınıfım bu sene.aynı şekilde halkla ilşk. istiyorum a.ö.’den.. seninki 2 yıllık mı?4 yıllık seçme gibi bi imkanımız var mı ikinci üniversite olarak ?? sence ikisi birarada zor mu?fikrini almak istedim.şimdiden sağoll..
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Güliz,
Halkla İlişkiler AÖF sadece 2 yıllık, yani dört yıllık seçme gibi bir şansın yok; ancak 4 yıllık olan farklı bölümler var.
Zorluk konusuna gelince, bence hiç endişelenme; çünkü dersleri rahatlıkla geçebiliyorsun ve çok fazla çalışma alternatifi var. Ders kitapları, e-televizyon, e-alıştırma vb.
Tek olumsuz yanı vize ve finallerle kesişiyor olması. Bu da çok önemli bir sorun değil. En kötü ihtimalle Eylül ayında yapılan bütünleme sınavıyla RAHATLIKLA geçebiliyorsun.;)
Hatta şuana kadar sınavlara sadece bir gece öncesinden çalışarak girmeme rağmen, hiç bir sorun yaşamadım. Ama stres yapıyor.:)
güliz der ki
Teşekkürler İbrahim, sağol yardımın için..
İbrahim Avcı der ki
Rica ederim!:)
Elvira der ki
selam, ben 9 eylül üniversitesi izmir meslek yüksekokulu büro yönetimi ve sekreterlik okuyorum. ikinci üniversite olarak secebilceğim 4 yıllık bölümler var mı? ne yapmam gerekiyor ve nerden bilgi edinebilirm yardımcı olursanız sevinirim.
heval der ki
merhaba ibrahim abi ben marmara üni. türkçe işletme bölünü 2. sınıf öğrencisiyim bende açıköğretime yazılmak istiyorum hangi bölümü tavsiye edersiniz ve başvurular nezaman nasıl nereye yapılıyor ? bilgilendirirseniz minnettar olurum,
buket der ki
merhaba ibrahim bey. ben kimya mühendisliği okuyorum 2. sınıftayım. bu yıl ikinci üniversiteye başvurmak işletme okumak istiyorum. iki sorum olacak; kayıt ücreti ve kitap masrafları ne kadar olur? işletme bölümünü 2 yıllık okuma şansım mı var yoksa kaç yıllık okuycağımı ben mi seçiyorum? cvb verirseniz çok sevinirim. teşekkürler şimdiden…
İbrahim Avcı der ki
Merhabalar,
Elvira, alttaki bölümler AÖF’ün 4 yıllık olanlarıdır.
o İktisat,
o Maliye,
o Kamu Yönetimi,
o Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri,
o İşletme
Detaylı bilgi içinse alttaki iki bağlantı adreslerini kullanabilirsin.
http://www.anadolu.edu.tr/ogrenci_isleri/sinavsiz_ikinci_universite.aspx
http://www.anadolu.edu.tr/akademik/fak_aof/
Heval, hangi bölümü seçeceğin senin kariyer planlarınla ilgili. Çok farklı bir bölüm seçebileceğin gibi, işletme ile birbirini tamamlayan bölümler de seçebilirsin.
2 yıllık bölümler ile ilgili detaylı bilgi için alttaki bağlantı adresini tıklayabilirsin.
http://www.anadolu.edu.tr/akademik/fak_aof/bolumler.htm
Sınavsız İkinci Üniversite 2008-2009 Öğretim yılı için planlanan başvuru tarihi ve kayıt tarihleri şöyle;
Planlanan İnternet Başvuru Tarihi: 27 Ekim 2008 – 21 Kasım 2008
Planlanan AÖF Bürosundan Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2008 – 17 Kasım 2008
Planlanan AÖF Bürosundan Mazeretli Kayıt Tarihi: 18 Kasım 2008 – 21 Kasım 2008
http://aofkayit.anadolu.edu.tr adresinde ”İkinci Üniversite” linkini tıklayarak başvurunuzu yapabilirsiniz.
İnternet sitesinden başvuru yapmak,yazıcıdan döküm almak ve bankaya gerekli ücreti yatırmak kayıt için yeterli değildir. Kayıt kılavuzunda açıklanan tüm kayıt belgelerini, kayıt süresi içerisinde mutlaka AÖF bürosuna teslim etmeniz gerekir. Aksi takdirde kaydınız yapılmamış olur.
KAYNAK: http://www.anadolu.edu.tr/aos/sss/sss.aspx#5
Buket, kayıt ücretleri kitap ücretlerini de içinde barındırıyor. Yani tüm masraflar yaklaşık 500ytl tutacaktır.
AÖF işletmenin süresi 4 yıldır; ancak bunun sadece 2 yılını okumak gibi birtercih yapabilir misin bilmiyorum.
Görüşmek üzere,
İbrahim
ece_15 der ki
ben muhasebe bölümü 2 yıllık meslekokul mezunuyum dikey geçiş sınavına girmeden 3.sınıfa direk kayıt yaptırabilirim değil mi
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Ece,
Bu konu hakkında bir bilgim yok. En iyisi şehrindeki AÖf bürosuna danışman olacaktır.
Lütfen alttaki bağlantı adresini tıkla.
http://www.anadolu.edu.tr/aos/buro/aof_buro_adresler.aspx
Hilal8709 der ki
Merhaba ibrahim ben türizm ve seyahat işletmeciliği 2 yıılık mezunuyum.açıköğretimden işletmeye devam etmek istiyorum ama işletme bölümü 4 yıllık görünüyo 2 yıllık da okunabiliyormu ayrıca bu bölüm zormu ders almama gerek varmı.Teşekkürler.
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Hilal,
AÖF işletmenin süresi senin de söylediğin gibi 4 yıldır; ancak bunun sadece 2 yılını okumak gibi bir tercih yapabilir misin, bilmiyorum. Yine de bunun mümkün olduğunu sanmıyorum.
Dilersen alttaki bağlantı adrresini tıklayarak şehrindeki büronun iletişim bilgilerini alabilirsin.
http://www.anadolu.edu.tr/aos/buro/aof_buro_adresler.aspx
Dersler, gerekli ilgi gösterilirse, hiç zorlamayacaktır. Zaten sınavlar ÖSS tarzında olduğundan, genelde kolay ve sınav soruları, alıştırma soruları ile paralel çıkıyor.;)
Tek yapman gereken biraz çalışmak ve bol bol alıştırma çözmek. Bence ders almaya hiç gerek yok.
Görüşmek üzere,
İbrahim
oğuz der ki
bu aöf için kayıtlar ne zaman b aşlıyor. yani son kayıt tarihi ne zaman?
İbrahim Avcı der ki
Ece, senin için net bir bilgi bulabildim.
Senin de söylediğin gibi, dikey geçiş sınavına girmeden doğrudan 3. sınıfa kayıt yaptırabiliyorsun; ancak üniversite her yıl bunun için bazı koşullar belirliyor.
İstenilen koşullar uygun olduğu takdirde, hiç bir sorun kalmıyor.
Detaylı bilgi için alttaki adresi kullanabilirsin.
http://www.anadolu.edu.tr/aos/sss/sss.aspx#4
Başarılar!
Ve Oğuz, ikinci üniversite kayıt tarihleri için alttaki bağlantı adesini tıkla lütfen.
http://ibrahimavci.wordpress.com/2008/08/21/2008-2009-sinavsiz-ikinci-universite-kayit-tarihleri/
ece_15 der ki
çok teşekkür ederim:)
aslı der ki
slm bn bu sene söğüt myo kazandım aynı zamanda ikinci üniveriste okumak istiyorum kaydımı 1.sınıfta mı yoksa 2. sınıfta mı yaptırıcam bişey daha kayıt kılavuzunu aöf bürolarından mı almamız gerekiyor netden yayınlanan bi sitesi var mı? yardımcı olrsanınz çok sevinirim teşekkürler…
Ali der ki
s.a. İbrahim ben iki yıllık makine teknikerliğini bitirdim ikinci üniversiteye kayıt yaptırmak istiyorum.Hangi bölümlerine kayıt yaptırabilirim..Şimdiden teşekkür ederim..
İbrahim Avcı der ki
Merhabalar,
Aslı, bekleme gerek yok hemen kayıt yaptırabilirsin.Kılavuz içise alttaki adresi tıklayabilirsin.
http://www.anadolu.edu.tr/aos/kilavuzlar.aspx
Ali, alttaki alıntıyı oku lütfen.
2 veya 4 yıllık örgün Yükseköğretim bölümlerinde kayıtlı öğrenciler veya mezunlar istedikleri takdirde, okumakta veya mezun oldukları alanlarda olmamak üzere,
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinin,
* Ev İdaresi,
* Sosyal Bilimler,
* Halkla İlişkiler,
* Yerel Yönetimler,
* Dış Ticaret,
* Muhasebe,
* Turizm ve Otel İşletmeciliği,
* Bankacılık ve Sigortacılık,
* Büro Yönetimi ve Sekreterlik,
* Sağlık Kurumları İşletmeciliği,
* İlahiyat,
* Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans,
* Tarım Önlisans,
* Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi
programlarının birinci sınıfına veya,
Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinin,
* İktisat,
* Maliye,
* Kamu Yönetimi,
* Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri,
Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinin,
* İşletme
Bölümlerinin birinci sınıfına kayıt yaptırabilirler.
KAYNAK: http://www.anadolu.edu.tr/aos/sss/sss.aspx#5
aslı der ki
verdiğiniz bilgiler için teşekkür edrim
aslı der ki
birşey daha sormak istiyorum ailem 2 yıl boyunca derslerime ve dgsye ağırlık vermemi inş kazandıktan sonra 3.ve 4. sınıfta ikinci üniversite seçmemin daha iyi olucağnı söylüyolar böyle bi hakkım varm mı ve 4 yıllık işletme seçebilirmiyim son sorum daha sormicam acil cvp istiyorum kafam çok karışık çünkü…
İbrahim Avcı der ki
Evet Aslı, okurken ya da mezun olduktan sonra dahi ikinci üniveriste için başvurabilirsin ve 4 yıllık işeletmeyi de tercih edebilirsin.
gonca der ki
mrb ben bu yıl aksaray meslek yüksekokulu büro yönetimini kazandım.1 eylülde kayıt yaptırcam ama daha snra dondurcam kaydımı.yinede 2. üni ‘den yararlanabiliyormuyum?cvbını merakla bekliyorum şimdiden tşk.ler ….
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Gonca,
Bu konu hakkında bir bilgim yok; ancak teknik olarak yararlanabilirsin gibi görünüyor. En iyisi şehrindeki AÖf bürosuna danışman olacaktır.
Lütfen alttaki bağlantı adresini tıkla.
http://www.anadolu.edu.tr/aos/buro/aof_buro_adresler.aspx
gonca der ki
ben aradım aöf büroyu bi fikirlerinin olmadığını söylediler.netten araştırdım ve öğrendiğim kadarıyla oluyor.bin bilsende bir bilene danış diye boşa söylemediklerini düşünerek danışmak istedim.yinede çok teşekkür ederim
İbrahim Avcı der ki
En sevdiğim sözlerden biridir.:D Umarım her şey istediğin gibi olur, Gonca.
tUgBa der ki
ben işletme 2yıllıga bu yıl baslıcam ama ben bu 2yıl aöfden 2yllk halkla ilişkiler okumak istiyorum bide ben aöfden 2yılı okuduktan sonra işletmeyi acıkögretmden 4e tamamlıyabilyormuyum yani aöf den 2 bölüm bitirebiliyormuyuz. simdiden tesekkürler
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Tuğba,
Başlayacağın okul meslek yüksek okulu mu?
ck_mehmet der ki
merhaba arkadaslar bu sınavsız ikinci üniversite ye bütün öğrenciler kayıt yaptırabiliyo mu yoksa belirli bölümler mi…cvp ınız için tşkler…
gonca der ki
mrb yine ben…sana bir şey daha danışmak istiyorum.ilk yıl kayıt dondurabiliyormuyuz?eğer donduruluyorsa 2. üniye kayıt yaptırmamda bir sorun olur mu?şimdiden tşk.ler…
kaan der ki
merhaba benim de bir sorum olacak şuan kimya mühendisliği okuyorum şöyle birşey duydum 2 yıllık bazı bölümler lisans tamamlamayla 4 yıllık bir bölüme tamamlanabiliyorumuş, ben dış ticaret seçmek istiyorum sonra da işletmeye tamamlamak istesem benim elimde dış ticaret+ işletme diploması mı olacak yoksa sadece tamamladığım gibi işletme diploması mı?bilgilendirisenin sevinirim teşekkürler
İbrahim Avcı der ki
Merhabalar,
Mehmet, örgün öğretimin tüm bölümlerindeki öğrenciler bu imkandan yararlanabiliyor.
Gonca, istenilen belge ve koşulları sağlarsan elbette dondurabilirsin. Ancak bunun için de heyet rapoaru ya da fakirlik belgesi gibi bir şeyler isteyeceklerdir, bu da 2. üniversite için sorun oluştururmu bilmiyorum.
Önceden de söylediğim gibi bunun en iyi çözüm kaynağı büro. Gerçi onların da bilgi sahibi olmadıklarını söylemiştin. Bir kez daha onlara danışmayı denemelisin. Ama bu sefer merkez büroyu ara istersen.
Kaan, elinde tamamladığın bölümün diploması olacaktır. Çünkü bir diğerine kayıt olurken, bitirdiğinin diplomasını alacaklardır. Aynı üniversiteye başlarken diplomanı vermen gibi.
nomoretosay der ki
Merhaba İbrahim Bey. Bu bilgiler için gerçekten çok teşekkürler. Ben Gazi Üniversitesi İngilizce öğretmenliği 2. sınıfa geçtim. farklı bi alanda yeni şeyler öğrenmek en azından bölüm dışı bişeyler yapmak için aöf halkla ilşkiler okumak istiyorum bu sene başlayıp. Ama ben ikinci öğretim olduğum için harçlarının yüksek olup olmadığını merak ediyorum. geçen sene bu bölümün harçları ne kadardı acaba ? Bu sene okulda %8 e girip harç miktarımı 1. öğretime düşürebildim ama 1 senelik bu da, seneye ne olur bilinmez. O yüzden harç benim için önemli. Öğrencilik zor iş:) Yardımcı olursanız sevinirim. Thanks in advance.
İbrahim Avcı der ki
Merhaba nomoretosay,
Çok doğru bir karar almışsın. 🙂 Geçen yılın toplam maaliyeti 500 ytl idi. Yani “All inclusive price”. 😉
Bu yıl da bu civara yakın olacaktır sanırım.
Görüşmek üzere,
İbrahim
ck_mehmet der ki
ibrahim abi çok sağol saygılar…
nomoretosay der ki
Thanks a billion İbrahim, 500 yetele senelik iyi gibi şimdilik henüz elimi cebime atmadım 😀 Kitap falan hiç bir şeye para yatırmamamız gerekmiyodur umarım. Zamanını ayırdığın için çok sağol. Her anın sana su,köprü, yol olarak geri dönmesi dileğiyle…. 😀
merhaba der ki
bişey sormak istiyorum toplam senelik harç+kitap masrafları ne kadar tutuyorr cevap verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.
İbrahim Avcı der ki
Merhaba MERHABA,
Geçen yılın toplam maaliyeti yaklaşık 500 YTL idi.
mustafa ağaçlı der ki
merhaba ibrahim bey.. yardımlarınız için öncelikle teşekkürler.
ben kamu yönetimi 2. öğretim mezunuyum..
2. öğretim olmam sınavsız açık öğretim hakkımı ortadan kaldırıyor mu?
eğer kaldırıyorsa bundan(sınavsız başvuru hakkından) yararlanmanın başka bir yolu varmı yada tek yolu öss sınavına tekrar girmek mi?
yardımınız için şimdiden çok teşekkürler.
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Mustafa,
Bu hiçbir engel ifade etmiyor, koşul sadece örgün eğitim görülmesi.
Yine de şehrindeki büroyu arayıp teyit ettirmen de faryda var.
Tıkla lütfen:
http://www.anadolu.edu.tr/aos/buro/aof_buro_adresler.aspx
Görüşmek üzere,
İbrahim
ayse der ki
2 sınıftan yeni mezun oldum 2 yıllık işletme okudum şimdi beni yönlendirirmisiniz açık öğretimden devam etmek istiyorum
pınar der ki
merhaba arkadaşlar ben pınar sizlere birşey soracaktım ben 2 yıllık maliye mezunuyum açıköğretimden 4 yıllığa tamamlayacam kayıtlar ne zaman başlıyor ve kayıt için ne lazım simdiden herkese teşekkürler
İbrahim Avcı der ki
Merhaba,
Ayşe ve Pınar, her ikiniz de bilgi için alttaki adresi kullanabilirsiniz.
http://www.anadolu.edu.tr/aos/sss/sss.aspx#4
Başarılar!
duygu der ki
bende kıbrıs yakın doğu üniversitesi güzel sanatlar ve tasarım fakültesinde okuyorum. aynı zamanda acıköğretim 4yıllık Halkla ilişkiler bölümüne kayıt olmak istiyorum. başvuruların ne zaman olduğundan haberınız varmı ?
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Duygu,
Alttaki bağlantıyı tıkla lütfen.
http://ibrahimavci.wordpress.com/2008/08/21/2008-2009-sinavsiz-ikinci-universite-kayit-tarihleri/
ufuk der ki
IKI YILLIK MYO BITIRDIM SIMDI SINAVSIZ ACIKOGRETIM ELEKTRIK PROGRAMI ACILMIS DUYDUM BASVURU TARIHLERI VE NELER GERKLI VE DERSLERE GIRMEDEN SADECE SINAVLARA GIREBILIRMIYIZ BIR SAKINCASI VARMI
uğur der ki
ibrahim bey bir sorum olacak size ben meslekyüksekokulu otomotiv bölümü öğrencisiyim. açık öğretimden işletme 4 yıllığa geçip lisans tamamlamak istiyorum şimdi kayıt yaptırsam kaçıncı sınıftan başlarım ve başladığım sınıfta önceden gördüğüm dersleri tekrar görecekmiyim yoksa muaf mı sayılacağım.
melike der ki
ben acıkogretim laborant ve veteriner saglıgı istıyorum ama ben veteriner degil laborant olmak istıyorum bu bolumu bitirdikten sonra laborant olma sansım nedir yani iş bulabilirmıyım
mehmet der ki
merhaba ; ben bir sorun olacak . ben yeni liseyi bitirdim ve önlisans ilahiyatı okumak istiyorum. bunun için gerekli olan evraklar ve ücret ve kayıtların ne zaman başladığı hakkında bilgi almak istiyorum. yardımcı olursanız cok sevinirim.
muşşş der ki
2 yıllık ilahiyat için topam ne kadar masraf olur kitaplar dahil.
İbrahim Avcı der ki
Merhaba,
Ufuk, bu konuda ne yazık ki bir bilgim yok.
Uğur,geçiş konusunda her yıl bazı koşullar berlirliyorlar.Bunlara uygun olduğun takdirde, hazırlık aldıktan sonra 3. sınıftan başlayabilirsin.
Yine de alttaki adresleri bir incele ve kontrol et.
http://www.anadolu.edu.tr/aos/sss/sss.aspx#4
http://www.anadolu.edu.tr/aos/yonetmelikler/myo_02.aspx
Melike, bu iş alanı konusunda bir bilgim olmasa da bildiğim bir şey var; eğer bir konuda eğitim aldıysan, kendini geliştirdiysen ve istekliysen, iş bulamaman için hiçbir neden yok. 😉
Mehmet, sınavsız ikinci üniversite için öncelikle örgün bir bölümde okuman ya da mezun olman gerekiyor.
Sen ÖSYS sonucuna göre tercih yapmalısın.
uğur der ki
yine ben 🙂 şimdi ben kendi bulunduğum yerdeki açıköğretim bürosuyla irtibata geçtim bana okul bittikten sonra gelirsen 3. sınıftan başlarsın fark derslerini verirsin 2 sene daha okur bitirirsin dediler başka bir yerde tekrar sordum onlarda hazırlıktan başlarsın bütün dersleri alır tekrar görürsün dediler. burda kaçıncı sınıftan başlayacağını yazıyor ama muaf olacağı dersler varmı yokmu belirtilmemiş.
ayrıca önceki cevap için sağol bunada cevap verebilirsen çok iyi olur
İbrahim Avcı der ki
Tekrar merhaba Uğur,
İkinci üniversite okuyanlarda muaf olma yok, bunu çok iyi biliyorum; ancak seninki dikey geçiş. Bu nedenle sana yanıt veremeyeceğim, buro yetkililerinin söylediği en doğrusu olmalı.
Eğer sen bu eğitimi almak istiyorsan, gerekirse o dersleri de verirsin. 🙂
Söyleyebileceğim tek şey şu; bir sözü hiç sevemem , yanıt almadığım için: “Başına gelince görürsün!” 😀
uğur der ki
cvp lar için sağol 🙂 nerde bu devlet nerde bu millet 🙂 zaten bizde şans olsaydı anamızdan kız doğardık 🙂 🙂 🙂 😀 şaka bir yana bu bizim eğitim sistemini ben daha çözemedim. 🙂
herşey için teşekkür ederim.
eren der ki
merabalar ben buldan myo pazarlama ikini öğretimde baslıcam bu sene acaba acık ogretıme gecısım warmı ikinci öğretim oldugumdan dolayı cevapalrsanız sevinirm
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Eren,
Mezun olduktan sonra geçiş yapmanda hiçbir sorun yaşayacağını sanmıyorum.
yasin der ki
s.a ibrahim ben bu sene ankara üniversitesi elmadag meslek yüksek okuluna yerleştim muhasebe bölümü kaydımı falan yaptırdım tüm işlemler bitti ama sana şöyle bi sorum olacak ben ben bu 2 yıllık okulu bitirdikten sonra sınavsız acık ögretimden muhasebe üzerine yani 2 yıllık devamı olarak 4 yıla tammalaya bilirmiyim simdiden teşekürler
şeyma der ki
ben liseyi meslek lisesi olarak bitirdim sonra dokuz eylulde çocuk gelişimi 2 yıllık bıtırdım açıkogretimde okul oncesi bolumunu1 . sınıftan başlayarak okumak ıstıyorum amam benı alamıcaklarını okul oncesı için mutlaka sınava gırmem grektıgını soyluyolrlar ama ben açıklarımı okudum gırebılegım soylenıyo ben çelişkıde kaldım ban lutfen yardımcvı olurmuusnuz
İbrahim Avcı der ki
Merhaba,
Yasin, evet tamamlayabilirsin; ancak ortalamanı yüksek tutmaya çalış.
Şeyma, doğru söylüyorlar. İngilizce Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği ve Bilgi Yönetimi programları hariç diğer tüm blümler sınavsız ikinciüniveriste ile başvurabilirsin.
gamze der ki
Merhaba!
Acaba 1 dönemlik acıköğretim maliyeti ne kadar tutar.bilgilendirirseniz sevinirim.simdiden tesekkürler…
yasin der ki
sagolasın cok teşekürler:)
yeşim der ki
mrb ben sanat tarihi 4yıllık mezunum.ikinci üniversiteye kayıt yaptırabilirmiyim teşekkürler
burak der ki
Merhaba
Kayıt için hangi belgeler isteniyor?
İbrahim Avcı der ki
Merhaba,
Gamze, her şey dahil 250 ytl civarında.
Yasin, rica ederim. 🙂
Yeşim, öncelikle harika bir bölü okumuşsun. 🙂 Sen de hiçbir sorun olmadan kayıt yaptırabilirsin.
Burak, İkinci üniversite kayıtları için istenen belgelerse altta.
*İnternet Başvuru Belgesi (Başvuru sonrası siteden alınacak)
*Fotoğraflı İmzalı Form (Başvuru sonrası siteden alınacak)
*Öğrenci Billgi Formu (Başvuru sonrası siteden alınacak)
*Onyalı Nüfus Cüzdanı Örneği
*Öğrenim Belgesi
*Fotoğraf
*Banka Dekontu
*Öğrenci Kayıt Dosyası (Kayıt sırasında bürodan verilecek)
*Yabancı uyruklu öğrenciler için YOS sonuç belgesi fotokopisi
Başarılar dilerim ve kolay gelsin!
şeyma der ki
ben bu okul oncesı bolumunu araştırdım evet benı alabılıyolarmış ama kontenjan
kişi oldugundan ve bu kontenjan dolu oldugundan almıyorlarmış ama başka bolumler olabılırmış belkı ılgılınen vardır paylaşmak ıstedım ayrıca ılgılendıgınız teşekkur ederım
Haris der ki
merhaba ibrahim bey , bir sorum olacak. bu sene 2 yıllık ilahiyata kayıd olmak istiyorum. kayıt tutarı toplam ne kadar olabilir 2 yıllık için ? ayrıca kayıt tarihi ne zaman ? teşekkürler şimdiden .
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Haris,
Kayıt, harç ve kitap ücretin toplamda yaklaşık 500 ytl olacaktır. Bunu da iki takit olarak ödeyebiliyorsun.
Kayıt tarihleri için alttaki adresi tıkla lütfen.
http://ibrahimavci.wordpress.com/2008/08/21/2008-2009-sinavsiz-ikinci-universite-kayit-tarihleri/
emrahülger der ki
meraba ibrahim bey ikinci ünüversiteiçin harç miktarı ne kadar 2 yıllık bölümler için
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Emrah,
Geçen sene yıllık toplam 500 ytl civarındaydı. Bunu iki taksit olarak verebiliyorsun.
HASAN YİGİTER der ki
MERHABA BEN SU ANDA TURİZİM VE OTEL İSLETMECİLİGİNİ KAZANDIM 2YILIK AMA BEN AYNI ZAMANDADA ACIK OGRETIM YANI ANADOLU ÜNİVERSİTESİ OKUMAK İSTIYORUM BU SENE BASLAMA İMKANANA SAHİPMİYİM BU KONU HAKINDA YARDIMCI OLURMUSUNUZ SİZDEN CEVAP BEKLIYORUM ETESEKÜR EDERİM
SAYGILARLA
HASAN YİĞİTER
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Hasan,
Evet, hemen bu yıl başlayabilirsin. Kayıt tarihleri için alttaki bağlantıyı tıkla lütfen.
http://ibrahimavci.wordpress.com/2008/08/21/2008-2009-sinavsiz-ikinci-universite-kayit-tarihleri/
Başarılar!
Hamdullah der ki
Merhaba Sayın İbrahim Avcı
Ben Fen Bilgisi Öğretmenliği’ni kazandım… Sınavsız ikinci üniversite okumaya sıcak bakıyorum… Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans okumak istiyorum…Sizce öğretmenlik okuyan biri için kolay olur mu?
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Hamdullah,
Bölüm hakkında bilgi sahibi değilim. Bu senin istek ve azmine bağlı.
Eğer bunun ikinci bir fırsat olduğunu ve senin de bunu bilerek ve isteyerek seçtiğini düşünürsek, çok zorlamayacaktır. 🙂
Yine de her şey kötü gitse de eylül ayında yapılan bütünleme sınavları sayesinde durumu düzeltebilirsin.
Başarılar!
derya der ki
merhaba!
ben sosyoloji bölümü mezunuyum.malum ülke şartları gereği bu bölümden iş bulmak bi hayli zor.o yüzden ikinci üniversiteyi düşünmekteyim.banka-sigortacılık bölümüne kayıt yaptırmak istiyorum.kayıt ve masraflar 4 yıllıkla aynı mı tutar.yani bir dönemlik 250 ytl mi tutar bu kopnuda bilgi verirseniz seviniğrim.şimdiden teşekkürler.
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Derya,
Evet, her ikisinin de tutarı aynı.
merve der ki
merhaba
Ben ilköğretim matematik öğretmenliği 3 sınıf öğrencisiyim.Bu yıl açıköğretimde işletme veya iktisat okumak istiyorum.İlerde bana hangisi daha faydalı olur.Bilgilendirirseniz sevinirim. Şimdiden teşekürler…
gamze der ki
merhabalar ben ingilizce öğretmenliğinde okuyorum ve 2.bir üniversite düşünüyorum ama bölüme kara veremedim yardımcı olursanız sevinirim.
İbrahim Avcı der ki
Merhaba,
Merve ve Gamze, her ikiniz de ileride ne yapmak istediğinize bağlı olarak tercih yapmalısınız.
Şuan her ikiniz de öğretmenlik okuyorsunuz ve öğretmen olmak istiyorsanız, ikinci bir üniversite okumanıza gerek yok. Ancak öğretmenlik dışında istediğiniz bir meslek varsa, ona ulaşmanızda yardımcı olacak bir bölüm okuyabilirsiniz.
Bu bir zorunluluk değil ve örgün öğretimle eş zamanlı olacağından bunun için ayrı bir efor sarf etmeniz gerecek.
Yani gerçekten istekli olmanız en iyisi olacaktır, aksi takdirde sadece başınıza bir bela almış olabilirsiniz.
Başarılar… 🙂
sedaa der ki
iyi günler.. ben istanbul üniversitesi bilgi ve belge yönetiminde okuyorum.. aöfden ilk önce işletme okumak istiyordum fakat halkla ilişkilerin beni,m açımdan daha yararlı olacağına karar verdim. ama ben aşit ağırlık çıkışlıyım ve halkla ilişkiler sözel bölümde olduğu için o bölüme kayıt yaptıramama gibi bi durum söz konusumu?? ayrıca ücret için 500 ytl civarı demişsiniz her bölüm için aynımı? ve biraz fazla değilmi :))
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Seda,
Dikey geçiş değil de sınavsız ikinci üniversite okumak istiyorsan, istediğin herhangi bir bölümü seçebilirsin, hiçbir sorun yok.
Ücret her bölüm için yaklaşık bu miktarda olacaktır. Bunun bir yıllık toplam masraf olduğunu, kayıt, harç, kitap…HER ŞEYin dahil olduğunu hatırlatayım. 🙂
sedaa der ki
peki ben kitapları almak istemesem?? acaba böyle bi şansım varmı?
aya der ki
merhaba ben bilgisayar müh okuyorum ve 2. üni imkanından yararlanmak istiyorum ama işletme ve dış ticaret arasında kararsız kaldım :(:( acaba bana yardım edebilir misiniz?
feyza der ki
Merhaba ben ingilizce öğretmenliği üçüncü sınıftayım, ama ileride öğretmenlik dışında birşeylerle uğraşmak istiyorum. Dış ticarete yazılmayı düşünüyorum bu sene,biraz almanca ve ispanyolcam da var. İkisini bir arada yürütebilir miyim emin olamıyorum,kararsızım,bana bir fikir verebilr misiniz?
mavi der ki
slm ben bu yıl laborant ve veteriner saglık 2 yıllık bölüme girdim bölümümden memnunum .. yurtdısında bu bölümle ilgili egitim görmek istiyorum böyle bi imkanım varmı nasıl degerlendirebilirim bu bölümü yardımcı olursanız sevinirim
barısarock der ki
ibrahim abi ne işle mesgulsun sorması aip 🙂
damla der ki
merhaba ben matematik mühendisliği 3. sınıf ogrencisiyim. ikinci uni olarak 4 yıllık işletme dusunuyorum. suanda okudum orgun universite egitimim bittikten sonra acıkogretim işletme ogrenımım devam edıyo olaak. kısacası sormak istediğim acıkogretime devam ederken aynı anda yuksek lisans yapabilirmiyim?
İbrahim Avcı der ki
Merhabalar,
Seda, bu tür bir tercih yapabileceğini sanmıyorum. Büroya danışabilirsin.
Aya, hangi bölümü seçeceğin sana kalmış. Tek yapman gereken ileride nasıl bir iş yaşamı istediğini düşünmek ve bu doğrultuda karasız kaldığın bölümlerin sana sağlayacakları yararları sıralamak.
Ne okuyacağını değil, önce ne olmak istediğini belirlemelisin. Sonrasında o hedefe ulaşırken kullanacağın yolları belirlemek çok daha kolay olacaktır. “Sen ne yapmak istiyorsun?” bunu birdüşün lütfen. 🙂
Feyza, okulundaki rahatlık durumunu bir gözden geçir. Şuan için bir sorun görmüyorsan olabilir; ama AÖF için de birçaba göstermen gerekecek. En önemli nokta istekli olmak.
Gerçekten istekli olursan çok büyük bir sorun yaşayacağını sanmıyorum, aksi takdirde sadece başına bir bela almış olabilirsin.
Yine de en kötü durumda bile bütünleme sınavları olduğunu ve bunların da eylül ayında olduğunu hatırlatmak isterim. Yani ögün okulunla uğraşmayacağın yaz aylarında. 🙂
Mavi, okulundan öğrenci değişim programları hakkında bilgi alabilirsin.
barısarock, hakkımda kısa bilgi için alttaki bağlantıyı tıklayabilirsin. 🙂
http://ibrahimavci.wordpress.com/ibrahim-avci-kimdir/
Damla, yüksek lisans için gerekli tüm koşulları örgün eğitim aldığın okulun bitince sağlayacaksındır, yani hiçbir problem yaşamazsın.
Herkese başarılar dilerim…
gamze der ki
tekarardan merhaba ben ingilizce öğretmenliği okuyorum fakat ileride öğretmenlik düşünmüyorum. daha çok dili de kullanabileceğim fakat masa başı bi iş istiyorum mesela bankacılık düşünüyorum.bunun için işletme mi okumalıyım
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Gamze,
Bankacılık için “Bankacılık ve Sigortacılık Önlisans Programı”nı da okuyabilirsin; ancak bu 2 yıllık.
Eğer bankacılık konusunda kesin kararlı değilsen, işletme senin için daha iyi olacaktır. Bu şekilde farklı yönlere de kayabilirsin; ayrıca bankacı olmak için açılan bazı sınavlar var.
Bu sınavları geçersen, verilecek eğitimi alıp da bankacı olabilirsin.
İşte kilit nokta bu, hedefi belilemek. Yeterki ne istediğinizi bulun, bir şekilde ona ulaşılacak yol bulunacaktır. 🙂
Başarılar!
sedaa der ki
çok teşekkür ederimm..sorum olursa yine rahatsız ederim artık 🙂 🙂
Onur der ki
4 yıllık lojistik okuyorum.. AÖF de hangi bölümler benim için uygun acaba.. sadece işletme iktisan çeko maliye ve kamu mu seçme şansım var.. 4 ıllık dış ticaret okuma şansım vaya 4 yıllık uluslararası ilşkiler okuma şansım varmı AÖF de
İbrahim Avcı der ki
Merhaba,
Seda, elimden geldiğince yardımcı olmak isterim, görüşmek üzere. 🙂
Onur, alttaki bölümler AÖF’ün 4 yıllık olanlarıdır. Diğerleri ise 2yıllık ön lisansdır.
o İktisat,
o Maliye,
o Kamu Yönetimi,
o Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri,
o İşletme
İstediğin herhangi birine kayıt yaptırabilirsin.
Başarılar…
uğur der ki
slm tekrar ben işletmeyi seçmeye karar verdim. 4 sene okuyacağız ama ne yapalım 🙂 şimdi bu sınavları nasıl yapıyor toplu olarak yapılıyor diye duydum bir senede toplam kaç gün sınavda oluruz ve sınavlar hafta sonumu yapılıyor yani cumartesi pazar. vede sınavlara ülkemizde istediğimiz okulda girebiliyormuyuz böyle bir imkanımız varmı çünkü iş gereği şehir dışına çıkıyorum bazı zamanlar bana engel teşkil etmesin
sana zahmet şu sınav konularını biraz anlatsan ve birde okuldan atılma varmı zayıflardan dolayı son olarakta herhangi bir kontenjanı varmı ben yok diye duydum ama kararsızım…
iyi günler
sinem der ki
ben mugla üniversitesi istatistik bölümünde 3.sınıf ögrenisiyim.bende açıkögretime kayıt yaptırmak istiyorum ama hangi bölüm benim için daha iyi acaba?daha yeni karar verdim kayıt yaptırmaya.şimdiden teşekkürler.
uğur der ki
birde benim anlamadığım bir konu diğer bölümlerde bölümlerin başında açıköğretim ibaresi varken benim gidebileceğim bölümde anadolu üniversitesi işletme fakültesi diye geçiyor şimdi kafam karıştı ben okulun öğrencisimi olacağım yoksa açıköğretimden mi okuyacağım 🙁 helpppppppppp 🙂
uğur_sago der ki
merhabalar ibrahim bey 4 yıllık işletme fakültesi okumayı düşünüyorum 2 yıllık meslek yüksek okulu mezunuyum böümüm gereği 2 bölüm seçebiliyordum iktisat-işletme ben işletmede karar kıldım şimdi bir kaç sorum olacak cevaplarsanız sevinirim.
öncelikle bir senelik kayıt harç vs. içinde bir senede ne kadar para ödeyeceğiz.
hersene kayıt yenilemek zorundamıyız.
diğer bölümlerde tanıtım başlığında açıköğretim ibaresi var fakat işletmede anadolu üniversitesi diye geçiyor şimdi bu açıköğretimmi yoksa okulun kendi bölümümü anlamadım yani gidersek normal öğrenciler gibi mi olacağız.
sınavlara istediğim yerde girebiliyormuyum iş gereği şehir dışına çıkıyorum.ordayken sınava girebilme gibi bir durumum varmı son olarakta
herhangi bir kontenjan varmı yok diye duydum ve zayıflardan dolayı okuldan atılma varmı ?
acil cvp bekliyorum
nurgül der ki
Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 2. sınıf öğrencisiyim.acaba dgs ile bu bölümün eğitim bölümüne geöiş mümkün mü?
eğer mümkünse bununla ilgili ayrıntılı bilgi bulabileceğim bir link verir misiniz?
teşekkür ederim
seze der ki
merhaba
arkadaşlar biri bana yardımcı olabılırmı
ben 2 yıllık üniversite okuyordum tabı şuan 4. yıloldu bazı sebeblerden dolayı gıdemıyorum ve harcımı yatırıp kaydımı yapıp sınvala gıremıyorum ben 2. sınavsız kayıdı yapsamm kabul olurmu bırı srma cevap verebılırse bu kaydı yapanlar özellikle benım durumumda lan arkadaşlar aydınlatırsanız sevınırım
teşekkürler
lütfen okuyunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
zeynep der ki
s.a. ben türkçe 4.sınıfa geçtim ve açıkögretmden ilahiyata kayıt yaptırmak istiyorum.yalnız harç parası kafama takılıyor ve hiç bilgi alamıyorm okuyan birisi varsa yardımcı olursa çok sevinirm.hayırlı ramazanlar…
yücel der ki
slm ben 2 yıllık makina mezunuyum
benim 2 yıldaha işletme veya iktisat okuyup fakülte mezunu olabiliyormuşum yani dört yıla tamamlıyomuşum brahim bey bu nasıl?
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Yücel,
Evet, böyle bir imkana sahipsin. Detaylı bilgi için alttaki adresi kullanabilirsin.
http://www.anadolu.edu.tr/aos/sss/sss.aspx#4
ali der ki
mrhba 2yıllık mobilyo ve dekorasyon mezunuyum bu yıl bitirdim iki yıllık üniversiteye bende başvurmak istiyorum.ama bi sorum var Araştırdım fakat net cevap alamadım.Zannediyorum askerlik haklarından yararlanılamıyormuş yanı askerligimizi kısa dönem yapma hakkımız yokmuş uzun döneme tabi tutulacakmışız.fakat diğer okuldan kaydımızı sildirip belgelersek o zaman yararlanabiliyomuşuz.Peki ben mezunum yani şimdi mezun olduğum okuldan kaydımı sildirip kısa dönemden yararlanabilirmiyim aceba?lütfen beni bu konuda bilgilendirirmisiniz?teşekkürederim
okan der ki
Benim sorum biraz konu dışı olabilir ama bu konuda bilginiz varsa diye soruyorum.
ben 4 yıllık unıversite mezunuyum AOF sine girersem askerlik AOF’sini bitirene kadar tecillimi oluyor..
Teşekkürler
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Okan,
İkinci üniversite olarak AÖF askerlik tecilinde kabul görmüyor. En azından benim bildiğim bu; ancak sana net bir kaynak gösteremem.
İyi şanslar!
buse der ki
selam ibrahim ben sosyoloji bölümünden mezun oldum.ikinci üniversite imkanından yararlanmak istiyorum.yalnız kendi bölümümde tezsiz yüksek lisans yapacağım hemde ikinci üniversite imkanından yararlanmak adına 4 yıllık bölümlerden birine kayıt yaptırmak istiyorum.hem tezsiz yaparken hemde açıktan 4 yıllık fakültelerden birine kayıt yaptırmam beni zorlarmı acaba,sıkıntı çekermiyim sizce? bilgilendirirseniz çok memnun olurum.teşekkürler
şefika akıncı der ki
ben açıkögretim bankacılık ve sigortacılık başlicam açıkögretimden devlet üniversitesine nasil geçiş yapabilirimiyiz? sınavlamı oluyo acaba ?
İbrahim Avcı der ki
Merhaba,
Buse, bu durumun seni zorlayıp zorlamayacağını, yine ancak sen bilebilirsin. Bu senin tempo ve isteğine bağlı olacaktır. Yüksek lisans kadar olmasa da, AÖF için de belirli bir efor sarf etmen gerekecek çünkü.
Şefika, AÖF’den diğer örgün üniversitelere geçiş yapılabilir mi bilmiyorum; çünkü koşulları üniversiteler belirliyor. Örgünler arasında da geçiş yapmak oldukça zordur.
Başarılar…
buse der ki
selam ibrahim (tekrardan) peki ben çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri bölümü düşünüyorum senin bölüm hakkındaki düşüncelerin nedir acaba?karamsarlığa düşmekte istemiyorum lütfen yardımcı olursan çok sevinirim teşekkürler.
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Buse,
Bölümü daha önce bilmiyordum, senin yazmanla biraz inceledim. Sosyoloji mezunu olan birisi için çok iyi ve pekiştiri bir bölüm gibi görünüyor.
Mesleğe olan talebin gerçekte ne durumda olduğunu bilmesem de, özelliklerine göre aranan bir branş olması gerekir.
buse der ki
merhaba ibrahim bilgilendirmelerin için çok sağol.
peki ben bu yıl ikinci üniversite olarak kaydımı bu bölüme yaptıracak olsam okuyacağımız bölüm açıktan olduğu için vize ve finallere çalışmak bizim için zor olmayacak mıdır sence çünkü nerelerden soru geleceğini (kitabın neresinden soru geleceğini bilmeyeceğiz yani)bu bizim dezavantajımız olmayacak mıdır alttan fazlasıyla ders almak gibi okul uzatmak gibi.kusura bakma çok oldum ama bunlar endişelerim olduğu için bu kadar çok üsteliyorum.
İbrahim Avcı der ki
Buse, ben de ikinci üniversite okuyorum ve büyük bir sıkıntı yaşamadım şuana kadar.
AÖF’e çalışmak için çok fazla yöntem var. Ancak bu bölümler arasında farklılık gösterebilir.
Ben Halkla İlişkiler okuyorum ve bunu çok büyük bir zevkle yaptığım için hiçbir sıkıntı çekmiyorum. Açıkcası dersler de hiç zor değil.
Ama senin istediğin, bölümün zorlukları ve daha pek çok unsura göre değişiklik gösterebilir. Yani her sey sana bağlı.
Tüm soruların kaynağı olduğun gibi, cevabı da sensin.
Umarım kendin için en iyi olanı belirlersin.
Başarılar!:)
buse der ki
bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim.tekrardan bişey sormak istiyorum uzaktan eğitim ile şuan bizim bu sitede tartıştığımız ikinci üniversite olanağı arasındaki fark nedir?
UZAKTAN EĞİTİM NEDİR?
UZAKTAN EĞİTİME KİMLER BAŞVURABİLİYOR?
BU SİTEDE TARTIŞTIĞIMIZ İKİNCİ ÜNİVERSİTE OLANAĞI İLE ARASINDAKİ FARK NEDİR?
UZAKTAN EĞİTİMDE İKİNCİ ÜNİVERSİTE OLANAĞI SUNULMASI DEMEK Mİ OLUYOR?
İBRAHİM SANA ZAHMET BURADA BU İKİ KAVRAM ARASINDAKİ FARK YADA BENZERLİKLEREDE AÇIKLIK GETİRMEN MÜMKÜNMÜ ACABA ÇOK MUTLU EDERSİN BENİ TEKRARDAN TEŞEKKÜRLER.
İbrahim Avcı der ki
Merhaba,
Uzaktan öğretim, bir okul ya da sınıfta olduğu gibi öğrenci ve öğretmelerin bir arada bulunmadığı, iletişimin çeşitli yöntemlerle sağlandığı bir eğitim sistemidir.
Burada bahsettiğimiz sınavsız ikinci üniversite de bir çeşit uzaktan öğretim sistemidir. Bu Anadolu Üniversitesi’ne bağlı Açık Öğretim Fakültesi’nin sağladığı bir imkandır.
Yani, her ikisi de aynıdır.
Hilal Yiğit der ki
ibrahim bey ben selçuk üni. giyim öğretmenliğini 2006 da bitirdim 4 yıllık başka bir bölüm seçmek istiyorum seçebilirmiyim acaba? birde bu yıl bankaya ödenecek miktar ne kadar bilgilendirirseniz sevinirim.şimdiden teşekkür ederim.bu arada siteniz harika herkesi karsılıksız bilgilendiriyorsunuz başarılar.
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Hilal Hanım,
Şuan için net bir rakam söyleyemiyorum; ancak tüm masraflarıyla (harç, katkı, kitap, kayıt vb.) toplam yıllık 500 ile 600 YTL arasında olacaktır. Bunu 2 taksit olarak ödeyebiliyorsunuz.
Alttaki bölümler de AÖF’ün 4 yıllık olanlarıdır, herhangi birini tercih edebilirsiniz.
o İktisat,
o Maliye,
o Kamu Yönetimi,
o Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri,
o İşletme
Başarılar dilerim ve beğeniniz için de teşekkür ederim.
Seda Ekol der ki
Merhaba İbrahim,
Öncelikle bloğunu çok faydalı bulduğumu söylemek istiyorum, tebrik ederim.
Ben öğretmenim, mezun olalı iki yıl oluyor. Üniversitede yan alanım sosyal bilimlerdi.Dersleri inceledim ve sosyal bilimlerle yakından ilişkili olduğunu görünce ikinci üniversiteye başvurup çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri okumaya karar verdim ancak sözelim daha kuvvetli ve çevremde açıköğretime başvurup da genel matematik yüzünden canından bezenler var. Acaba sözelci olduğum için bunu başarabilecek miyim diye düşünüyorum.Benim durumumda olup da bunu başaran arkadaşlar varsa beni cesaretlendirmelerini rica ediyorum 🙂
Herkese başarılar…
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Seda Hanım,
Öncelikle, beğeniniz için teşekkür ederim. 🙂
Sözelci olduğunuz ve uzun zamandır matematik ile ilgili olmadığınızdan, başında zorlanacağınız şüphesiz; ancak istek ve azminizle bu durumu atlatabilirsiniz.
Söylenebilecek fazla bir şey yok, sizin de istediğiniz gibi, biraz cesaret ve kararlılığa ihtiyacınız var sadece. 🙂
Yine bir söz: “İnanabilirseniz yapabileceğinize, dünyayı bile değiştirebilirsiniz belki de”. 🙂
Umarım her şey istediğiniz gibi olur.
Başarılar!
yiğit der ki
merhaba ibrahim abi.Gerçekten blog mükemmel 🙂
ben 2 sene önce meslek lisesini af yoluyla sınıf atlayarak bitirdim ama mezun olamadm 2 tne dersim var subat sınavlarında bitirip sınavsız geçiş hakkı kullanmak istiyorum.Fakat bazı arkadaşlar artık bunun olamıyacağını tamamen kaldırıldığını söylüyorlar ama bende beklemeli olduğum için bu hakkımın hala elimde olduğunu düşünüyorum sizce ne yapmalıyım? Kayıt zamanları ne zaman? şimdiden çok çok teşekkür ediyorum bloğun gerçekten çok çok fayfalı teşekkürler.. 🙂
beyza der ki
merhaba ben açıköğretim 2.sınıftayım acaba açıktan okurken staj yapma imkanım var mı? tşk ediyorum.
ali der ki
slm ark ben sunu ogrenmek istiyorum bu sene ben iki yıllık işletme bölümüne yerletım aynı bu sene icinde ıkıncı unw icin acıkogretıme basvurabilirmiyim yani bu sene iki unw bıden basvurmak ıstıyorum eger olursa
nkh... der ki
mrb ibrahim abi ben bişi sormak istiyorum şimdi ben 4yıllık iktisat okucam busene görgüsüzlük olcak ama bunun yanında ikinci bi üniversitesi olarak 2yıllık da aö okuyabilirmiyim yani 2tane birden çok acil bi cvp bekliyorum yardımcı ol lütfen…
İbrahim Avcı der ki
Merhaba,
Yiğit, seninki bam başka bir konu ve ben bu konuda bilgi sahibi değilim. Meslek Yüksek Okullarına sınavsız geçiş ile ilgili araştırma yapmalısın. 😉
Beyza, evet staj yapabilirsin. Büyük firmalar staj konusunda “üniversite öğrencisi olmak” şartını koyduklarından şimdi yapman çok daha kolay olacaktır. 😉
Ali, eğer bölümün örgünse ve kendi bölümün olmamak kaydıyla lelbette başvurabilirsin.
nkh…, bu birgörgüsüzlük değil. Ben dahil pek çok kişi bunu bir fırsat olarak görüyor ve okuyor. Yani sen de okuyabilirsin. 😉
Başarılar!
neslihan der ki
merhaba
benimde bir sorum olacak ben şimdi celal bayar üniversitesinde sınıf öğretmenliği okuyorum duyduğuma göre eğer doğruysa sınavsız olarak açık öğretimden okul öncesi okuyabilirmişim bu konu hakkında bilgilendirirseniz sevinirm şimdiden teşekürler
semih sarıbulut der ki
iyi günler ben meslek lisesi ögrencisiyim ve ilk terchlerden 2 yıılk geçiş hakkımı yaptım okul geldi ama kayıt yaptırmadım ek terchlerden başka bi okul seçebilirmiym açık ögretim hariçç ????
İbrahim Avcı der ki
Merhaba,
Neslihan, İngilizce Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği ve Bilgi Yönetimi programları hariç diğer tüm bölümleri sınavsız olarak tercih edebilirsin. Yani Okul Öncesi Öğretmenliği için sınava girmen gerekiyor.
Semih, ben ÖSYS konularında bilgi sahibi değilim. Bunu lisedeki ya da gittiysen dershanedeki danışman hocana sorabilirsin.
Başarılar.
mustafa der ki
ii günler ben su anda ikt ve idari bilimler fak.işletme bölümü 3.sınıf öğrencisiyim bu yıl aöf kamu yönetimine kayıt yaptıracagım 2.üni olarak acaba işletme 1 le 2 den geçtğim dersleri aöf te tekrar alacakmıyım yoksa kamu 3.sınıftan baslayackmym
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Mustafa,
Dersleri tekrar alman gerekecek. Muaf olma hakkı tanınmıyor.
Başarılar dilerim,
İbrahim
alphan der ki
ben 9 eylül üniversitesinde 2. öğretimde okuyorum… sınavsız geçiş hakkına sahipmiyim?
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Alphan,
Sanırım bu hakka sahipsin; ama bu konuda herhangi bir kaynak bilgiye sahip değilim.
Büroya danışman en iyisi olacaktır.
Başarılar dilerim.
halil ibrahim der ki
ibrahim bey selamlar burayı bir arkadaşımdan duydum ve aklıma takılan bir kaç soruyu soracağım umarım biliyorsunuzdur ben meslekyüksekokulu mezunuyum okulum bu sene bitti ve ikinci üniversiteye gitmeyi düşünüyorum ;
şimdi kayıt yaptırsam sınavlara sadece kayıt yaptırdığım yerdemi girebilirim yoksa sınavlar başlamadan bir süre önce sınava girebileceğimiz yeri seçebiliyormuyuz
sınavların nasıl yapıldığını biraz anlatırsanız sevinirim.
kayıt yaptırdığımızda askerlik için tecil yaptırabiliyormuyuz
okul bitirdikten sonra askerliği kısa dönem olarakmı yapacağız
her sene tekrar kayıt yaptırmak zorundamıyız yoksa sadece o dönemin derslerinimi kaydedeceğiz
şimdiden teşekkür ederim..
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Halil İbrahim,
Sınav yeri değişikliği senin de söylediğin gibi belirli bir süre öncesinden bildirmek şartıyla değiştirilebiliyor.
Sınavlar bir ara sınav bir de yıl sonu sınavı olarak düzenleniyor ve hafta sonları cumartesi-pazar olarak iki oturumda gerçekleştriliyor. Bunun dışında bütünleme sınavları da var.
Sınavlar test olarak yapılıyor ve cevaplar da optik formlara işaretleniyor.
Sınavsız ikinci üniversite askerlik tecilinde kabul edilmiyor; ancak sen sınavsız geçiş yapabilirsin ve bu da askerlik tecilinde kabul görecektir. Yine de bu konuyu büroya sorman eniyisi olacaktır. Ama sorarken “sınavsız ikinci üniversite” olarak değil “sınavsız dikey geçiş” olarak sormayı unutma.
Mezun olduktan sonra ise kısa dönem askerlik yapacaksındır.
Diğer üniversitelerde olduğu gibi her yıl ve dönem kayıt yenileme yapman gerecektir.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Başarılar dilerim,
İbrahim AVCI
ugur der ki
merhaba ibrahim kardes ben ıkı yıllık muhasebe bolumu bırıdım bu sene. sımdı 3.sınıftan acıkogretıme kayıt yaptıracagım.tarıhler hakkında bılgılendırırsen sevınıırm.
canan der ki
merhaba,
ben kimya müh. 2sınf öğrencisiyim.sanırım işletmeyi tercih edicem.geçen seneden beri hevesliyim ama artık cesaretimi topladım ve 2.üni okumaya kesin kararımı verdim:)
benim sorum şu olucaktı:4 senelik bu bölümü benm daha kısa sürede bitirebilme yani üstten ders alma gibi bi imkanım olabilcek mi? bir de ben ankrada gazi üni. de okuyorm sene içinde snavlarıma burda girerken muhtemelen eylül deki bütlere kaldığım zaman memleketimden sınavlara girebilme imkanım varmı yada illa ankardan mı girmeliyim tekrardan?
şimdiden çok teşekkür ederim cevabınz içn..ayrıca bu faydalı blog içn ellerinize sağlık:)
elçin der ki
merhaba ben 2 yıllık turizm ve otel işltmeciliği mezunuyum.ikinci ünv okumak için başvuracağım işletme bölümnden devam etmek istiyorum.sorum ise peki işletme bölümünün kçıncı sınıfından başlıyorum yani 1 mi 3mü diyerek devam edecek.işletme 1.sınıf kitabı aldım umarım 1.sınıftır:).şimdiden teşekkürler
İbrahim Avcı der ki
Merhabalar,
Uğur, tarihler ve ayrıntılı bilgi için alttaki bağlantıyı tıklayabilirsin.
http://www.anadolu.edu.tr/aos/sss/sss.aspx#4
Canan, üstten alma imkanın olacağını hiç sanmıyorum; çünkü sınavlar standart yapılıyor ve örgünde görülen derslerden dahi muaf olamıyoruz. Ancak sınav yerideğişikliği yapılabiliyor, sadece bir süre öncesinden talepetmen gerekiyor. Beğenin için de teşekkür ederim. 🙂
Elçin, MYO mezunuysan hem sınavsız ikinci üniveristeye hem de sınavsız dikey geçişe başvurabilirsin. Sınavsız ikinci üniversite ile 1.sınıftan başlarsın, sınavsız dikey geçiş yaparsan doğrudan 3. sınıftan başlarsın. Seçim senin. 🙂
Herkese başarılar dilerim.
halil ibrahim der ki
ibrahim bey, önceki cevaplarınız için sağol aklıma takılan bişeyi daha soracağım netten baktım ama bulamadım bu sınavsız dikey geçiş nasıl oluyor kontenjanı varmı zayıf dersler yüzünden okuldan atılma gibi bir durum varmı ve sınavsız dikey geçiş yapsak yüksekokulda görüp geçtiğimiz dersleri ordada alacakmıyız yani tüm dersleri alacakmıyız yada yüksekokulda ilk iki seneyi bitirdiğimiz için 3. sınıfta fark derslerinin mi sınavına gireceğiz
bana sınavsız dikey geçişle ilgili bulabildiğiniz bir kaç link varsa buraya yazın inceleyelim böyle bir imkanımız var ise durduk yere niye 4 sene okuyalım değilmi 🙂
buradaki aöf merkezi bize uzak sürekli gidemiyorum iki gündür arıyorum teli çalıyor açan yok anlamadım
iyi günler
halil ibrahim der ki
eklemeyi unuttuğum konularda var onlarıda cevaplarsanız sevinirim.sınavsız dikey geçiş in maliyeti ortalama ne kadar olur acaba ben kendi bölümüme devam etmeyeceğim başka bölüme geçeceğim beni hazırlık sınıfımı yaparlar o zaman dikey geçiş sınavına girer gibi formunumu alıp dolduracağız başvuru şeklinide biraz açıklarsan çok iyi olur
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Halil İbrahim,
Ben sana verebileceğim tüm ilgili bağlantıları veriyorum. Bu konuda çok detaylı bilgiye sahip değilim. Bunu da sorulduğu için öğrenmiştim. 🙂
http://www.anadolu.edu.tr/aos/sss/sss.aspx#4
http://www.anadolu.edu.tr/aos/yonetmelikler/dikey_gecis_yonetmeligi.aspx
En iyi kaynak büro olacaktır. Kendi şehrindeki buro yanıt vermiyorsa merkez büroyu deneyebilirsin.
Bu da tüm büroların iletişim bilgisi:
http://www.anadolu.edu.tr/aos/buro/aof_buro_adresler.aspx
Kolay gelsin ve başarılar!
halil ibrahim der ki
ibrahim bey, cevaplarınız çok işime yaradı çok teşekkür ederim.ben hatay dörtyolda yaşıyorum bize yakın ilde var orayı arayıp sorduğumda bilmiyormuş gibi konuşuyor merkezinde teli boş durmuyor ne zaman arasam meşgul 🙂 bir kaç soru daha soracağım ama kusura bakmican artık :)))
benim bölüm otomotiv ben sınavsız dikey geçiş yapsam lisans öğrenimine hazırlık diye bir sınıftan başlayacakmışım ve fark derslerini verecekmişim şimdi ben bazı dersleri veremesem okuldan atılma gibi bir konu olabilirmi
hazırlığı gördükten sonra 3. sınıfa kayıt yaptırıp derslerini alabiliyormuşum
sınavlara kayıt yaptırdığımız yerdemi gireceğiz yani sınav yeri değiştirmesek bütün sınavlar kayıt yaptırdığımız yerdemi olacak
ve son olarakta kitapları kayıt yaptırdğımızda mı alacağız yoksa daha sonra postayla bizemi gönderilecek
allah senden razı olsun… önceki cevapların için çok çok teşekkür ederim…
İbrahim Avcı der ki
Halil İbrahim, işine yaradığına sevindim. 🙂
Dersleri veremezsen sınıf tekrarı yaparsın; ancak kaç yıl tekrar hakkın var bilmiyorum. Yıllardır AÖF okuyanlar olduğunu biliyorum, yani atılma olasılığın düşük.
Sınav yeri değişikliği talebinde bulunmazsan, kayıt yaptırdığın ilde sınava girersin. Ancak il içerisinde sınav yerleri sürekli değişiyor.
Kitaplar da kayıt sonrasında bürodan veriliyor. 😉
Başarılar dilerim, kolay gelsin!
elçin der ki
teşekkür ederim ibrahim bey.bi sorum daha olacak ben turizm ve otel işletmeciliği mezunuyum.sınavsız dikey geçiş yapsam hangi bölümden devam edebilirim ve kaç sene okuyacağım.sınavsız ikinci ünvye başvursam hangi bölümden devam edebilirim ve kaç sene okuyacagım.aklım karıştı iyice hangisi daha iyi benim için karar veremedim.şimdiden teşekkürler
halil ibrahim der ki
cevaplar için çok çok teşekkür ederim hepsi çok işime yaradı 😀 şimdi bir tek kayıt zamanını beklemek kaldı kendi bulunduğum yerde kayıt yaptıracağım.
sınava gireceğimiz zaman bize sınav giriş belgesimi veriyorlar yani kimlik bilgilerimizin olduğu nerde ne zaman saat kaçta gireceğimizi yazan sınav giriş belgesimi yolluyorlar yoksa internet üzerinden bildirip çıktı alarakmı gidiyoruz. yada bunları yapmaya gerek varmı
🙂 🙂 sadece bu sınav konusu işte biraz kafama takıldı sınavla ilgili
biraz daha detay verebilirsen sevinirim örneğin ;
ders geçme notu kaç bir sınavda kaç soru soruyorlar sınav süresi ne kadar sorular zormu kolay mı 🙂
İbrahim Avcı der ki
Merhaba,
Elçin, sınavsız dikey geçiş yaparsan sadece iktisat ya da işletmeye 3. sınıftan başlayabiliyorsun. Sınavsız ikinci üniversite başvurusu yaptığında ise istediğin herhangi bir bölümün (İngilizce Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği ve Bilgi Yönetimi programları hariç) 1. sınıfından başalayabilirsin.
Halil İbrahim, “sınava gireceğimiz zaman bize sınav giriş belgesimi veriyorlar yani kimlik bilgilerimizin olduğu nerde ne zaman saat kaçta gireceğimizi yazan sınav giriş belgesimi yolluyorlar” EVET 😉
Ders geçme notu 50 ve ders başı 20-30 soru soruluyor, sorular görece kolay görece zor. Genelde ders kitaplarındaki alıştırmalar ile paralel çıkıyor.
YASİN der ki
merhaba ibrahim bey,
ben makine muhendisligi 2.sınıf ögrencisiym. Açık ogretim fakultesinden ikinci universite olarak işletme egitimi almak istiyorum. Blogunuzu okudum ve bu konuda bilgi sahibi oldugunuz için sizin görüşlerinizi almak istedim.
Sizce benim için mühendislik diploması yanında işletme diplomasının yararı ne kadar olur?
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Yasin,
İleride ne yapmak istediğine göre bu durum değişir.
Genel olarak seninle aynı yetkinliklere sahip diğer bir mühendis ile kıyaslandığında elbette bu sana artı puan kazandırır. Bunun yanı sıra kariyer gelişimine göre yönetici olman durumunda da sana yarar sağlayacaktır.
Ancak, gerçekten istekli olmadığın sürece, yani sadece ikinci bir üniversite okumak adına bunu yapmanı tavsiye etmiyorum. Çünkü kendi alanın yanı sıra AÖF için de belirli bir çaba sarf etmen gerekecek ve her ikisi bir arada -isteksiz olduğun takdirde- tam bir işkence, zaman ve para kaybına dönüşecektir.
Ama seni bunaltmadığı sürece, herhangi bir alanda eğitim almak her zaman yararlıdır.
Unutma: Bu adı üzerinde “ikinci üniversite”, tüm seçim senin, okumak da okumamak da. Hiç bir zorunluluğun yok ve dilediğin bölümü seçebilirsin. 😉
Başarılar dilerim!
hazal der ki
meraba,
ben bu sene aöf dıs ticarete kyıt yptırıcam.. bnm bunun içn harcayacağım para ne kdr olacak?
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Hazal,
Ortalama yıllık her şey dahil 500-600 YTL arasında olacaktır.
AYÇA der ki
mrb bir sorum olacaktı….şimdi ben bilg. müh okuyorum.öss ye girerek kamu yönetimi bölümünü tercih ettim( açıköğretim).şimdi kayıtlarda diplomanın noter tastikli belgesini istiyorlar sizce üniversitem bana diplomamı verirmi.eğer vermezse ne yapmalıyım…. ikinci üniversite kaydımı yapacağım.ayrıca öss yeni kayıt olunca daha fazla para veriyorsun…. sizce ne yapmalıyım bilgi verirmisiniz…
AYÇA der ki
mrb bilgisayar müh. okuyorum kamu yönetimi seçtim benim mesleğim yararlı olurmu….şirkette yöneticilik yapabilirmiyiz…yani önerirmisiniz….avantajlarını ve dezavantajlarını yazarsanız sevinirim
soru der ki
İBRAHİM BEY MERHABALAR BEN GAZİ ÜNİVERSİTESİ İŞLETME İKİNCİ ÖGRETİM 2.SINIF ÖGRENCİSİYİM BENDE 2.ÜNİVERSİTE OLANAGINDAN YARARLANABILIR MIYIM?A.Ö FAKULTESI SITESINDE ÖRGÜN EGITIM GORENLER VEYA MEZUNLAR 2.ÜNİ OKUYABILIR DIYOR 2.ÖGRETİMLER ÖRGÜN EGİTİME GIRIYORLAR MI?CEVABINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
görkem der ki
merhabalar ben hem myo ulaştırma ve otomotiv mezunuyum hemde açıköğretim işletme ikinci sınıf öğrenciyim;acaba ben hazırlık okumadan o derslerden muhaf olarak direk üçten başlayabilir miyim?(İkinci sınıftan 4 dersten kaldım bu arada :-((( )
melikee der ki
mrb..ben ingilizce ögretmenliği 3.sınıf öğrencisiym.bu sene sınavsz 2. bi üni okumya karar werrdm ögrtmnlk yapmayı pek istemiorum ama ne secicem konusunda kararszm.aslında bankacılık we sigortacılık düşündm ama zaten bankada çalışmak istesem onların sınawlarylada gireblrm.bunun dısında halka ilişkiler brz aklıma yattı ama yinede kararsızımm iş alanı acık bi bölüm istiyorum yardımm edersenz sewinirim tskrleR…
seher der ki
Merhaba ibrahim bey… takdiri ve teşekkürü fazlasıyla hakedecek bir çalışma sergilemişsiniz.bunun için birde ben teşşekkür ederim.ben gazi üniversitesi matematik bölümüne yerleştim bu yıl. 2.üniversiteyide düşünüyorum.ve bankacı olmak istiyorum ama ne okuyacağıma bi türlü karar veremedim.2 yıllık bankacılık ve sigortacılık mı okusam yoksa 4 yıllık iktisat mı okusam ya da bildiğiniz herhangi bir alternatif…yardımınızı bekliyorum şimdiden çok teşekkür ederim
serkan der ki
merhaba!
oss sınavına gırmeden kayıt yaptırırsak harca parasını normalden nekadar fazla oduyoruz.. mesela ben işletme okuyorum 4 yıllık.. oss ye girmedim ve halkla iliskiler yazmak istioum.. ne kadar harc parasi oderım.. bilgisi olan varsa lütfen cevap atsin.. simdiden tesekkurler..
İbrahim Avcı der ki
Merhabalar,
Ayça, öncelikle bu tür belgelerin en az bir fotokopisini her zaman saklamanı tavsiye ederim. Kayıt için diplomanın onaylı bir fotokopisini alamazsan, öğrenim belgesi ile başvurduğunda bir sorun olacağını sanmıyorum.
Yine de kayıt süresinden önce büroya bu konuyu danışman en iyisi olacaktır.
Ayrıca, kamu yönetiminin alanı daha çok yerel yönetimlerdir. Bilgisayar mühendisliğinin yanı sıra, iktisat ya da işletme okuman herhangi bir şirkette yöneticilik yapmak konusunda daha çok avantaj sağlayabilirdi; ama kamu da elbette avantaj sağlayacaktır.
Şunu hatırlatmak isterim; özellikle özel sektörde hangi okul, hangi bölüm mezunu olduğunuz değil, kişisel yetkinlikleriniz önemli. Başarılı kişilerin eğitimlerini ya da öz geçmişlerini incelediğinizde, göreceğiniz genellikle şuan çalıştıklarından farklı eğitim dallarından mezun oldukları olacaktır.
Okullar, bölümler, kimseyi bir yere sokmuyor artık. Tek önemli nokta, kendinizi çalışmak istediğiniz alanda yetkin kılmak. 😉
SORU, ikinci öğretimlerin de bu imkandan yararlanabileceklerini düşünüyorum. Çünkü ikinci öğretim de örgün öğretim sistemidir. Yani AÖF olmadığı sürece tüm bölümler başvurabilmelidir.
Görkem, otomotivi bitirdiğin için sınavsız geçiş yapabilirsin; ama zaten AÖF’te okuyorsun. Senin durumun özel olduğu için bu konuyu büroya danışman en iyisi olacaktır. 😉
Melike, yabancı dil alanında olduğun için pek çok alanda iş bulabilirsin, bu konuda endişen olmasın. Sen sadece yapmak istediğin mesleği belirlemeye çalış ve onun için az da olsa eğitim al ve kendini geliştir.
Sen ne yapmak istiyorsun? Hayatın boyunca çalışabileceğin ve mutlu olabileceğin iş ne? Ve lütfen şunu unutmayın; size sizden daha iyi kimse tavsiye de bulunamaz. 🙂
Şu söz belki yardımcı olabilir, Konfiçyus: “Sevdiğiniz işi yapınız, böylece hayatınız boyunca çalışmış olmazsınız.” 😉
Seher, öncelikle beğenin için teşekkür ederim. 🙂 Matematik bölümünde okuyorsun ve bankacı olmak istiyorsun. İktisat da bankacılık da senin için iyi olacaktır; ama bankacılık isminden de anlaşılacağı gibi bu alana odaklanmış.
Şu plana ne dersin? Bankacılığa başvur, bu bölümü iki yılda bitir ve sonrasında sınavsız dikey geçişle AÖF iktisat 3. sınıfa doğrudan başla ve matematik bölümüyle aynı anda bankacılık ve iktisattan mezun ol. Sonrasında da bankacılık sınavlarına gir. 🙂
Serkan, her şey dahil 500-600 YTL arasında bir ödeme yapman gerecek. Bunu da iki taksit olarak verebiliyorsun.
Umarım herkes için en iyisi olur.
Başarılar,
İbrahim AVCI
AYÇA der ki
tekrardan merhaba…öncelikle bizleri bilgilendirdiğiniz için siz şükranlarımı sunmayı bir borç bilirim…evet bilgisayar müh.okuyorum…şimdide kamu yönetimi seçtim…ilride ALLAH kısmet ederse müh.olarak çalışmak istiyorum…benim aklıma takılan bölüm bşilg.müh.ile kamu yönetimi arasındaki ilişki…onu merak ediyorum .kamu okumamım bana avantajı var mı
vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler…
SORUM der ki
MRB.BİR ÜNİ OKURKEN TEKRAR ÖSS SINAVINA GİRİP ÖSS YENİ GİRİŞ OLARAK AÇIKÖĞRETİME KAYIT YAPTIRABİLİRMİYİZ…BİR SORUN ÇIKAR MI?…
seher der ki
Merhaba İbrahim Bey…önerdiğiniz fikir için çok teşekkür ederim çok hoşuma gitti.bişey daha öğrenmek istiyorum.ilk bankacılığı sonra dikey geçişle iktisatı bitirdiğimde iki tanemi diplomam olacak yoksa sadece iktisat adı altında bir tanemi diplomam olacak?
görkem der ki
Tekrardan merhabalar İbrahim Bey,benim aslında öğrenmek istediğim açıköğretim dgs ye ben direk 3.sınıftan başlayabiliyor muyum;yani hazırlık okumadan? (Mezuniyetim Hava Astsubay MYO Otomotiv ve Ulaştırma)Cevabınız için şimdiden teşekkürler….. :-))
İbrahim Avcı der ki
Merhaba,
Ayça, eğer mühendis olarak çalışacaksan, kamu yönetimi okumanın sana pek de yarar sağlayacağını düşünmüyorum. En azından ben ikisi arasında birbiriyle pekişen bir nokta göremiyorum, tabii bu benim düşüncem. Senin bu bölümü seçmendeki amacın neydi?
ÖSYM girip kayıt yaptırma konusunda bildiğim kadarıyla en büyük sorun: İstenen diploma. Sanırım bu da bir şekilde çözülebiliyor. Bunun dışında başvurmak için bir yıl daha beklemek, sınava hazırlanmak, başvuru belgeleri için ücret ödemek gibi farklı etkenler de var.
Seher, diplomanı dikey geçiş için teslim edeceğinden, iktisat diploması alırsın; ancak eğitimi aldığın bir konuyu dile getirmen yeterlidir. Daha önce de belirttiğim gibi, önemli olan bahsi geçen konuda yetkin olmak. Yine de belgelendirmek istersen diplomanın bir kopyasını bir şekilde elde edebilirsin sanırım.
Görkem, hazırlık programına katılman gerekiyor. Hazırlık sonrasında doğrudan 3. sınıfa başlayabiliyorsun.
Başarılar!
seher der ki
Çook teşekkür ederim :))
ayça der ki
çok teşekkür ederim……evet sanırım kamu yönetimine kayıt yaptırmayacağım.hani ben öss girerek tercih yapmıştım ya (kamu yönetimini)şimdi buna kayıt yaptırmassam .ikinci üni kaydı olarak işletme bölümüne kayıt yaptırsam olurmu…eğer bir bölüm okuyacaksam işime yarayan bölüm olsun diye düşündüm..bilgileriniz için şimdiden teşekkürler…hayırlı çalışmalar…
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Ayça,
Evet, bu şekilde şekilde işletmeye kayıt yapabilirsin.
Başarılar!
SELİN der ki
MERHABA ARKADASLAR BİRŞEY ÖGRENMEK İSTİYORUM.
BEN ANKARA ÜNİVERSİTESİ SİGORTACILIK BÖLÜMÜ 2. SINIF TERKİM. MUHASEBE MESLEK LİSESİ MEZUNUYUM SINAVSIZ ACIKÖĞRETM ÖNLİSANS PROGRAMLARINA KAYIT OLMAK İSTİYORUM. SİZCE ŞARTLAR UYGUNMUDUR
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Selin,
Bana sorun çıkmayacak gibi görünse de bu konuyu büroya sorman en iyisi olacaktır.
İletişim bilgileri için alttaki adresi kullanabilirsin.
http://www.anadolu.edu.tr/aos/buro/aof_buro_adresler.aspx
Umarım, her şey uygundur.
Pınar der ki
Merhaba İbrahim. Ben Turizm otel işletmeciliği (örgün öğretim) önlisans mezunuyum,aöf işletmeye dikey geçiş yaptım. Ancak şuan kaydımı sildirip aöf önlisans Laborant ve Veteriner Sağlık Programı okumak istiyorum,bunun için össye girmelimiyim? Yoksa üniv kapsamına girermi? Birde ben liseden EA mezunuyum.Bu bölümü okuduğum takdirde veterinerlik lisans programına dikey geçiş yapabilirmiyim? Şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla
makbule der ki
iyi çalışmalar ibrahim bey,ben çevre mühendisliği birinci sınıf öğrencisiyim geçen sene hazırlık okudum ve sınavsız ikinci üniversite olanağını kesinlikle kullanmak istiyorum ama bu konuda size bir sorum olacak.okuyacağım bölümün aynı zamanda çevre mühendisliği alanında da geçerli olmasını istiyorum.sizce benim için en iyi bölüm 4yıllık işletme midir yoksa önce 2 yıllık dış ticatet okuyup daha sonra işletmeye geçiş yapmak daha mantıklı mıdır?yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü bir an önce kayıt yaptırmam gerek.şimdiden teşekkürler….
hilal der ki
merhaba ibrahim bey ben öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler ben kocaeli üniversitesi sınıf öğretmenliği okuyorum ve ileride öğretmenlik yapmak istemiyorum aslında ben tekrar sınava girip bu sene kazanamadığım ama çok istediğim bölümü kazanmak istiyorum fakat bunun için sanırm 2 yıl beklemem gerekiyormuş liseni verdiği puan kırılıyormuş diye duydum. bu konuda bir bilginiz varmı ve yeniden birdevlet üniversitesi kayıt olmak için diploma sorununu nasıl halledicemi bilmiyorum eğer sınıf öğretmenliğini 2. senede dondurup kazandığım üniversiteye kayıt olmam mümkün değilse sizin önerdiğiniz aöf yi düşünücem çünkü gerçekten ilerde yapmak istemediğim bir bölüme kayıt oldum. beni bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinicem. şimdiiden teşekkür ederim…
meltem der ki
meraba ıbrahım abı ben ılkogretım matematık öğretmenlıgı 2.ogretım 2.sınıf ogrencısıyım .ben acıkogretımden 2.bı dıploma ıstıorum halka ılıskılerı dusundum ama sızce benm ıcın daha uygun bısey olurmu .?bıde bu halka ılıskılerın harcını ogrenmek ıstıorum .eger yardımcı olursanız cok memnun olurum .sımdıden tesekkur ederım.
aynur der ki
İbrahim Bey,aklım karıştı lütfen bana yardımcı olun!AÖF Lisans mezunu biri de herhangi bir Açıköğretim proğramına direk yerleşemez mi anladığım kadarıyla ÖSS sınavına girmesi gerekiyor o halde neden örgün eğitimle farkımızın olmadığı söyleniyor şimdiden teşekkür ederim.
İbrahim Avcı der ki
Merhaba,
Pınar, AÖF işletme olduğu için ÖSYM’ye girmen gerecektir. Laborant ve Veteriner Sağlık Programı’na kayıt yaptırıp mezun olduktan sonra da veterinerlik lisans eğitimine geçiş yapma hakkın olacaktır; ancak bunun için sınava girmen gerekir.
Yine de dikey geçiş hakkında daha fazla bilgi edinsen iyi olur.
Makbule, çevre mühendisliğinde okuyan arkadaşlarım işletme okumanın onlar için yararlı olacağını söylüyorlar. Mühendis olarak çalışmak istiyorsan dış ticaret okumanın sana fazla bir getirisi olacağını sanmıyorum. İşletme ile en azından çalıştığın kurumda yükselirsen kedine avantaj sağlayabileceğini düşünüyorum.
Hilal, tekrar sınava girdiğinde puanında azalma olmaması için söylenildiği gibi 2 yıl beklemelisin. Sınıf öğretmenliğini 2. senede dondurup kazandığın üniversiteye kayıt olman konusunda ise bilgi sahibi değilim. Ancak okuldan ilişiğini kestirdiğin takdirde hiç bir sorun çıkmayacaktır. Zaten öğretmenlik yapmak istemediğinde kararlıysan kaydını dondurmanın bir yararı olmayacaktır.
Yine de onu bir garanti olarak saklamak istiyorsan, şuan AÖF’ten sana daha uygun olan bir bölüme kayıt olduktan sonra kaydını sildirirsen, AÖF garantörün olabilir.
Bu konuları bir danışman öğretmenle görüşmen sana yardımcı olabilir. Çünkü hiçbir şey için geç olmadığı gibi henüz birinci sınıftasın. Sadece ne yapmak istediğini iyi belirle ve sevdiğin konuda eğitim gör. 😉
Meltem, önce kendine ne yapmak istediğini sor. Bunun belirledikten sonra eğitmine yol vermek çok kolay. Matematik öğretmenliği yapacaksan ikinci bir üniversite okumanın sana getirisi olmayacaktır. Farklı bir planın varsa ona en uygun olanını belirlemelisin. Çünkü sadece ikinci bir diploma olsun diye eğitim almak istersen ve yeterli ilgiyi göstermezsen, sadece başına bir bela sarmış olursun. 🙂
Aynur, evet AÖF okuyan veya mezunu olanlar sınavsız ikinci üniversiteye başvuramıyor. Tekrar ÖSYM’ye girmeleri gerekiyor, sistemi bu şekilde belirlemişler.
Herkse başarılar dilerim!
Pınar der ki
teşekkür ederim
şahin der ki
merhabalar!
ben inşaat mühendisiyim.aynı zamanda kamu yönetimi 2. sınıf öğrencisiyim.benim merak ettiğim 2 üniversite bitirdikten sonra 3. üniversiteyi okuyabiliyor muyuz?cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Şahin,
Sınava girerek okunabileceği kesin; ancak sınavsız olarak 3.bir üniversite okunabilir mi bilmiyorum. Zaten artık üniversite değil de yüksek lisans yapma vakti gelmiş olmaz mı? 🙂
şahin der ki
yüksek lisansa başvurdum.ilk sıradada yerleştim.iş ile okul farklı yerlerde olduğundan dondurmak için dilekçe yazdım.cevabını bekliyorum.duyduğum kadarıyla 2 üniversite bitirdikten sonra 3. sünü okuyamıyormuşuz.verdiğin bilgi için ayrıca teşekkürler.
mücahit der ki
selam ibrahim abi ben sınavsız ikinci ünv. kayıt yaptıracamda onun için ne kadar para vermem gerekecek harç olsun banka üçreti olsun kırtasiye ücreti olsun yani 1 yıllık toplam masrafını öğrenebilirmiyim şimdiden teşekkürler.
ayça der ki
mrb şimdi ben öss ye tercih yaparak açıköğretim kamu yönetimi tercihi yaptım…eğer ben bu sene açıköğretime tercih yapmazsam seneye öss sınavına girmeden açıköğretime kayıt yaptırabilirmiyim…herhangi bir bölüme işletme vesariye…(bir örgün öğretimde okumaktayım)
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler….
Canan.. der ki
meraba ben bu sene mobilya ve dekorasyon bölümünü kazandım.aynı anda 2.ünvrste okmak ıstıyorum acıkogretım.sağlık kurumları işletmeciliği düşünüyorum ? ama pek bi bilgim yok yeni atıldık üniversite hayatına sonuçta.acaba hangi bölümü tavsiye edersiniz.? iş bulma imkanı açısından.çok teşekkür ederim.saygılar…
Canan.. der ki
bide hep bakıyorum ama yorumlarıda okudum ama yinede sormak istiyorum.sınavsız 2.ünüversite 27 ekimde başlıyo dimi ?thanks
Seda Ekol der ki
Tekrar merhaba hemşehrim İbrahim 🙂
cesaret verici cevabın için teşekkürler. Ben açıköğretim öğrencilerine akşamları fakültede verilen derslerin verimliliğini sormak istiyorum.Çok kalabalık olduğunu vb. şikayetleri duymuştum ama en azından genel olarak hocaların ders anlatımı hakkında bilgin varsa yardımcı olursan sevinirim.
Bir de ben üniversitede Türk Dili,İngilizce Atatürk İlke ve İnkılaplarını ve birkaç dersi daha almıştım gene almam gerekecek mi?
Şimdiden çok teşekkürler.Kendine iyi bak.
Herkese başarılar…
yagmur der ki
merhabalr bi sorumm varrrrr…
ben su anda hazırlık okuyorum acaba bu yıl 2. universiteye basvurabilir miyim???yoksa 1. sınıf mı olmam mı gerekiyo???simdiden tesekkurler
yagmur der ki
sınavsız 2. universiteye yaniii:))
mku der ki
mrb ibrahim ben bişi sorucak şimdi lisans tamamlamak için bitirdigin myo dan diplomayla açık ögretime kayıt yaptıramıyormuyuz illa çıkış belgesimi almak lazım diplomayı alınca olmuyormu cvpnız için şimdiden tşk.ederim
şeyma der ki
merhaba ibrahim bey ben iki yıllık ilahiyat okumak istiyorum ama bu iki yıllık ilahiyatlar açıköğretimmi yoksa normal öğrenimmi bunun hakkında bilgi verirmisiniz.bazıları normal öğrenim diyor ama bazıları da açıköğretim diyor kafam çok karışık hemen cvp yazarsanız sevinirim
ibrahim der ki
selam ibrahim abi bugün bi arkadaş bana sordu bende cevap veremeyince sana sorayım dedim arkadaş diyorki açıkögretimde internet kaydı diye bişey varmış onu nasıl ne sekilde yapcagımız hakkında bilgi istiyor acaba bu konuda bizi bilgilendirirsen cok seviniriz yardımlarınız için şimdiden tşkler bu arada küçük bir not biz 2 yıılık muhasebe bölümünü bitirdik ona göre kayıt yapcaz yani dikey geciş olarak kayıdmızı gercekleştirecez tşkler
İbrahim Avcı der ki
Merhaba,
Şahin, yardımcı olabildiysem sevindim. Umarım her şey istediğin gibi olur.
Mücahit, tüm harcamaların yıllık 500-600 YTL arasında olacaktır. Bunu da iki taksit olarak ödeyebiliyorsun.
Ayça, bunun için gelecek yılı beklemek zorunda değilsin. Bu yıl da sınavsız ikinci üniversiteye bavurabilirsin.
Canan, evet kayıtlar 27 Ekim 2008’de başlıyor. Alttaki adresten kontrol edebilirsin.
http://www.anadolu.edu.tr/aos/sss/sss.aspx#5
Hangi bölümü seçeceğinse sana kalmış. İlgini çekmeyen ya da sana uygun olmayan bir işi yapamazsın. Bu yüzden bölümleri incele ve kendine en uygun olanı bul ve kendine hangi mesleği yapmak istediğini sormayı unutma.
Seda Hanım, tekrar nerhaba. 🙂 Derslere hiç girmediğim için bu konuda bilgi sahibi değilim; ancak üniversitede aldığınız dersleri tekrar görmek zorunda kalacaksınız; çünkü muafiyet sistemi yok.
Yağmur, evet başvurabilirsin, beklemene gerek yok.
mku, dikey geçişte istenen belgeler konusunda bilgi sahibi olmasam da diplomanın yeterli olması gerekir. Yine de bunu büro ya da okuluna sor lütfen.
Şeyma, sınavsız ikinci üniversitenin ilahiyat bölümü açıköğretim.
İbrahim, kayıt ve tarihleri hakkında bilgiyi alttaki bağlantıyı tıklayarak edinebilirsin.
Kayıtları orada belirtilen siteden yapmanız gerekecek.
http://ibrahimavci.wordpress.com/2008/08/21/2008-2009-sinavsiz-ikinci-universite-kayit-tarihleri/
Herkese başarılar dilerim! 🙂
şeyma der ki
sınavsız değil sınavla ben ilk defa üniversiteye gideceğim o zamanda mı 2 yıllık açıköğretim?
İbrahim Avcı der ki
Şeyma, AÖF ilahiyat bölümü sınavla da girsen 2 yıllıktır. Ancak ilahiyat fakütesi olan üniversitelerde 4 yıllık ilhiyat bölümleri vardır.
sinem der ki
ben 2 yıllık örgün meslekyüksekokulu okuyorummm sınavsız ikinci üniversite olarak 4 yıllık kamu yonetimi okuyabılırmıyım yoksa ıkıyıllık okudugum ıcın ıkıyıılık acıkogretımmı okumam gerekıor sımdıdıen tsk ederım
ibrahim der ki
tşk ederim ibrahim abi ama internetten kayıt nasıl olacak onun hakkında bilgi istemiştik biz bu konuda bilgilendirirsen sevinirim şimdiden tşkler
hıdır aslan der ki
selam ibrahim abi bugün bi arkadaş bana sordu bende cevap veremeyince sana sorayım dedim arkadaş diyorki açıkögretimde 2 yıllık ev idaresi sonra dikey geçişle 4 yıllık işltme bitirdim sosyal hizmetlerde teknisiyen olarak görev yapmaktayım dikey geçişle elektirik yüksek okuluna kayıt yaptırısam önce gördüğüm ev idaresi ve işletme derslerinden muaf olurmuyum tşkler
İbrahim Avcı der ki
Merahaba,
Sinem, kamu yönetimine ya da diğer 4 yıllık bölümlere de başvurabilirsin.
İbrahim, http://aofkayit.anadolu.edu.tr adresinde ”İkinci Üniversite” linkini tıklayarak başvurularınızı yapabilirsiniz. Sitedeki adımları takip etmeniz ve gerekli bilgileri girmeniz yeterli olacaktır.
Ama, İnternet sitesinden başvuru yapmak, yazıcıdan döküm almak ve bankaya gerekli ücreti yatırmak kayıt için yeterli değildir. Kayıt kılavuzunda açıklanan tüm kayıt belgelerini, kayıt süresi içerisinde mutlaka AÖF bürosuna teslim etmeniz gerekir. Aksi takdirde kaydınız yapılmamış olur.
Hıdır, dikey geçişle ya doğrudan 3. sınıfa başlarsın ya da hazırlık programına katıldıktan sonra 3.sınıftan başlarsın. Bunun nedeni de aldığın dersleri bir daha almayacağın.
Başarılar…
mku der ki
slm ibrahim bey tşk.ederim verdiginiz cvp için ama benden bıktınız sanırım ;))şaka tabikide kolay gelsin size.
selma der ki
slm ibrahim bende karşılaştırmalı edeb bölümü 1. sınıf öğrencisiyim bende halkla ilişkiler okumayı çok istiyorum bi kaç sorum olcak sadece 1. sınıfta mı sınavsız geçiş hakkı war yoksa 2. sınıfta da geçebilirmiyiz bide eğer sınawsız geçiş yaparsak harç parası daha fazla oluomuş böle bişi var mı ben öss ye girip 2. sınıfta össye girip açık öğretime kaydolmak istedim hata mı yapmış olurum .cwplarsan sewinirim 🙂
İbrahim Avcı der ki
Merhaba,
mku, rica ederim. Benim için bir zevk. 🙂
Selma, istediğin herhangi bir sınıfta hatta mezun olduktan sonra da AÖF ikinci üniversiteye başvurabilirsin.
Sınavsız ikinci üniversite olarak başvurduğunda biraz daha fazla ödeme yapman gerekecektir, evet. Ancak ÖSYM girmek için de başvuru formlarını almak ki sen YDS için ayrıca ödeme yapacaksın, bunun yanı sıra test kitabı almak ve sınava hazıranmanın da manevi bedelini hesaplarsan ÖSYM’ye girmemek bence daha karlı. 🙂
Yani ikisi arasında da çok fark yok. Dilediğin şekilde yapabilirsin. 😉
Ayrıca ÖSYM ile kayıt yapmak isteyenlerin diplomalarını üniversiteden dilekçe ile alarak noterden onaylı bir kopyasını almaları gerekiyor. Sonrasında dilekçede yazan tarihe kadar üniversitelerine geri vermeleri gerekli. Yeri gelmişken dile getirmiş olalım. 🙂
Başarılar dilerim,
İbrahim AVCI
gülçin der ki
slm,
ben 2 yıllık 2. öğretim bir yüksek okul mezunuyum.
acaba sınavsız 2. üniversiteye başvuru yapabilirmiyim?
tşk.
Tuba der ki
Merhabalar İbrahim bey size bi sorunumdan bahsedeceğim yardımcı olursanız sevinirim.2004-2006 da 2 yıllık turizm otelcilik okudum ve alttan hiç ders bırakmadım fakat 2 döneme ait stajımı yapamadım (bulunduğum şehir buna uygun değildi ve ben şehir dışına çıkamadım) 2008 ağustos ayında stajımı tamamladım ve dosyalarımı teslim ettim fakat bana 5 döneme ait (2006-2007 2007-2008 2008-2009)harç borcum olduğu ve ödemem gerektiği söylenildi.Anlayamadığım konu onca üniversiteyi bırakan,derslerine devam etmeyen,derslerinde başarı gösteremeyen bir çok öğrenci ve adayına bir af çıktığında ,bir tek harç yatırıp devam hakkı doğuyor ve bu parayı yatırmanın yersiz olduğunu düşünüyorum cevabınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler…(açık öğretime kayıt yaptırmak istiyorum ve bu sene son şansım zamanım çok kısıtlı)
ugur der ki
mer ikinci üniversite kayıt yenileme işlemleri ne zaman başlıo bilen varmı
kader der ki
slm ben bu sene ikinci üniversiteye kayıt olucam 4 yıllık bir üniversitede okuyorum suan ve duyduguma göre ikinci ünide gördgm dersleri grmüyomusuz dogru mu acaba bilginiz var mı?
abdullah der ki
ben akdeniz üniversitesi elmalı m.y.o eektrik bölümü mezunuyum açıköğretime başvurabilirmiyim bölüm değiştirmem gerekiyomuş bu konu ilr ilgili tam bilgi sahibi değilim beni bilgilendirirmisiniz bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Abdullah,
AÖF’e başvururken, söylenildiği gibi, kendi okuduğun ya da mezun olduğun bölüm dışında bir alanı seçebiliyorsun.
Bunun yanı sıra sen sınavsız dikey geçişle iktisat ya da işlemte bölümlerine de başvurabiliyor, hazırlıktan sonra bu bölümlerin 3.sınıfından devam edebiliyorsun.
Başarılar dilerim.
demet der ki
ben 2 yıllık işletme mezunuyum açıköğretimden devam etmek istiyorum işletme dışında hangi bölüme geçebilirim beni bu konuda bilgilendirir misiniz? teşekkür ederm.
ezgi der ki
Ben 9 eylül üni.dev.konservatuarında okuyorum.bölümüm bale.okul öncesi eğitim istiyorum 2.üniversite olarak. sanırım o bölümü sınavsız okuyamıyorum?yardımcı olur, yönlendirrseniz sevinirim.
Seda EKOL der ki
Tekrar merhaba 😉
İkinci üniversite için başvurabileceğimiz bölümler arasında iki yıllık İnsan Kaynakları bölümünün içeriğini interneti taradığım halde bir türlü bulamadım. Bir de bu bölüm bazı yerlerde başvurabileceklerimiz arasında geçiyor, bazılarında geçmiyor. Bu bölüm hakkında bilgin varsa ve paylaşabilirsen çok sevinirim.
Kolay gelsin.
Batur Alp der ki
Merhaba;
Şu anda MYO’da okuyorum, Bavurular başladığında 2. Ünv olarak AÖF Kamu yönetimi okumayı düşünüyorum. Bu benim MYO’dan mezun olduktan sonra sınavsız olarak AÖF İşletme programını tercih etmemi engeller mi? Yoksa Hem AÖF Kamu Yönetiminden Hemde Sınavsız olarak geçeceğim AÖF İşletme bölümünden mezun olabilir miyim? Birde eğer AÖF 2. üniversitede önlisans programlarını tercih edersem,Örgün eğitimle Lisans tamamlamak için DGS’de mezun olduğum örgün eğitim mi ,AÖF mi yoksa hangisini istersem ondan mı:) tercih yapıcam?
Karışık oldu sanırım.:)
Şimdiden Teşekkürler
merve ayhan der ki
merhaba arkadaşlar benim bir sorum olacak ben 2 yıllık önlisans diploasıyla işletme 3 e doğrudan kaydoldum ve bu eylülde mezun oldum.şimdi iktisat okumak istiyorum .önlisans diplomasını 2005 yılında almıştım bu diplomayla iktisat 3 e kaydo,laiblir miyim ba derler mi sen lisans mezunu olmuşsun 2 yıllık diplomaylşa bir daha okuyamazsıun diyebilirler mi hiçbir yerde bu konuyla ilgili bir bilgi bulamadım gerçi 3 gün sonra başvurular başlıyor kabul edilip edilmeyeceği orada belli olacak ama burdan bir cevap bulabilirsem içim rahat olacak en azından umutlanmamış olurum öss ye girmedim bu sene yoksa o puanla 1.sınıfa da kaydolabilirdim umarım bir cevap verirsiniz teşekkürler……………………
cigdem der ki
merhaba ibrahim bey,
ben 98 yılında 2 yıllık inşaat teknikerliğinden(myo) mezun oldum.tekrar sınava girdim. 2004′te 2 yıllık çocuk gelişiminden(myo) mezun oldum.açıköğretim 3.sınıftan okul öncesi öğretmenliği bölümüne devam edebilir miyim? yardımcı olursanız çok sevinirim.. tesekkurler
zeynep der ki
500 ytl tutyo derken dönem dönemmi yoksa tüm dönemi yapılyo ödemeler?ikinci üniversite için bilginizi varsa detaylı bilgi alabilirmiyim
zeynep der ki
bende 2.üniversite düşünyorum halkla ilişkiler yada dış tcaret normalde yabancı dil öğrencisiym hangisini tavsiye edersiniz?birde kayıtlar için neler gerekli ve ödemeler hakkında bilginizi alabilirmiyim
can der ki
MERHABALAR!
BAN İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT FAKÜLTESİ 3.SINIF ÖĞRENCİSİYİM.İKİNCİ ÜNİVERSİTEYE BAŞVURDUĞUM ZAMAN YÜKSEK LİSANSA BAŞVURABİLİRMİYİM? OKUL BİTİNCE BAŞLAMAYI DÜŞÜNYORUM.ENGELLER Mİ?
İbrahim Avcı der ki
Merhaba,
Demet, işletmenin yanı sıra iktisat ve çalışma ekonomisi ve endüstriyel ilişkilerine devam edebilirsin.
Ezgi, evet Okul Öncesi Öğretmenliği için ÖSYM’ye girmen gerekiyor; ancak önümüzdeki sınava kadar oldukça uzun bir zaman var. Büyük zorluk çekmeden yeterli puanı alarak bölüme girebilirsin. 🙂
Merhaba Seda Hanım, ben bunu duydum; ancak hiçbir kaynağa ulaşamadım. Bu nedenle benim de bir bilgim yok.
Batur, evet biraz karışık olmuş. 🙂 Anladığım kadarıyla şunu yapabilirsin; şuan sınavsız ikinci üniversiteye başvurur ve birinci sınıftan başlarsın. MYO’dan mezun olduğunda ise sınavsız dikey geçişe başvurursun. Teorik olarak sorun yok gibi görünse de pratikte ne olur bilemiyorum. Büroya danışman en iyisi oalcaktır. 🙂
Merve, sen sınavsız dikey geçiş hakkını kullanmışsın; ama sınavsız ikinci üniversiteye henüz başvurmamışsın. Başvurunu sınavsız ikinci üniversite olarak yapabilirsin sanırım. En azından denemelisiin; ama sınavsız ikinci üniversite olarak. 😉
Zeynep, yıllık her şey dahil tüm masrafın 500 YTL civarında olacaktır. Eğer dış ticaret firmalarında çalışmak istiyorsan bu bölümü okumalısın; ancak sayısal dersler senin için biraz zorlayıcı olabilir. Ama düzenli bir çalışma ile rahatlıkla üstesinden gelebilirsin. 😉
Halkla ilişkiler de ise görece daha az sıkıntı çekersin ve yabancı dil bilmen ve bayan olman da sana büyük bir avantaj sağlayacaktır. 🙂
Can, hiç bir engel oluşturmayacaktır; çünkü sen yüksek lisansa iktisat mezunu olarak başvuru yapacaksın. 😉
Herkese başarılar dilerim. 🙂
CANAN der ki
İBRAHİM BEY MERHABA BEN ŞU ANDA GRAFİK BÖLÜMÜ MEZUNUYUM VE AÇIKÖĞRETİME KATIY YAPTIRMAK İSTİYORUM İKİNCİ ÜNİVERİSTE HAKINDA SORUM OLACAK BEN AÇIKÖĞRETİMDE DİKEY GEÇİŞ İLE İŞLETME OKUYUP AYNI ZAMANDA HALKLA İLİŞLİLER OKUYABİLİRMİYİM LGİNİZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Canan,
Bu soru çok fazla sorulmaya başladı, MYO mezunu olmalısın sen de, bu durumda sınavsız dikey geçiş yapıp bir de sınavsız ikinci üniversiteye başvurmak istiyorsun, öyle değil mi?
Bunu düşündüğümüzde her şeye uygun görünüyor; ama uygulamada ne olur bilmiyorum. Ama bunu denemelisin, bir de büroya sor lütfen.
Başarılar dilerim. 🙂
hülya der ki
merhaba ikinci üniversite düşünüyorum fakat bölüm tercihinde kararsızım halkla ilişkiler mi yoksa insan kaynaklarımı(önlisans) iş imkanları acısından bana ek bilgi sunarsan çok memnun olurum belki fikirlerinle daha rahat seçim yapabilirim. bu arada selçuk üniversitesi muhasebe mezunuyum şu an da hitit ünivetsitesi işletme 3üncü sınııfa devam ediyorum. yani mezun olduğum bölümlere ek olarak hangi önlisans programı nı secmeliyim:( kararsızlık çok zor…
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Hülya,
Öncelikle ne iş yapmak istediğin konusunda karar vermelisin. Biliyorum bu en zor olanı; ama bunu ne kadar kısa sürede yaparsan, geleceğini o kadar iyi planlarsın.
Çünkü, kariyer planlaması iş yaşamında değil, eğitim sürecinde başlıyor.
Bu konuyu önce lütfen düşün, sonrasında her şey çok daha net olacaktır. 🙂
Yine de, muhasebe + işletme + iktisat/İK/halkla ilişkiler birbirini destekleyici görünüyor.
Umarın senin için en iyisi olur.
Başarılar dilerim. 🙂
yasin çelik der ki
slm ben iki yıllık bilgisayar tekn. ve prog. mezunuyum artı iki yıl açık üni okudğum zmn iki diplomada elimde olucakmı yoksa bilgisayar diplomam gidicekmi
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Yasin,
Söylenenlere göre iki diploman olacak. 😉
VoLKaN der ki
Merhaba,
Ben açıköğretim 4 yıllık işletme mezunuyum, bende ikinci unv. olanagından yararlana bılıyormuyum ?
Sadece ,örgün öğretımlıler mı yararlana blıyor?
Benım yapabıleceğim bir sey yok mu?
Tesekkür ederim..
ERAY ATMACA der ki
mrb. ibrahim bey ben ticaret meslek lisesini bitirdim 2002 yılındada mezun oldum.bu seneye kadar hic devam etmek istemedim okumayı ama bu yıl üniversiteye gitmeye karar verdim.sizden ricam beni bu konuda bilgili bir olarak görmeyin.hiçbirşey bilmiyorum bu konu hakkında sizden ricam.ben 2 yıllık üniversite açık öğretinden okuyup ordan 4 yıllığa geçiş yapmak istiyorum.bana yardımcı olursanız size minnetkar kalırım.Bana sadece ne yapmam gerektiğini yazabilirmisiniz.
ERAY ATMACA der ki
BİRDE SİZDEN RİCAM KENDİ BÖLÜMÜMÜ SEÇMESEM DE BAŞKA BÖLÜMLERİ SEÇSEM PUAN KAYBEDERMİYİM. VEDE DİĞER BÖLÜMLERDEN YARARLANABİLİRMİYİM.BU KONU HAKKINDADA BİLGİM YOK ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Eray,
O halde tek yapman gereken ÖSYS’ye girmek ve barajdan biraz daha fazlasını alarak AÖF’den istediğin her hangi bir alana başvurmak.
Bunun sonrasında 2 yıllık tercihin olursa, bu bölümü bitirdiğinde sınavsız olarak 4 yıllığa geçiş yapabilirsin.
Tek yapman sınava hazırlanmak. 🙂
İstediğin olduğu sürece de bunu rahatlıkla başarabilirsin. 😉
Şimdiden başarılar dilerim, umarım her şey istediğin gibi olur. ( Olacaktır 🙂 )
yağmur der ki
merhaba, ben ikinci üniversiteye yeni kayıt yaptırdım ve bu açıköğretime pek aklım ermiyor açıkçası bu yüzden umarım sorum size saçma gelmez =)
çok fazla kitap var biraz gözüm korktu acaba bu kitaplar 2 dönemde de mi kullanılıyor yoksa sadece tek dönemlik mi? yani asıl merak ettiğim nisandaki ilk sınavda kitapların tamamından mı sorumlu olacağız?
şimdiden teşekkürler =)
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Yağmur,
Kitaplar bu yıl kullanacağın tüm kitaplar, dönemlik değil. 🙂 Bunun yanı sıra yapılacak ilk sınav için her kitabın yarsına çalışmalısın.
Örneğin kitaplardan birinde 16 ünite varsa, o kitabın ilk 8 ünitesine çalışman gerekiyor.
Başarılar dilerim!
elif der ki
arkadaslar mrb ben iktisat birinci sınıf ögrencisiyim.normal.ama ıkıncı unıversite olanagından yararlanıp acık ögretımden bi bölum daha okumak istiyorum.ibrahim bey bana cvp verirsenız cok memnun olurum yrn ınt basvurusu yapıcam.dış ticaret bankacılık ve sıgortacılık.halkla ilişkiler bölumlerınden hangisi bana daha cok yardımcı olur ış bulmam konusunda?ne istedıgıme karar da verbılmış değilim.aslında kendı bölumumden daha uzak bısey bana artı getirmez mı?halkal ilişkiler derken buydu demek istedgım.bankacılık knusuna gelınce ıktısatı bıtırınce ben zaten bankacı olabılırm sınavlara girip.dış ticaret hakkında bilgi almak istıorum daha cok.ona daha sıcak bakıyorum:)
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Elif,
Her bir alanın kendine özgü avantaj ve dezavantajları var. Çok uç bir alan olmadıkça her meslek için iş vardır.
Asıl önemli olan senin ne istediğin. Çünkü üniversite mezunlarının yüzde 75’inin öğrenim gördükleri alanın dışında bir iş kolunda çalıştıkları, kariyer bilincine sahip olmadıkları için sık sık iş değiştirdikleri ve kişilikleriyle örtüşmeyen işlerde çalıştıkları için, performanslarının düşük olduğu görülüyor.
Eğer sen gerçekten ne istediğini bilir ve bu alanda yoğunlaşırsan, o işi de en iyi şekilde yapacağından, işsiz kalman gibi bir durum söz konusu olamaz. 😉
Önce kendini bir sorgula, henüz birinci sınıftasın. Zaten üniversite tercihi sırasında reşit bile olmuyoruz ve genelde aldığımız puana göre ya da çok farkında olmadan tercih yapmış oluyoruz.
Bu İKİNCİ bir fırsat. 😉 Farklı bir alanı da seçebileceğin gibi şuan okuduğunu da destekleyici alanları seçebilirsin. Tek önemli olan; senin ne sitediğin. 🙂
Konfiçyus: “Sevdiğiniz işi yapınız, bu şekilde hayatınız boyunca çalışmış olmazsınız.” 😉
elif der ki
ama ben bgn basvuru yapmalıyım yaaaa:( .bir ikincisi bilerek sectim iktisatı.2.senemde gittim.ayrıca hazırlık da okudum.zman da geçior:) bgn de 2 yıllık mı 4 yıllık mı yazayım onda takıldım biraz.ve kafam cok karışık.yardım alabilecegim kimse yok.çok caresızım bu konuda:(acıların cocugu durumundayım desem yeridir.sımdı 4 yıllık bısey okursam ıkıncı dıplomanın anlamı daha cok ortaya cıkar dıorum.yanı ıkı üniversite okudum demiş olabılicem.sızce de öle deıl mı 2 yıllık önlisans oluor.o yuzden işletmeye de sıcak bakmaya basladım.ama iktisat okuyan birinin işletme de okuması ne kadar doru olur?yakın gibi.ama bir tanıdıgım daişletme daha ayakları yere basan bişey ve co farklı dedi herkes bişey dior.kamu yönetimi var bi de.ne kadar cok secenek içerisindesın dıyceksınız ve bunlardan kendımı sıyırmam da gerek ama YAPAMIORUM.yazdıklarınızı tabıkı de doru buluorum ve katılıorum ama benım sızden istedıgım eger bılgınız varsa dış tıcaretın ıktısata gıdıp gıtmemesı daha cok?
elif der ki
son dakikaya bırakırsam böle olur:(
İbrahim Avcı der ki
Elif o halde sana şunu da söyleyeyim; 2 yıllık bir bölümü tercih edersen bitirdikten sonra dilersen yine sınavsız olarak dikey geçiş yapabilirsin ve 1 önlisans ve 2 lisans bitirmiş olursun.
Söylediğim gibi, seçenek çok ve pek çok fırsattan yararlanılabilirsin; ama önce ne yapmak istediğini bilmelisin.
Sadece ikinci bir diplomam olsun dersen ve sonrasında çalışmak istemezsen sadece başına bir bela sarmış olursun. 🙂
Yine de benim bir şey önermemi istiyorsan, madem dış ticareti merak ediyor ve aynı zamanda 4 yıllık okumak istiyorsun; dış ticarete kayıt yaptır.
Bu bölüm 2 yıllık ve bunu bitirdikten sonra da sınavsız dikey geçişle işletmeye başvur ve işletmeye doğrudan 3. sınıftan başla.
Bu şekilde hem istediğin alanlarda hem de farklı bir kaç alanda eğitim görmüş olur ve 1 önlisans 2 lisans diplomasına sahip olursun. 😉
elif der ki
işte bu tam istedıgım cvp.teşekkür ederım arkadasım da bgn okulda hocasıyla konustu ve az önce bana elif ben işletme okuycam dedi:)kafamız bı dunya olmuştu ne secıcem die.dış ticaret ve sona dıkey gecişle işletme gayet mantıklı benım de kafama yattı .bgn okulda da nerdeyse vazgecırıolardı benı.şimdi tek sorum sınavsız demişsiniz dikey geciş sınavsız yapabılır miyim gercekten işletmeye.bi de ben uzaktan okuycam.izmir deyım dikey gecış de sorun olmaz dimi?yani yıne burdan sınavlara girerek sadece.öfffff biliorum ama illa yıne soruorum teyıd ettırmek için.ben söle zannedıodum.dış tıcaret ten dıkey gecışle işletmeye gecınce tek bı dıploma ve bıtırdıgın bölüm neyse dıploma da o yazıo die bılıodum.yani işletme dıploması sadece:D
elif der ki
harika yaa.çok saol:) oturmaz mı?süper bişeymiş bu.sınavlı olsa da sorun deil hallederiz;) bırazdan basvurumu yapıcam.yrn da kayıt.hadi bakalım:)
İbrahim Avcı der ki
Elif, biraz sakin ol. 😉
Evet, önlisans ve lisans diplomasını ayrı ayrı alacaksın. Sınavsız dikey geçişle de işletmeye başvurabileceksin ve AÖF’den devam edeceksin. Alttaki adresten de teyit edebilirsin. 😉
http://www.anadolu.edu.tr/aos/sss/sss.aspx#4
Sanırım artık her şey yerine oturdu. 🙂
İbrahim Avcı der ki
O halde hayırlı olsun ve şimdiden başarılar! 🙂
GÖZDE der ki
BENDE AÖF KAMU YONETIMI OKUYORUM YA ZATEN NORMAL OGRGUN OKUYOSUN AÖF YI NE YAPACAKSINIZ BENIM BOLUMU COK ZOR BU SENE SINIFTA KALDIM BEN .AYRICA BU HAKSIZLIK NEDEN ORGUNLERIN IKINCI UNIVERSITE HAKKI VAR NEDEN BIZIMDE YOK..
GÖZDE der ki
hadı bıraz gercekcı olalım ama…
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Gözde,
İkinci üniversite, farklı alanarda eğitim görmek, kendine yeni bir yön katmak ve okudukları bölümü destekleyici diğer branşlarla tam donanım sağlamak isteyenler için iyi bir fırsat.
Aynı zamanda sürekli bir yarış halindeyiz ne yazık ki ve şuanda bile bir kriz söz konusu. Özel firmalar farklı birkaç kişi çalıştırmak yerine hepsini yapabilecek bir kişi çalıştırmayı da istiyor ya da aynı bölümden mezun iki kişiden birini farklı bir yanı olduğu için tercih ediyor.
Bunlar gibi daha pek çok neden sayılabilir.
AÖF öğrencilerinin bundan yararlanamaması bunu hazırlayanların düşüncesi. Ama AÖF öğrencileri de sınavsız dikey geçiş imkanına sahip. Bu şekilde onlar da 1 önlisans ve 1 de lisans mezunu olabiliyorlar.
Zaten AÖF öğrencisinin eş zamanlı olarak diğer bir AÖF bölümü okuması da teknik olarak söz konusu olamaz; çünkü aynı anda 2 sınva girmesi mümkün değil. Tabii mezun olduktan sonra bunu kullanabilmesi daha uygun olabilirdi.
İstekli kişiler yine de sınava girerek farklı bölümleri de okuyabiliyor. Umarım senin için de her şey istediğin gibi olur.
Başarılar dilerim!
eylül der ki
merhaba ben dokuz eylül üni dokuz eylül üni tekstil bölümünde okuyorum çalışma ekonomisine kayıt yaptırabilirmiyim…
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Eylül,
İngilizce Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği ve Bilgi Yönetimi programları hariç tüm AÖF bölümlerine kayıt yaptırabilirsin. 🙂
Başarılar dilerim…
leyla der ki
merhalar biz türkçe öğretmenliğinde okumaktayız. ikinci üniversite okumak istiyoruz ama tekrar öss ye girmedik .harcın ne kadar olduğunu net olarak öğrenebilir miyiz.
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Leyla,
2008-2009 öğretim yılı ikinci üniversite ödemelerini alttaki adresten öğrenebilirsin.
http://aofkayit.anadolu.edu.tr/ogretim_giderleri.asp?sid=7d82d0a0b7b3b37060018aa004a56e31
elaaa der ki
mrb;))ben fatih üniversitesinde hazırlık okuyorum seneye endüstri mühendisliği bölümüne baslıcam ayrıca suan açıköğretim iktisat 1.sınıfta okuyorum.seneye kendi okulumda göreceğim derslerle bu sene iktisatta gördüğüm derslerin bi kısmı aynı.seneye kendi okulumda bu derslerden muaf olabilirmiyim???(kendi okulumun eğitim dili ingilizce)şimdiden teşekkürlerrr
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Ela,
Buna ancak okulun karar verir ki ben kabul edeceklerini sanmıyorum. Çünkü örgünler arası geçiş sırasında bile bazı üniversiteler diğerlerini kabul etmiyor.
En doğru bilgiyi okulundaki danışman hocandan ya da öğrenci işlerinden alabilirsin. 😉
Başarılar!
deniz der ki
mrhb 4yıllık ogrun ogretım de okuyorum tekrar oss ye gırsem baska unıversıtenın aynı bolumunu kazansam su an okudugum üniversitede başarmıs olduğum derslerden muaf olur muyum? Bırde sımdı okudugum unıversıtede hazırlık zorunlu olmadıgı ıcın hazırlık okumadım.fakat kazanacagım universıtede hazırlık zorunlu olursa ben hazırlık okuycak mıyım?tsk
eren der ki
mrb ilk sorumun cvbı ıcın tesekkur edıyorum iki yıllık pazarlama okuduktan sonra açıktan 4 yıllıga tamamlamak ıstıyorum orada hangı bolumlerın oldugunu ogrene bılırmem mümkünmü şimdiden teşekkür ederim…
yasin der ki
merhaba ibrahim.. ben marmara üni mütercim tercümanlıklık 2.sınıftayım. ikinci bi üni olarak hangi bölüm benim için daha ii olur.ayrıca ara dönemde kayıt yapılıyor mu. bir de harçlar kitap vs yıllık ne kadar masrafıı olu bana. çook tşkler
hüsne der ki
mrb ibrahim bey , size bir sorum olacaktı.ben işletme 3. sınıfa açıköğretimden kayıt oldum ancak verilen kitaplar arasında gördüğüm derslerin de kitapları var.
Acaba o derslerden muaf olama durumum olabileri mi ?
Yoksa tekrar mı göreceğim.
şimdiden teşekkürler..
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Hüsne,
AÖF’te muaf olma hakkı yok, bu yüzden o dersleri tekrar görmen gerekecek; ama bu da eğlenceli olacaktır. 🙂
Başarılar!
duygu der ki
merhaba ben açoköğretim 2 yıllık bankacılık ve sigortacılık okuyorum 4 yıllık işletmeye geçiş yapmak istiyorum acaba geçiş sınavlımı yoksa dikey geçişmi
betül der ki
Selam,
Bizleri bu konuda aydınlattığınız için teşekkür ederim 🙂
Benimde sorularım var naçizane cevaplarsanız sevnirim,
1- Bilgi ve belge yönetimi bölümü mezunuyum,lisans ve önlisans programlarından hangi bölüm seçmeliyim konusunda kararsızım,sizin öneriniz nedir?
2- Soru ve cevapların tümünü okudum,aklımda şöyle fikir oluştu ‘ acaba önlisans bölümlerinden halkla ilişkiler veya dış ticaret bölümlerini okuyup ( kendimi bu alanlarda yetiştirip) sonrasında işletme ile tamamlasam mı ? ‘ bu durum olabiliyormu, sınavlı mı , sınavsız mı ve sonucunda iki diploma birdenmi alabiliyorum, bunu yapabilmek zor olurmu? ve sizde halkla ilişkiler bölümünü okuyan birisi olarak böyle bir şey düşünüyormusunuz. ( evet farkındayım soru içinde soru sordum 🙂
3- Ve malesefki kayıt tarihlerini kaçırmış olduğunu öğrendim,peki ne yapmalıyım şu anki kayıtlarda kayıt hakkım var mı? Yoksa seneye mi kaldık 🙁
Cevaplar için teşekkürler…
betül der ki
Evet, yardımcı oldunuz. Seneye kaldık ne yapalım. Teşekkürler.
eren der ki
cvp için teşekküer ederim 🙂 sağol 🙂
maside123 der ki
merhaba ben ben bir hafta önce size bir soru sormuştum onu göremiyorum bi de cevabı benim için çok önemli
maside123 der ki
tekrar sorayaım ben ikinci üniversiteye bu sene kayıt yaptırdım ve sadece onu okumak istiyorum acaba bu mümkün olabilir mi yani diğerinden kaydımı sildirsem bu sorun olur mu ikinci için cevap için şimdiden çok teşekkürler
İbrahim AVCI der ki
Merhaba,
Önceki mesajınıza cevap veremediğim için üzgünüm, adres değişikliği artık tamamlandı. 🙂
AÖF’e kayıt yaptırdığınıza göre örgün öğretimden kaydınızı almanız bir sorun oluşturmayacaktır; çünkü sadece ilk kayıt sırasında öğrenci veya mezuniyet belgesi bildirmeniz gerekiyor, sonrasında ise sadece harç bedelini bankaya yatırmanız yeterli. Makbuzu teslim etmeniz bile gerekmiyor.
Yine de emin olmak için şehrinizdeki büroya uğrayabilir veya alttaki bağlantı adresinden iletişim bilgilerini edinerek telefon edebilirsiniz.
http://www.anadolu.edu.tr/aos/buro/aof_buro_adresler.aspx
Başarılar dilerim…
burhan der ki
2. üniversite harç miktarlarını öğrenebilir miyim?
İbrahim Avcı der ki
Yıllık oratalama -her şey dahil- 500 lira harç ödeniyor. Bunu dileyen öğrenciler iki taksit halinde verebiliyor.
gamze der ki
mrb ya benimd ebi sorun olucaktı arkadaşlarımdan ögrendim anadolu üniversitesinin açık ögretim fakültesinde edebiyat ögretmenliği okuyabiliyormuşuz 4 + 1 le bu konuda baktım ama biey bulamadım bu dogru mu bide benim açıkögretim konuunda peki bi bilgim yok normal üniden çok farkı var mı ? hımm ayrıca diplomada belli olur mu açıık ogretim oldugu ! umarım anltabilmişimdir yanıtlarsanız çok sevinicem şimdien teşekkur ederim
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Gamze,
AÖF’teki tüm programları aşağıdaki bağlantıdan görebilir ve haklarında bilgi edinebilirsin:
http://www.anadolu.edu.tr/aos/program_brosurleri/on_lisans_ve_lisans.aspx
AÖF’ün normal üniversiteden iki temel farkı var; ilki uzaktan eğitim olduğu için okula gitmek ya da öğretmenle ders yapmak gibi bir durum söz konusu değil ( Eskişehir’de verilen bazı dersler hariç.), ikincisi ise sınavların toplu şekilde ve test halinde yapılması. Diplomada da AÖF mezunu olduğunuz yazıyor.
ömer diren der ki
selam ben İTÜ de 2. sınıf lısan ögrencısıyım …açık ögretımde paralel sekılde işletme egıtımı almayı dusunuyorum… itü lisans egıtımın de aldıgım derslerı açık ögretımde bazı derslerden muaf olmak ıçin kullana bılıyor muyum?
acık ögretım ıçın 2009-2010 egıtım yılı ıçın ne zaman ve ne sekıl de nereye yapmam gerekıyor…?
bılgı verırsenız sevınırım
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Ömer,
AÖF’teki derslerden hiçbir koşulda muaf olamıyorsun, dersleri tekrar alman gerekecek. Kayıt için tarihleri belli olduğunda önce internetten başvuracak, sonra bunun çıktısı ve gerekli ödemelerin belgeleriyle şehrindeki AÖF bürosuna gitmen gerekecek. Geçen sene istenenler için alttaki bağlantıyı tıklayabilirsin.
https://www.ilgilibirbilgi.com/2008-2009-sinavsiz-ikinci-universite-kayit-tarihleri
FATMA der ki
ben kimya okuyorum şu anda açık öğretimdende b bölüm okumak istiyorum sizce kimyaya getiri olan bi bölüm hangisi olabilir..kimya teknolojisi diye bir bölüm var açık öğretim ve uzaktan eğitim yazıyo yanında uzaktan eğitim ne oluyo..yardım ederseniz sevinirimm..
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Fatma,
Aşağıdaki adresten AÖF’te bulunan tüm programları görebilir ve haklarında bilgi edinebilirsin:
http://www.anadolu.edu.tr/aos/program_brosurleri/on_lisans_ve_lisans.aspx
İlgini çeken ya da ileride yapmayı planladığın işe göre en doğru kararı sen verebilirsin. Şu bölümü okuyan bu bölümü okusun demek pek doğru bir yöntem değil. “Sen ne istiyorsun?” önce bunu bir düşün. 😉
ugur der ki
Bir yükseköğretim programında okumaktayım.Geçtiğimiz yıl 2. üniversite hakkını kullandım ve KY bölümüne kayıt oldum.Şimdi ise biraz pişmanım.Kayıt sildirmeden bölüm değiştirme imkanımız var mıdır?Yoksa, kayıt sildirdiğim takdirde bir önlisans programına bu sene 2.Üniversite kapsamında tekrar kayıt yaptırabilir miyim?Bu arada siteyi ancak bugün bulabildim.Nerelere gitmiştiniz.Tekrardan merhabalar..
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Uğur,
Bölümler arası yatay geçiş imkanı AÖF’te yok. Kaydını sildirdiğin taktirde de sınavsız 2. üniversite hakkından tekrar yararlanamazsın. Ancak AÖF bölümlerine kayıt olabilmek için sadece barajı geçmen yeterli. 😉
Tekrar görüştüğümüze sevindim.
ugur der ki
İbrahim bey bu konuda kesin bir hüküm yok kayıt kılavuzunda. Kayıt sildiren öğreciler tekrar kayıt olamazlar, ÖSYM’ce yerleştirilmediği sürece diyor. İkinci Üniversite kapsamında kayıt yaptıranlar da bu kapsamda mı değerlendiriliyor?
İbrahim Avcı der ki
Aynı kuralın sınavsız ikinci üniversite imkanından yararlananlar için de geçerli olduğunu düşünüyorum. Çünkü tek fark sınava girmeden kayıt olabilmek. Sizin verdiğiniz bilgide de sınavsız ikinci üniversite imkanından yararlananların bu kurala tabii olmadığı da söylenmiyor. Tabii bu benim düşüncem. Size en yakında AÖF bürosundan bu konuda daha net bir bilgi alabilirsiniz; hatta sonucu buraya bildirmeniz diğer öğrenciler için de yararlı olacaktır. 🙂
ugur der ki
elbette.
ugur der ki
İstanbul – Bahçelievler AÖF Bürosu ile telefonla görüştüm.Örgün eğitime devam edip etmediğim soruldu.(Devam ediyorum.) Var olan Kaydımı sildirip, 20 Ekim’den sonra ( kayıtlar o zaman başlayacakmış.) istediğim bir lisans/önlisans programına İkinci Üniversite kapsamında başvurabilirmişim.
tugba der ki
Mrhb arkadaşlar,ben 2 yıllık Moda Tasarımı MYO. bitirdim.Mesleğimi yapamadığım için bu yıl tekrar sınava girdim fakat 4 yıllık bir yere yerleşemedim.Şimdi iş imkanı olan 2 yıllık bir bölüm okumak istiyorum.Aynı zamanda hem iki yıllık bir örgün öğretime kayıt olup,hemde AÖF yatay geçişe kayıt olup 3’ten devam edebilirmiyim?
betül der ki
mrb bende tugbanınkıne benzer bı soru sorcam ben ıkı yıllık bolzum okuyorum dgs olmazsa aöf den 3 sınıftan devm edebılıyorum ama ben bu sne de ıkıncı unıv okumk ıstyrm eger sımdı aöf ye baslarsam 2.sınıf bıtınce aöf 3.sınıf hakkım devam edıyormu lutfen yardımmm
GÖKÇE der ki
mrb ibrahm,
bn istatistik okuyorum we bunn yanında hangi bolumu secersem bnm için avantajlı olur???
işletme 4 yıllık duşunuyorum ama senn de fikrini almak istedm;)
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Gökçe,
Öncelikle en iyi tercihi kendi isteğine göre elbette senin yapacağını söylemek isterim. Çünkü kişisel yeteneklerini ve ilgi alanlarını sen biliyorsun ve ileride nasıl bir meslek yapmak istediğini de elbette. 😉 Bunların dışında baktığımda ise bence daha farklı bir alanı seçebilirsin; çünkü hali hazırda zaten pek çok işletme mezunu var. Bunun yerine böyle bir fırsat varken kendine daha farklı bir yan katmanın daha iyi olabileceğini düşünüyorum. Mesela Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasaları programı belki ilgini çekebilir.
Ya da yine klasik düşünürsek ve buna özel sektörün şuanki durumunu da eklersek; bir istatistikçi olarak herhangi bir kamu kuruluşunda da çalışabilirsin. Bu durumda da kamu yönetimi okumak devlet kuruluşlarında avantaj sağlayabilir ve yöneticilik konumu kazanmana yardımcı olabilir.
Ama söylediğim gibi kariyer hedefinin ne olduğunu bilmek gerek bunun için. Şu sözü hep hatırlatıyorum: “Sevdiğiniz işi yapınız, böylece hayatınız boyunca bir gün bile çalışmış olmazsınız.” 😉
Umarım her şey istediğin gibi olur…
GÖKÇE der ki
Fikirlerin için çok teşekkur ederm:)
Bu soze de bayıldm dgrusu,
umarım herks sevdiği işi yapar gunumuzde bu biraz zor olsada…:(
ece der ki
merhabalar ben istanbul üniversitesinde okuyorum bu yıl 2.sınıfa geçtim.ikinci üniversitenin 4 yıllık bir bölümüne başvurmak istiyorum bir arkadaşım emin olmadığını fakat 2.yılın sonunda başvurulduğunda lisans tamamlamadan yararlanıp 4 yıllık bir bölümün son 2 yılını okuyup açıköğretim 4 yıllık diploması alınabileceğini söyledi. bildiğim kadarıyla 2 yıllık mezun iken yani önlisans diploması varken lisans tamamlamayla 2 yıl okunup 4 yıllık diploma alınabiliyor.ilk sorum bu 4 yıllık örgün okurken 2.yılın sonunda lisans tamamlamaya başvurulabilr mi? 2.sorum 1.sınıfta gördüğüm dersler açıköğretimde karşıma çıktığımda muaf olabilir miyim, türk dili ve yabancı dil dersi için muafiyet olduğunu okumuştum onun dışında örneğin iktisata giriş1 dersi için muafiyet ver mıdır? şimdiden çok teşekkür ederim.
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Ece,
Lisans tamamlama imkanı öğrencilere sunuluyor evet; ancak bu Meslek Yüksekokulu ve Açıköğretim Fakültesi ön lisans programlarından mezun olanlar için geçerli. Senin gibi lisans öğrencileri bundan yararlanamıyor.
Yabancı Dil ile Türk Dili derslerinin muafiyeti de yine dikey geçiş yapan öğrenciler için geçerli. Bunun dışında ancak öğrencilerin Anadolu Üniversitesinden daha önce alıp da başarmış oldukları Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili, Yabancı Dil ve Temel Bilgi Teknolojisi dersleri transfer edilebilir. Diğer yükseköğretim kurumlarından ders transferi yapılmaz.
Kontrol etmek için aşağıdaki bağlantıyı tıklayabilirsin.
http://www.anadolu.edu.tr/aos/sss/sss.aspx#13
ece der ki
peki çok teşekkürler (:
İbrahim Avcı der ki
Rica ederim. 🙂
ece der ki
bir de öss ye girip tercih edildiğinde normal harç ödeniyormuş sınavsız ikinci üniversiteden başvurulunca harçların 2 katı ödeniyormuş galiba. ben bu önümüzdeki yıl öss ye girmeyi düşünüyorum ama ikinci üni için bu yılı kaybetmek istemiyorum bu yıl ikinci üni kayıt olsam seneye öss ye girip tercih etsem 2.yıldan devam edip normal harç ödemem mümkün mü ya da bu yıl ikinci üni tercih edip 1.sınıf sonunda kaydımı sildirsem sonra öss sonucuna göre yerleştirilip normal harçla 2.sınıftan devam edebilir miyim? son bir soru üstten ders almak 4 yıllık bölümü 3 yılda bitirmek mümkün mü? çok şey istiyorum galiba 🙂
ece der ki
üstten ders almanın mümkün olmadığını öğrendim ama olsun açıköğretim önlisans bitirip 4 yıllığa geçişte hem önlisans hem lisans diplomasının olduğunu okudum yukarıda çok sevindim :)ancak ikinci üniversite harç paralarıyla ilgili tam bir cevap alamadım aöf sitesinin linki bozuk bulduğum bir tabloda ise ikinci üniversite harçları yazan bölümde 2.sınıf olanlar, sınıf tekrarı olanlar, okul öncesi okuyanlar vb. var 2 katı mı yoksa az bir fark mı var anlayamadım buna bir cevap verirseniz sevinirim.
İbrahim Avcı der ki
Evet, Ece sınavsız ikinci üniversite öğrencileri biraz daha fazla veriyor; ama kesinlikle iki katı değil. 😉 Bu nedenle bir yıl kaybetmeyi bence hiç düşünme.
Ayrıca sınava hazırlanmak için harcıyacağın zaman, alacağın kitap ve sıavlar için ödeyeceğin harçları da hesaba katınca, bence sınava girmeye hiç gerek yok.
ece der ki
öss yi masraf olarak düşünmüyorum aslında bu yıl girmeyi istiyorum ama ikinci üniversitenin başvuru tarihini geçen yıl kaçırdığım için üzülmüştüm zaten bu yılı da kaybetmeyeyim.önlisans okuyup sonra lisans tamamlamayı düşünüyorum(:önlisans da ilgimi çeken bölümler var ama kararsızım kamu yönetimi ya da iktisata tamamlanabilecek bölümleri istiyorum bakarım daha vakit var zaten teşekkürler tekrar 🙂
Berrin der ki
Merhaba,ben Anadolu Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 2. sınıf öğrencisiyim.Ben de okulumuzun ikinci üniversite olanağından yararlanmak istiyorum.Ben de sınava girmeden kayıt olabilir miyim?
İbrahim Avcı der ki
Evet, Berrin. Elbette. 😉
Kerem Bakır der ki
Merhaba,
Ben geçen sene örgün eğitimim devam ederken, ikinci üniversite olarak aöf işletme’ye kayıt oldum
fakat bu sene örgün eğitimimi bırakıp kayıt yenilemedim.
şimdi ikinci üniversite yani aöf kaydımda silinecek mi acaba?
teşekkürler…
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Kerem, kaydın kesinlikle silnmeyecek. İyi bayramlar…
ece der ki
merhaba kuzenimle ilgili bir soru sormuştum mesajım yayınlanmıştı ama silinmiş öss ye girip örgün bir bölüme yerleştirilen bir öğrenci ek tercihlerde aöf tercih edebilir mi demiştim.ek kontenjana başvurabilme koşullarında bir bölüme yerleştirilen başvuramaz diyor ama aöf olduğu için olabilir mi demiştim…
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Ece,
Bir ÖSYS sınavıyla sadece bir bölüm tercih edilebileceği için, bunu mümkün olduğunu sanmıyorum. Yine de sınvasız ikinci üniversite imkanıyla rahatlıkla başvurabilir.
Eylul der ki
Selam ibrahim.Benim de herkes gibi ana bir sorum olacak.Yanıtlarsan çok sevinirim.Geçen sene İstanbul üniversitesi Yunan dili ve edeb. programına kayıt oldum fakat hazırlıkta sınıfta kaldım.bu sene tekrar hazırlık öğrencisiyim.Hazırlık sınıfı da örgün öğretime dahil mi?Ve hazırlık sınıfı öğrencisi olarak açık öğretime kaydolabilir miyim?Hangi bölümleri secebiliyorum?
aöf sitesinden baktım ama seçilebilecek alanları ikiye ayırmışlar,anlam veremedim.iki senelik ve 4 senelik seçebileceğim programları yazarmısın?aynı zamanda dil bölümü okuduğum için belki her bölümü seçemiyorumdur,olabilir mi?yardımların için şimdiden teşekkürler.
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Eylül,
Evet, hazırlık sınıfı da örgün öğretime dahildir ve hangi bölümde okduğunun da bir önemi yok. İstediğin programa başvurabilirsin. Programların listesine ve diğer gerekli belge ve işlemlere aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilrisin.
https://www.ilgilibirbilgi.com/2009-2010-sinavsiz-ikinci-universite-kayit-tarihleri
Başarılar…
Eylul der ki
Peki son bir soru,
İkinci Üniversite kapsamında kayıt yaptırılabilecek lisans programları,
ve
Lisans programlarının birinci sınıfına veya
İkinci Üniversite kapsamında kayıt yaptırılabilecek Açıköğretim Fakültesi ön lisans programları
arasında ne fark var??
biri 4 diğeri 2 senelik mi?
İbrahim Avcı der ki
Evet, Eylül. Ön lisans 2 yıllıktır, lisans 4 yıllıktır, sonrasında ise yüksek lisans ve doktora gelir.
Eylul der ki
çok teşekkürler:)) kolaygelsin..
İbrahim Avcı der ki
Rica ederim, başarılar. 🙂
fatos der ki
arkadaslar bı acıl sorum var yanıtlayan olursa sevınırım..acık ogretımden ıkıncı unıversıte sansıyla ılgılı.ben su an tarıh bolumu ogrencısıyım ıkıncı bı unıversıte olarak turk dılı ve edebıyatını yazsam tarıhte gordugum aynı derslerden muaf olurmuyum?
İbrahim Avcı der ki
Fatoş, AÖF’te muafiyet sistemi yok. Tüm dersleri yeniden almak zorundasın.
fatos der ki
tesekkurler…
BAHAR der ki
ben sınavsız geçile sosyoloji yada kamu yönetimi seçmek istiyorum.acaba bu bölümlerden mezun olunca üniversitede öğretim görevlisi olma şansım var mı?eger varsa mezun olduktan sonra ne yapmam nereye basvurmam gerekir?
birde acaba hangi bölümün iş imkanı daha yüksektir?şimdiden teşekkürler.
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Bahar,
Öğretim görevlisi olabilmen için öncelikle yüksek lisans yapmış ya da şuanda yapıyor olman gerekir. Yani şimdilik lisans eğitimini tamamlamalısın, sonrasında yine bir çok sınav ve değerlendirme ile karşılaşacaksın. Bu konu hakkında yakında bir yazı hazırlayacağım. 2 gün içerisinde tekrar siteye bakarsan tüm detayları bulabilirsin.
Hangi bölümün daha yüksek iş imkanına sahip olduğu ise önemli değil. Çünkü önemli olan hangi bölümden çok o bölümde, meslekte ne kadar yetkin olduğundur. Yine de teklnik bölümlerin iş bulma olasılıkları görece daha yüksektir.
Görüşmek üzere…
ADEM der ki
SLM.BEN AÇF İKTİSAT 4 YILLIK MEZUNUYUM.SIRF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI OKUMAK İÇİN YGS YE BAŞVURACAKTIM SINAVSIZ İKİNCİ ÜNİVERSİTE OKUNABİLECEĞİNİ DUYDUM.ARAŞTIRDIM ŞİMDİ KARAR VEREMEDİM YANİ YGS YE GİRMEDEN BEN AÖF EDEBİYAT OKUYABİLİRMİYİM BÖYLE BİR HAK 2010 ÖSYS KILAVUZUNDA GÖRÜNÜYOR.AMA ŞÜPHELİYİM.EĞER BU HAK VARSA -YALNIZ KONTENJAN SINIRLAMASI OLMAYAN BÖLÜMLER-DİYE BELİRTİLMİŞ EDEBİYATTA KONTENJAN SINIRLAMASI VARMI BUNU ANLAMADIM.NE DERSİNİZ?
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Adem,
“AÇF”nin açılımı ne tahmin edemedim; ancak 4 yıllık bir örgün öğretim mezunuysan, sorunsuz bir şekilde doğrudan AÖF Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’ne kayıt yaptırabilirsin.
can der ki
Ben Myo makine bölümü öğrencisiyim bu yıl son senem seneye okulum uzarsa myo öğrencisi olmaya devam edeceğim.Öss ye girmeden Uluslararası İlişkiler bölümünü okuyabilirmiyim.Anadolu Üniversitesi uzaktan eğitim sistemi ile.
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Can,
Evet, AÖF Uluslararası İlişkiler Bölümü’ne sorusuz bir şekilde başvurabilirsin. Eğer okulunu bitirirsen, İktisat ve İşletme bölümlerinden birine de sınavsız dikey geçiş yapabilirsin.
Başarılar…
Birten Güneşli der ki
SLM arkadaşlar…..
Benim de bir sorunum var, çözemedim.Sizden bilgi alabilir miyim.
Ben 1999 yılında Açıköğretim Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü 2004 yılında başarı ile bitirdim. Benim sınava girdiğim yıldan sonra 2000 yılında çok istediğim bölüm olan İngilizce Öğretmenliği açıköğretimde okunan bölümler arasına girdi. Şimdi ben bu bölümü okumak istiyorum…Acaba tekrar sınava girmeden bu bölüme geçiş hakkım var mı? Daha önce okuduğum kamu yönetimi bölümünde okuduğum aynı dersler olursa bunlardan muaf mı oluyorum.İngilizce Öğretmenliği bölümünde ilk iki yıl örgün eğitim mecburi midir?Bunun için neler yapabilirim.Eğer mecburi ise ben çalışıyorum, çalışmak zorundayım. Gece üniversitelerinden faydalanmam mümkün mü?
Lütfen beni bu konuda detaylı olarak aydınlatırsanız, sevinirim.Mail adresime de gönderebilirseniz daha da çok sevinirim. Herkese okul hayatında başarılar dilerim…. Teşekkür ederim.
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Birten,
Açık Öğretim İngilizce Öğretmenliği için hem ÖSYS’ye hem de YDS’ye girmen gerekiyor. Üstelik ilk 2 yıl örgün olduğundan Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde derslere girmen gerekiyor. Bunun bir alternatifi yok.
Eğer sınavlardan yeterli puanı alır ve kayıt olursan, Kamu Yönetimi’nde aldığın dersleri de -başarılı olsan bile- tekrar görmen gerekiyor.
Başarılar dilerim…
yasin der ki
mrblar ibrahim bey ben myo makine 2.sınıf öğrencisiyim sınavsız olarak açıköğretime kayıt yaptırabilirmiyim ? yaptırabilirsem eğer hangi bölümlere yaptırabilirim şimdiden tşkler …
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Yasin,
İki tercihin var: İKTİSAT – İŞLETME bölümlerine dikey geçiş yapabilir (3. sınıftan devam/bir yıl da bilimsel hazırlık) ya da istediğin herhangi bir diğer bölümü 1. sınıftan başlamak kaydıyla, tercih edebilirsin.
Başarılar dilerim…
yasin der ki
hocam tşkler sorumu cevapladığımız için yani bu bölümleri seçmek için hiç bir sınava girmiyoruz değilmi ygs sıavı filan diolardı da
İbrahim Avcı der ki
Yasin, normal bir örgün bölüm için Dikey Geçiş Sınavı’na girmen gerekirdi, bu doğru. Ama AÖF için böyle bir durum söz konusu değil. Hiçbir sınava girmen gerekmiyor.
yasin der ki
ya hocam şöle söliyim biraz dert gibi olcak ama şimdi bende sölediğiniz gibi ibliyordum benim bi ev arkadaşım var aynı bölümdeyiz makine 2,sınıf öğrencisi nese beni aradı yasin işte bu sene yeni öss ye girmemiz lazımmış sordum öle dediler kime sordun okula gittim ordan aradılar açıköğretimi filan dedim abi öle dğeil şudur budur illa sınava gircez dio peki hocam illa ya işletme ya iktisat seçecez ölemi sınava girmeden diğerlerini seçersen1.sınıftan başlıyoruz ben bunu anladım sizden bu arada herşey için çok tşkler vaktinizi aldığım için özür dilerim saygılar hocam…
İbrahim Avcı der ki
Yasin, örgün bir bölümde okuyan herkes sınavsız olarak Anadolu Üniversitesi AÖF’e kayıt yaptırabilir. Bu programın adı zaten “Sınavsız İkinci Üniversite”, isminden de anlaşıldığı gibi hiçbir sınava girmeniz gerekmiyor.
Lisans tamamlama yapacaksanız, Makine okuduğunuz için, sadece İktisat-İşletme bölümlerine başvurabilirsiniz. Bunun dışında yine diğer tüm bölümleri de tercih edebilir; ama 1. sınıftan başlarsınız.
Eğer ÖSYS’ye girer ve barajı geçerseniz de normal olarak başvurabilirsiniz. Ancak bu şekilde biraz daha az harç verirsiniz.
Ayrıca aşağıya iki alıntı veriyorum birincisi dikey geçiş için:
Sınavsız İkinci Üniversite İçin:
Bunları da yine dilersen Anadolu Üniversitesi resmi sitesinden okuyabilirsin:
http://www.anadolu.edu.tr/aos/sss/sss.aspx
Ve son olarak ben bu imkandan kendim bizzat yararlandığım için bilgi sahibiyim ve şu ana kadar kimseye yanıltıcı bilgi vermedim. Tüm yazılarımın altında da kaynaklarımı belirtirim ve kendi ismimi yazarım. “Altına adını yazarım.” sözünü bilirsin. Bu sitenin hakkında kısmında da benim hakkımdaki temel her türlü bilgi açıkça yer alır.
Senin için söyleyebilceklerimin hepsi bu. (Deklerasyon gibi oldu, ama lütfen yanlış anlama.)
yaren der ki
selam benimde bi sorum olacak.şuan 2 yıllık işletme okuyorum ve 2.sınıftayım.seneye edebiyat bölümüne kayıt yaptırmak istiyorum.bu bölümede sınavsız geçebilirim de mi?ayrıca eger öss sınavına girip kayıt kaptırırsam ne kadar fiyatı ne kadar düşüyor?şimdiden teşekkürler
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Yaren,
Sadece İKTİSAT-İŞLETME bölümlerine sınavsız dikey geçiş yapabilirsin. Ama Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne de 1. sınıftan kayıt yaptırabilirsin. Normal AÖF öğrencisi ile ikinci üniversite öğrencisi arasında 30-40 lira fark var. Bu da sadece Öğrenci Katkı Payı için geçerli.
Detaylar için aşağıdaki bağlantıyı tıklayabilirsin.
https://www.ilgilibirbilgi.com/2010-acikogretim-ikinci-taksit-miktari-ve-tarihi
Başarılar…
esra der ki
merhaba ben biyoloji öğretmenliği 2.sınıf öğrencisiyim 2. üniversite olnağından yararlanmak istiyorum ancak bölümleri kesin olarak bilmiyorum.benim ilgilenmek istediklerim;çocuk gelişimi,ziraat,ilahiyat,veterinerlik.ayrıca çocuk gelişlişimi diye bölüm var mı tam olarak onu da bilmiyorum.hangisinden yararlanabilirim? yardımcı olursanız çok çok sevinirim.şimdiden teşekkürler..
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Esra,
AÖF’te Çocuk Gelişimi yok; ama Ziraat yerine Tarım ön lisans, İlahiyat ön lisans ve Laborant ve Veteriner Sağlık ön lisans bölümleri mevcut. Bunlardan birini tercih edebilirsin.
Başarılar…
Hülya der ki
Merhaba ben bişey sormak istiyorum,umarım cevabımı alırım:) Ben 2 yıllık Bankacılık ve Sigortacılık bölümünde okuorum,daha 1. sınıftaym.. 4 yıllık seçmediğim için çok pişmanım.. bu bölümü bitirdikten sonra iktisat veya işletme bölümüne geçiş yapabiliyormuşum,ama 1. sınıftan mı başlıyacağım yoksa 3.sınıf olarak mı devam edeceğim..ayrıca bankacılıktan diploma alacak mıyım?? yoksa iktisat veya işletme bitirip 4 yıllık diplomayı mı alacağım..bazı yerlerde ikisinden de ayrı diploma alacağımı okudum,doğru mu yanlış mı bilmiorum..cvp veren olursa çok sevinirm..biraz karışık bi soru oldu sanki ama kusuruma bakmayın artık:D:D
hulya der ki
Sorumun cevabını galiba buldum,daha önce bi arkadaşda sormuş.iki ayrı diploma olacakmış.Bankacılıktan önlisans diploması alacağım,iktisat veya işletme lisans programı olduğu içinde lisans diploması mı olacak..yani biri 4 yıllık,biride 2 yıllık iki diploma olacak doğru mu düşünüorum???yada ikiside 2 yıllık??
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Hülya,
Geçiş yaptığında 3. sınıftan başlayacaksın ve her iki diploman da olacak; biri ön linsans (2 yıllık) diğeri de lisans (4 yıllık) olacak.
Başarılar…
hulya der ki
teşekkür ederim..:)
aynur der ki
merhaba,ilk defa aöf sınavına gireceğim,şurda bir ay gibi bir sürem kalmış..ingilizce ve matamatik derslerinden kalacağım diye çok korkuyorum,lisede sözel bölüm öğrencisi olduğum için lise 2 ve 3 te hiç matamatik dersini görmedim,şimdi karşımda hiç bilmediğim konular var.çok endişeliyim,nasıl çalışmam gerekir matamatik ve ingilizceye?yardımcı olursanız çok sevinirim..bir de barajı geçmem için kaç doğru soru yapmam gerekiyor?(benimde bölümüm bankacılık ve sigortacılık)şimdiden teşekkürler..
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Aynur,
Sınavlara hazırlanmanın en iyi yolu bol bol alıştırma çözmen, özellikle de ünitelerin sonundaki soruları. Tabii çözüp geçmek olmaz, yanıldıklarını da öğrenerek gidersen mümkün olan en iyisini yapmayı başarırsın. Zaten bu testlerin cevap anahtarlarında hangi konulara çalışman gerektiği de belirtiliyor. Bunun dışında e-öğrenme portalından da yararlanabilirsin.
İngilizce’yi sözelci olarak emin ol rahatlıkla yakında halledersin, sayısal içinse biraz çaba sarfa etmen gerekecek, hepsi bu.
Dilersen aşağıdaki bağlantıyı da bir tıkla ve incele, işine yarayabilir.
https://www.ilgilibirbilgi.com/acikogretimde-sinava-hazirlik
Başarılar…
aynur der ki
çok saol..
seda der ki
Merhaba benimde bir sorum olacak..ben açıköğretim sosyal hizmetler bölümü okuyorum ve şu an 2.sınıftayım..aöf de yeni açılan sosyoloji bölümüne sınavsız geçiş yapabilme imkanım var mı acaba??
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Seda,
Şu anki geçiş listesinde Sosyal Hizmetler yer almıyor. Sene sonuna kadar bir düzenleme yapılmazsa, hiçbir bölüme geçiş yapamıyorsun. Bu nedenle sınava girmen ve sonrasında da 1. sınıftan başlaman gerekir.
Ya da AÖF büro yetkililerinden daha güncel bir düzenleme olup olmadığını sorabilirsin.
Başarılar…
Emre Kurt der ki
Merhaba İbrahim abi kolay gelsin… Gerçekten işin aöf’ten daha zor 🙂 benimde abi sana bir kaç sorum olacaktı ama önce sana durumumu izah edeyim…
ben 2008 – 2009 bölümünde radyo – tv meslek lisesini bitirdim.. Ardından sınavsız geçişle istanbul üniversitesi 2 yıllık radyo tv yayıncılığına kayıt yaptırdım. kayıt yaptırdıktan yaklaşık 1 ay sonra arkadaşlarımın tavsiyesi ile ikinci üniversite kapsamında açıköğretim halkla ilişkiler bölümüne kayıt oldum. ama bi anda dünyayı saran ekonomik kriz benim cebimede yansıdı ve maalesef istanbul üniyi bıraktım ve ailevi bazı sebeplerden ötürü açıköğretim 1.sınıfta final sınavlarına giremedimmm.. ve maalesef ilk eğitim yılım ekonomim gibi krizli ve çalkantılı geçti…
Bu sene ise abi yeniden açıköğretimde kaydımı yeniledim. istanbul üniden ise kaydımı sildirdim ki açıköğretim tecil işlemlerimi halletsin die… bu arada abi 2 hafta evvel askerlikten eve kağıt geldii yoklama kaçağı olmuşum yaşım 19 anlamadım gitti.. o yüzden açıköğretimden öğrenci belgesi aldım ve istanbul üniden kaydımı sildirirken askerlik durumu ile ilgili kağıt vermişlerdi bana..
açıköğretime durumu anlattığımda sana verilen kağıtla askerlik şubesine git tecil kağıdına al lise diplomanla bize gel bundan sonra gerisini biz hallederiz ve önümüzdeki yıllarda tecilini direkt biz yapacağız sen gitmeyeceksin dediler..
bu arada abi ben muayeneye de gitmedim gerçi haberimde yoktu. ilk sene istanbul üni tecil yapmış ama heralde 2.dönem parasını yatırmayınca tecilli gibi gözükmedimmi bide açıköğretim ikinci üniversite olduğundan onlarda yapmadılar o yüzden böle bi duruma düştüm
şimdi abi sormak istediğim sorulara gelince:
1. askerlik şubesine gittiğimde bi sorun çıkarırlarmı_?
2. bu sene açıköğretimde mutlaka sınıfı geçmeliyim değilmi_? ( gecen sene kalmıştım cunku ) ( ayrıca gecemezsem ne olur_? )
3. 2 yıllık halkla ilişkileri bitirirsem ( inşallah ) bunu 4 yıla tamamlamak için hangi bölümü okuyabilirim.. spor yönetimini seçebiliyormuyuz _?
4. bide abi son olarak istanbul ünide kaydı silip kayıt silindi belgesini alınca öğrenci işlerinde abi üzülme af çıkınca gelip yine kaydını yaptırabilirsin demişti bu konuda bilginizi alacaktım…
beni dinleme zahmetinde bulunduğunuz için çok teşekkür ederim…
vericeğiniz cevabı en kısa zamanda beliyorum…
Emre Kurt der ki
abi bi soru daha hep kafamı kurcalar açıköğretim de toplamda 2+2 yada direk 4 yıllık bölüm bitiren erkekler askerliklerini kısa dönem yapıyorlar değil mi_?
İbrahim Avcı der ki
Merhab Emre,
Öncelikle geçikme için kusura bakma. Sorularını sırasıyla yanıtlamaya çalışacağım.
1) Askerlik tecilinde aynı seviyede ikinci bir üniversite okduğunda kabul olmaz. Yani 2 yıllık radyo tv yayıncılığından sonra 2 yıllık halkla ilişkiler okduğunda tecil yapamazsın. Yoklama kaçağı olmanın nedenlerinden biri de bu. Askerlik şubesinde durumunu iyi izah etmen gerek. Yani birini bitirip diğerini değil, terk edip geçtiğini belirtmen lazım. Bu durumda tecilini kabul edeceklerdir sanırım; ama ne yazık ki emin değilim. Çünkü söylediğim gibi ikinci kez aynı seviyede bir okula kayıt yaptırmış gibi görünüyorsun.
2) AÖF’te 2 yıllık bölümleri 4 yılda, 4 yıllık bölümleri de 7 yılda bitirme zorunluluğun var. Aksi takdirde kaydın silinmez; ama askerlik tecili gibi öğrencilik haklarından yararlanamazsın.
3) Halkla İlişkiler’den lisans tamamlamak için sadece İktisat ve İşletme bölümlerine geçiş yapabilirsin.
4) Af konusunda bir bilgim yok; ama söyledikleri gibi birkaç yılda bir sürekli af çıkıyor.
5) AÖF 2+2 ya da 4 yıllık bitirenler de kısa dönem askerlik yapabilir.
Sanırım atladığım soru kalmadı. Umarım yardımcı olabilmişimdir ve her şey istediğin gibi olur.
Başarılar…
aynur der ki
merhaba..haberlerde yarım yamalak duyduğuma göre aöf den başarılı olanlar 4 yıllık örgün eğitime geçebiliyormuş..bu konu hakkında bilgi almak istiyorum..teşekürler..
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Aynur,
Bu yeni rektörün bir planı, henüz yürürlüğe girmedi, sadece vaad edildi. Bu nedenle gerçek olup olmayacağı önümüzdeki yıl içerisinde belli olacaktır, tabii daha da geç olabilir. Bir kesinlik söz konusu olduğunda burada da duyuru yapılır.
Başarılar dilerim…
Emre Kurt der ki
çok saol ibrahim abi perşembe gunu askerlik şubesine gidicem umarım sorun çıkmaz 🙂
zehra der ki
Merhaba,ben açıköğretim sınavlarına hazırlanıyorum ve daha 1.sınıftayım..sınava az bir zaman kaldı çalışmak için aöf sitesinde e öğrenme portalını kullanıyorum,bu bana çok yardımcı oluyor dersleri çok iyi anlıyorum..fakat test çözmeye başladığımda zorlaniyorum,ne yapmalıyım sizce??bu da beni çok strese sokuyor,yanlışlarım çıkınca ders çalışmaktan soğuyorum,ya sınavda da böyle olursa diye çok korkuyorum..bi akıl verirseniz,yardımcı olursanız sevinirim..
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Zehra,
Herkesin sınava hazırlanma üslubu farklıdır, bu nedenle kendin için en iyi yolu da yine sen belirleyebilirsin. Ama AÖF için en iyi yol bence de test çözmek. Ancak yanlışlar yaptığında soğumak, karamsarlığa düşmek yerine, akisni düşünmelisin. Yani şimdi bir yanlışını daha bulduğun için, sınavda bu hatayı yapmayacaksın. “Cebe en az bir soru daha attım!” diyebilirisn. 😉
Test çözdükçe eksik yönlerini görecek ve ona göre tekrar çalışacağın için, zamanla hata da yapmamaya başlarsın. Üstelik kitaplardaki ve e-öğrenme portalındaki alıştırmaları çözdükçe AÖF’ün soru tarzına da alışacaksın. Lisede dersine ilk defa giren bir hocanın sınavda ne istediğini ilk sınavından sonra anladığın gibi. 😉 Ayrıca insanların hataları sayesinde başarılı olduklarını da unutma lütfen. Hata yapmayan insanlar, denemiyor, çabalamıyor, çalışmıyor demektir.
Yine de bunu bir tür hırsla değil, zevkle yapmaya çalış. Sorularla eğlenmek gerçekten güzeldir, tadını çıkar… 😉
zehra der ki
teşekkrler..
özge der ki
iyi günler ben iki yıllık mimari restorasyon okuyorum okulum daha bitmedi ama açıköğretimde de felsefe bölümü okumak istiyorum sizce bu mümkün mü?
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Özge,
Evet, hiçbir engel yok. Önümüzdeki kayıt döneminde rahatlıkla kaydını yaptırabilirsin.
Başarılar…
özge der ki
çok teşekkür ederim benim bir sorum daha olacak ben ikinci üniversiteye kayıt yaptırdıktan sonra diğer okulumu bırakmak istiyorum bir sorun olur mu yoksa bitirmek zorundamıyım?
İbrahim Avcı der ki
Hayır, Özge o konuda da bir sorun yaşamazsın. AÖF’e kaydını yaptırdıktan sonra dilersen şu anda okduğun okulla ilişiğini kesebilirsin.
cihan der ki
ii geceler bende ikinci üniversite okumak istiyorum acaba aöf de psikoloji bölümü var mı?
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Cihan,
AÖF’te psikoloji şu an için yok. En güncel bölümler listesi için aşağıdaki bağlantıyı tıklayabilirsin.
https://www.ilgilibirbilgi.com/2009-2010-sinavsiz-ikinci-universite-kayit-tarihleri
İyi geceler…
Emre Kurt der ki
iyi günler ibrahim abi.. ben halklar ilişkiler 1.sınıf öğrencisiyim..
bu sene 8 tane dersim var.. eğer 1 dersten başarısız olupta diğer 7 sinden başarılı olursam sorumlu yoksa sınıfı doğrudan mı geçerim_?
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Emre,
En fazla 2 dersten kalarak bir üst sınıfa sorumlu geçebilirsin. Yani bir üst sınıfta o yılın derslerinin dışında, kaldığın 2 dersi de alırsın.
Başarılar…
özge der ki
mrhb aöfde sosyoloji bölümü okumak istiyorum ama iş olanaklarını tam olarak öğrenemedim mezun olduktan sonra iş olanağım nedir?rehber öğretmen olabilme şansım var mı?
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Özge,
Bildiğim kadarıyla, tüm sosyal öğrencileri gibi, Sosyoloji okuyan örgün öğretim öğrencileri de iş bulmada büyük sorun yaşıyor. Bu nedenle AÖF’ten bir bölüm bitirmenin iş sağlamasını pek fazla beklememek lazım. Tavsiyem AÖF’ü sadece bir ek donanım olarak görmendir. Yani şu anda okuduğun bölüme göre ne yarar sağlar, onu göz önünde bulundurmalısın.
Daha doğrusu, bölümünle de bağdaştırmayıp, yapmak istediğin işe göre hareket etmelisin. Örgün ya da AÖF, özel ya da devlet üniversitesi hiçbirinin diploması bir iş getirmez. Sen kendi yetkinliklerinle işi elde edebilirsin. Bu nedenle lütfen bir kez daha yapmak istediğin işi ve ona ulaşmak için izlemen gereken yolları gözden geçir.
Hangi bölümü okursam ne iş yaparım diye değil de, istedeğim “şu” işi yapmak için ne okumalıyım diye düşün lütfen. Hayalindeki işi belirlediğinde her şey çok daha rayında ilerleyecektir, emin olabilirsin.
Başarılar…
funda der ki
2myo bitirdim 3den açıköğretim dendevam ediyorum şimdi 4yıllık diploma alacam yoksa 2farklı diplomamı alacam merak ediyorum cevaplarmısınız.
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Funda,
Aksi bir durum olmazsa çift diploma alman gerekiyor.
Başarılar…
Emre Kurt der ki
merhaba ibrahim abi ben şu an 2 yıllık halkla ilişkiler okuyorum ama spor yöneticiliğide okumak istiyorum acaba bu mümkünmü_?
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Emre,
Eğer örgün bir bölümde okuyorsan, evet bu mümkün. Ancak AÖF için ne yazık ki geçerli değil.
Başarılar…
btl der ki
mrb ibrahim benim bi sorum olucak adnan menderes üniversitesi işletme bölümü mezunuyum aynı zamanda aöf kamu yönetimi 2. sınıfım kamu yönetimi bitince aöfden başka bir bölüm okuyabilir miyim??
İbrahim Avcı der ki
Merhaba btl,
Evet, sınavsız ikinci üniveriste kapsamında istediğin kadar yeni kayıt yaptırabilir, dilediğin bölümü okuabilirsin.
Başarılar…
ELA der ki
ben de gideceğim ama şimdi de üniversite okuyum van da bilmiyorum nasıl gidecem
mehmet der ki
merhaba bir sorum olacaktı:ben yyü egitim matematikte 2. sınıfta okumaktayım,busene sınava girdim,sınav istedigim gibi geçmedi.tercih yaparken yyü anesteziyi yazsam, aynı anda hem anestezi 2 yıllık hem matematik okuma hakkımız varmı? teşekkür ederim
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Mehmet,
Örgün eğitim veren bir kurumda iki bölümü birden okuman mümkün olamaz. AÖF Sınavsız İkinci Üniversite’nin en büyük avantajı bu zaten.
Başarılar…
Serpil der ki
Merhaba,
Örgün pazarlama önlisans mezunuyum. 2009 da 4 yıllığa tamamlamak
niyetiyle aöf iktisat bölümüne yeni kaydımı yaptırdım. Sevdiğimden değil, işletme ve iktisat bölümleri dısında alternatifim olmadığından.
Şimdi de 2. Üniversite olanağının olduğunu öğrendim.
Okumak istediğim bölüm Laborant ve veteriner Sağlık bölümü.
iktisat fakültesinden kaydımı sildirip önümüzdeki kayıtlarda
Bu bölüme kaydımı yaptırabilir miyim? Böyle bir olanağım var mıdır?
Teşekkürler.
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Serpil,
Evet, Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümü’ne kaydını rahatlık yaptırabilirsin.
Başarılar…
seval der ki
merhabalar ibrahim bey , ben ege üniversitesinde bilgisayar programcılığı okudum 2 yıllık örgün eğitim. daha sonra direk işletme ye yazıldım hazırlık ve 3-4 okudum. şimdi mezun olunca 2. üniversite ye kayıt yaptırabiliyormuyum. Zabıt katibiyim .adalet okumak istiyorum bilgi verirseniz çok sevinirim.
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Seval Hanım,
Evet, tekrar tekrar kayıt yaptırabilirsiniz. Örgün eğitim mezunlarına ikinci üniversitede herhangi bir sınır yok.
Başarılar dilerim…
seval der ki
çok teşekkür ederim
Serpil der ki
Özür dilerim, tekrardan rahatsızlık verdim.
Ben yukarıda Laborant ve veteriner sağlık bölümüne İktisat fakültesinden kaydını sildirip geçiş yapacak olan şahsım.
Sonuçta kaydımı sildireceğim için iktisat fakültesi final sınavlarına girmeme gerek yok değil mi ? Yani bir sorun olmaz herhalde.
Teşekkürler tekrardan..
İbrahim Avcı der ki
Merhba Serpil,
Tabii, bir sorun oluşturmaz; çünkü örügn pazarlama önlisans mezunu olarak başvuracaksın. Bunun AÖF İktisatla hiçbir ilgilsi olmayacak.
Başarılar…
onur der ki
slm ben aöf kamu yönetimi 2.sınıf öğrencisiyim felsefe bölümü okumak istiyorum geçiş yapmak mümkünmü? yoksa üniversiteye giriş sınavına girip aöf kaydımı sildirmemmi gerekiyo
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Onur,
AÖF’te geçiş imkanı yok, bu nedenle söylediğin gibi, kaydını sildirmen ve tekrar üniversite sınavına girmen gerekir.
Başarılar…
Mert Saruhan der ki
Merhaba İbrahim Bey,
Ben iktisat bölümü (4 yıllık, ikinci öğretim) mezunuyum. Askerliğimi de yaptım. Şimdi kendimi geliştirmek amacıyla sınavsız ikinci üniversite hakkından yararlanmayı düşünüyorum. Sorularım şunlar:
1- Bir lisans ya da önlisans bölümüne kaydolduğum zaman örgün öğretimdekilerin sahip olduğu tüm öğrencilik haklarından yararlanabiliyor muyum? Öğrenci belgesi, paso vs. çıkartabiliyor muyum?
2- Çalışırken bir yandan da okumayı düşündüğüm için, işyeriyle sınav gün ve saatleri arasında çakışmalar yaşanmaması gerekiyor. Sınavlar acaba hafta içi mi hafta sonu mu ve hangi saatlerde yapılıyor?
3- Gerektiği takdirde öğrenime ara vermek mümkün mü? Her yıl kayıt yenileme ve harç yatırma mecburiyeti var mı? Örgün öğretimdeki gibi en fazla 7 yıl süremiz mi oluyor, yoksa kayıt yenilemediğimizde bu süre uzuyor mu?
4- İkinci öğretim mezunu olmam AÖF’ye kabul edilirken ya da kayıt ücreti açısından bir fark yaratır mı?
5- Bir de 2010 sonbaharında kayıt yaptıracak biri için tahmini ücret ne kadardır? Yukarıda 2 taksit yapıldığını yazmışsınız, hala bu uygulama devam ediyor mu? Yapılıyorsa hangi aylarda ödeniyor?
Teşekkürler.
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Mert Bey,
1) Evet, AÖF öğrencilerinin her biri standart öğrencilik haklarından yararlanabiliyor.
2) Tüm sınavlar sadece haftasonları yapılıyor. Aldığınız ders durumunuza göre sabahları ve öğleden sonraları, günde ikişer otourum gerçekleşebiliyor. Normalde cumartesi-pazar birer oturum.
3) Öğretim yılı başlarında (ara dönemlerde değil) kayıt yenilemediğiniz takdirde (harcı yatırmadığınızda), dondurmuş kabul ediliyorsunuz. Dilediğiniz zaman kaydınızı yenileterek devam edebiliyorsunuz.
4) İkinci öğretim mezunu olmanız harc ücretlerinde bir fark oluşturmaz. Sadece sınavsız başvuru yaparsanız (üniversite sınavına girmeden), sınavla başvuranlara göre bir miktar daha fazla harç ödersiniz.
5) 2010-2011 kayıt yılı için istenecek harç miktarı konusunda bir tahminde bulunmam mümkün değil; ancak taksitlendirme çok büyük olasılıkla devam edecektir. Bu yıl ki kayıt tarihleri de henüz açıklanmadığından, harç ödeme zamanlarını söyleyebilmem mümkün değil.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Başarılar…
esra der ki
merhaba
ben 4 yıllık işletme bölümünü bitirdim. su an aöf te 2 yıllık marka iletisimi okumak istiorum
sorum su: ben iibf fakültesinde okudugum icin bircok 1 sınıf dersini zaten okudum ve geçtim
tekrar almam gerekicek mı bu derslerı?
tesekkurler
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Esra,
Anadolu Üniversitesi’nden mezun olmadıysan, evet, dersleri tekrar vermen gerekecek. Çünkü AÖF’te muafiyet oldukça sınırlı şekilde mevcut. Detaylar için: https://www.ilgilibirbilgi.com/acikogretim-fakultesinde-aof-muafiyet
Başarılar…
esra der ki
bitirdigim üniversite Trakya Üniversitesi eklemek istedim. belki anadolu olursa farklı olabilir hic bilgim yok gerçekten açıkögretim hakkında
deniz 007 der ki
selam ibrahim abi…
benim bi sorum olcak ben mobilya dekorasyon myo okuyorum. 1. snfi bitirdim 2. sınıfa geccem. 2. ögretim görüyorum. öss ye girmedim bu yıl. acik ögretim okuyabilir miyim bu yıl…??? halkla ilişkiler acık ögretim okuma sansim var mı??? ve ya hangi bölümleri okuyabilirim… lütfen bilgi…
simdiden tessekürler!!!
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Deniz,
Evet, bu yıl da AÖF Halkla İlişkiler okuyabilirsin, hiçbir sorunun yok. İstediğin herhangi bir bölümü okuabilirsin.
Başarılar…
deniz 007 der ki
cok saolun ibrahim abi… peki tercihler basladı. ben istedigim bölümü tercih verip daha sonra mı kayit yapcam yoksa kayitların basladıgı zamanda direk kayit mi yapcam…???
iyiki varsiniz….!!!!
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Deniz,
Sınava girmediğin için -ki buna zaten gerek yok- tercih yapamazsın. Sadece kayıt dönemi geldiğinde gerekli evraklarla kaydını yaptıracaksın, hepsi bu.
Öncelikle, kendi, kişisel ilgi alanın ve yeteneklerin doğrultusunda bir tercih yapmanı öneririm. Çünkü kimse seni senden daha iyi tanıyamaz ve ikinci üniversiteyi bir yan beceri olarak düşünmelisin, sadece AÖF’ten bir bölüm bitirerek o alanda iş yapmak oldukça zor. Bu nedenle arkadaşın sektörel anlamda haklı olsa da, sadece AÖF’ten okuayarak o alanda iş edinebilir misin iyi değerlendir.
Yani MYO Mobilya Dekorasyon okuyorsun, tahminen lisede de bununla ilgili bir bölümde okumuşsun. Hali hazırda eğitimin ve bir becerin var. Buna takviye olacak, seni bu konuda bir adım daha iyi kılacak bir bölüm okuman avantajına olacaktır.
Mobilya ile ilgili bir firmada çalışacağını varsayarsak, başta eleman olarak çalıştığın yerde, vasıfların sayesinde ileride satış danışmanı/müşteri temsilcisi/yönetici/müdür vb. olabilirsin. Bu bağlamda verdiğin tercihler arasından Halkla İlişkiler “bence” daha uygun görülüyor.
Ama ben senin özelliklerini, ilgilerini, içinde bulunduğun çevredeki iş imkanlarını vb. bilmiyorum. Burada yazdıkların üzerinden konuşuyorum. En iyi değerlendirmeyi sadece sen yapabilirsin, bunu unutma. 😉
Başarılar…
deniz 007 der ki
birahim abi, arkadasım saglikla ilgili bölüm secmemi önerio. labaratuvarlik, radyaloji ve saglik kurum işletmecligi…. bu ücünden bi tanesini tercih vermemi istio… aklimdan labaratuvarlik ve halkla ilişkiler gecio. yani ikisinin aklmdan gecme agirlik derecesi esit… hangisi daha avantajli. tavsiyeniz var mı???
deniz 007 der ki
cok saolun tavsiyelerinizi göz önünde bulundurarak degerlendircem ve secimimi yapcam. gercekten yardimlarınız icin tesekkür ediyorum…
🙂
unknown der ki
ben aöf ingilizce ögretmenligi mezunuyum sınavsız bi bölüm okuma şansım var mı?
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Unknown,
Sizin bölümünüz AÖF’ün istisnai bölümlerinden olduğundan, bu konuda bir bilgim yok. Standarda göre; AÖF okuyanlar bu imkandan yararlanamıyor; ancak siz baraj puanıyla değil LYS+YDS ile giriyor ve 2 yıl örgün, 2 uzaktan eğitim görüyorsunuz. Bu nedenle şehrinizdeki AÖF bürosuyla iletişime geçmenizi öneririm.
Başarılar…
Can der ki
benim bi sorum olacaktı ben MYO 1.sınfa başlıcam aynı zamanda açık öğretimede yazılabilirmiyim ikisi aynı anda zor olurmu.
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Can,
Evet, AÖF’e de kayıt olabilirsin; ancak ne kadar zorlanacağın sana bağlı. Her ne kadar örgün kadar yoğun olmasa da çalışman gerekiyor ve gerekli ilgiyi göstermezsen, tam bir belanın içinde kalabilirsin.
Yani buna senin karar vermen gerekiyor; ama özellikle MYO için farklı bir şehre gideceksen, ilk yılının geçmesini bekleyebilirsin.
Başarılar…
gulcan der ki
merhaba daha önce de yazmıştım ama yayınlanmadı kısaca tekrar soruyorum
yüksek lisans yaparken sınavsız ikinci üniversite okuma şansımız var mı? Teşekkürler
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Gülcan,
Bir süredir siteyle ilgilenemediğimden yığılma olmuştu ve üzerinden zaman geçtiği için bunları silmek zorunda kaldım. O grubun içinde sen de olmalısın.
Sınavsız İkinci Üniversite için aranan tek şart örgün bir bölümde okumak ya da mezun olmak. Yönetmeliklerde de bunun dışında bir durum yok. Bu durumda hiçbir sorun olmaması gerek; ancak ben de yüksek lisans yapanların başvuramayacağı gibi bir söylenti duymuştum ve üzerine gitmedim. Yine de yanıltıcı olmamak için büroyla iletişime geçmeni öneririm.
Başarılar…
serhat özyurt der ki
mrb ben turızm ve otel işl. mezunuyum hazırlıkda okudum benım sorum acık ögretıme kacıncı sınıfdan baslıcam veya ben acıkogretıme basvurdgumda mezun oldugumda lısans mezunu mu yoksa on lısans mezunu mu olucam tekrar cvb verırsenız tsk edrım…
serhat özyurt der ki
pardon sunu belırtmedım ben 2 yıl normal 1 yılda hazırlık okudum bunun ustune 3 ve 4. sınıfı okuyup lısans mezunu mu oluyorum yoksa 3 ve 4. sınıfı okuyup on lısans mezunu mu oluyorum
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Serhat,
İKTİSAT-İŞLETME bölümlerinden birini tercih edersen, doğrudan 3. sınıftan başlayacaksın. 2 yıllık bölümler ön lisans, 4 yıllık bölümler lisans olarak geçtiğinden, 3-4’ü okuduktan sonra da lisans mezunu olacaksın.
Başarılar…
gulcan der ki
Teşekkürler. Birşey daha soracağım. Az önce bölümlere baktım ama sanırım geçen yılki bölümlerden bazıları yok (mu?) Medya ile ilgili olanlar mesela, iptal mi edildi yeni dönemde?
İbrahim Avcı der ki
Gülcan, yeni kayıt dönemi hakkında bu tür sorulara cevap veremiyorum. Kaynakların güncellenmesi gerek, çok fazla eksiklik ve çelişki var.
özlem der ki
slm ben 2 yıllk halkla ilişkileri bitirdim 4 yıl okmak istyorum simdi hangi bölümü secebilirm bileniniz varmı yardımcı olursanız çok sevinirim
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Özlem,
İKTİSAT-İŞLETME bölümlerinden birini tercih edersen doğrudan 3. sınıftan devam edebilirsin.
Başarılar..
özlem der ki
merhabalar bana scil cevap atarsanız çok memnun olurum ben kimya ikinci öğretim öğrencisiyim 2. ünüversite düşünüyorum ama açık öğretime başladıktan sonra örgünü bırakmak istiyorum mümkünmü
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Özlem,
Kaydını yaptırdıktan sonra, evet, mümkün.
Başarılar…
özlem der ki
acil cevap bekliyorum
nur der ki
mrb ben aof lab.ve vet. saglk 2009 meuznuym.bu yıl öss ye gırmedn ıkncı unı.kayt yaptırbılrmıym????ve hangı bolumlere?
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Nur,
Kendi bölümünün aynısı olmayan ve kontenjan sınırı bulunmayam tüm bölümlere kayıt yaptırabilirsin.
Başarılar…
nur der ki
tsk ederm yanı unıverıste sınvana gırmıs olmam gerekmıyor oyle degılmı?mezun olaı 1 yıl olmus olmasına ragmen
İbrahim Avcı der ki
Nur,
Hayır, sınava girmen kesinlikle gerekmiyor. İster halen öğrenci ol, istersen yıllar önce mezun ol. 😉 Tabii sınava girip de kazanırsan (barajı geçmen yeterli) biraz daha az harç ödersin.
Başarılar…
Sema Dolanbay der ki
Merhabalar;
Ben önlisans örgün öğretim-moda tasarımı bölümü mezunuyum.Bu yıl ise ikinci üniversite kapsamında uluslararası ilişkiler okumak istiyorum bu mümkün mü? Bir ara önlisans mezunu 4 yıllık bölümü seçemiyor gibi bir durum vardı bu hala devam ediyormu yoksa herhangi bir kısıtlama olmadan lisans bölümlerinide seçebiliyor muyum? şimdiden teşekkürler…
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Sema,
Bu sınırlama artık geçerli değil. İster önlisans ister lisans mezunu ya da öğrencisi olun, ister örgün ister açık öğrretim mezunu ya da öğrencisi olun; İstediğiniz önlisans veya lisans programına kayıt yaptırabiliyorsunuz.
Başarılar…
İbrahim Avcı der ki
2010-2011 Sınavsız İkinci Üniversite Harçlarını öğrenmek için aşaıdaki bağlantıyı tıklayabilirsiniz.
https://www.ilgilibirbilgi.com/ikinci-universite-harclari.html
hüsniye der ki
merhaba ben hemşirelik 2.sınıf öğrencisiyim açıköğretimdende işletme bölümünü okumak istiyorum ama okul bittikten sonra 2. ünivin bana ne gibi faydaları olacak sormak istedim.şimdiden tesekkürler
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Hüsniye,
Bir bölümü sadece “okumak için okumak”, öğrenci indirim hakları, bir uğraşı, genel kültür ve çerçevelik bir diplomadan başka (tabii istersen) hiçbir getiri sağlamaz. Bu nedenle, “hangi bölümü okusam bana ne yararı olur” gibi bir düşünceyle hareket etme lütfen. Hali hazırda eğitimini aldığın bir alan var ve ileriye yönelik kendin adına bazı planların, en azından hayallerin de vardır. İşte bu isteklerine ulaşmak için hangi bölüm işine yarar ya da yarar mı onu düşün lütfen.
Aklında yapmak istediğin bir iş varsa ve onun için İşletme gibi bir bölümden mezun olman gerekiyorsa, işine yarayacaktır. Seni ve hayatındaki detayları bilmediğim için senin hakkından hangi bölümün ne işe yarayacağını söyleyemem. Bunu ancak sen yapabilirsin, zaten, örneğin birçok bölüm içinden Sağlık Kurumları İşletmeciliği yerine İşletme’yi tercih etmenin elbet bir nedeni vardır.
Bu nedenlerle, lütfen öncelikle ne yapmak istediğine karar ver ve sonrasında ona ulaşmak için senin işine yarayacak yolları bul.
Tabii bu tüm söylediklerim İşletme hiçbir işe yaramaz anlamına gelmiyor. Sölyediğim gibi senin çıkarlarına hizmet edecekse, okuyup da cebinde durmayacaksa, onu sonuna kadar kullancaksan sana çok fazla faydası da olabilir.
Başarılar…
Ece der ki
merhaba ben fizik mühendisliği 2. sınıf öğrencisiyim. açıköğretimdende bi bölüm okumak istiyorum sizce bana çok yararı olcak hangisi olur?
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Ece,
Bir üstteki yorumu okursan aynı şeyler senin için de geçerli. Kısacası senin kişisel özellik ve isteklerini bilmeden bir bölüm önermek doğru değil. Ancak, açıkçası bölümünü ilk defa duydum ve bu nedenle kısa bir araştırma yaptım. Wikipedia’da yer alan bilgilere göre sadece 4 üniversitede yer alan bir bölüm ve ders içeriği ve çalışma alanları son derece sınırlı ama bir o kadar da önemli alanlar. Bu nedenle, eğer bölümünden memnunsan, AÖF ile hiç zaman kaybetmene gerek yok. Bunun yerine yüksek lisansa için hazırlanmanı içtenlikle öneririm.
Çünkü AÖF’te bölümünü destekleyecek bir bölüm yok. Üstelik bu kadar az üniversitede yer alan bir bölüm için en başta yetkin akademisyen ihtiyacı yakında artacaktır. Bunun dışında, bu tür bir alanda ne kadar bilimsel yanını geliştirisen o kadar iyidir. Kendi bölümünde değil de, çalışmayı planladığın alanda da yüksek lisans yapman yine en iyisi olacaktır.
Yine de bu konuda istekliysen ve 2. sınıfta olduğuna göre, bir önlisans bölümünü tercih edebilirsin. Böylece okulunla aynı anda biter, dilersen sonrasında yine sınavsız geçişle AÖF lisans mezunu olabilirsin. Mesleki bir getiri değil de genel kültür amaçlı ve zevk için bir tercih yapabilirsin.
Başarılar…
ibrahim der ki
ben şu an elektrik bölümünde okuyorum 2 yıllık ama yarım donem uzadı yanı ocakta mezun olucam işletme bölümüne kayıt olmak ıstıyorum hazırlık+3 yıl dıyorlar dogru mu?yanı bıttıgınde 4 yıllık ısletme mezunu olabılırmıyım
İbrahim Avcı der ki
Merhaba İbrahim,
Evet, aynen söylediğin gibi olacak. Bir yıl lisansa hazırlık görecek, sonrasında 3. sınıftan devam edeceksin. Bittiğinde de 4 yıllık İşletme mezunu olacaksın.
Başarılar…
ıg sevim der ki
2010-2011 döneminin ikinci üniversite harçları ne kadar? sosyal hizmetler böümü 2.üniversitede hala var değil mi?
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Sevim,
Yukarıda da yer alıyor; ancak 2010-2011 Sınavsız İkinci Üniversite Harçlarını öğrenmek için aşağıdaki bağlantıyı tıklayabilirsin:
https://www.ilgilibirbilgi.com/ikinci-universite-harclari.html
Başarılar…
ece der ki
merhaba ben geçen yıl 2.üniversite kapsamında bir önlisans programına kaydoldum ve şu an 2.sınıfa geçtim. şu an başka bir aöf bölümü ilgimi çekmeye başladı ama bırakmak doğru gelmiyor. bitirdikten sonra o bölüme kaydolursam aynı derslerde muafiyet oluyor mu? yani aöf ile örgünde görülen dersler çakıştığında muafiyet olmuyordu biliyorum ama aöfde o dersleri vermişken başka bir aöf bölümüne kaydolduğumda orada karşıma çıkarsa yeniden o dersleri vermem gerekiyor mu?
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Ece,
AÖF’te şöyle bir kural var: “Sadece öğrencilerin Anadolu Üniversitesinden daha önce alıp da başarmış oldukları Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili, Yabancı Dil ve Temel Bilgi Teknolojisi dersleri transfer edilebilir. Diğer yükseköğretim kurumlarından ders transferi yapılmaz.”
Bu durumda, senin de üstte yer alan derslerden muaf olman gerekir. Yine de dilersen bürodan bu konu hakkında teyit alabilirsin.
Başarılar…
mehmet der ki
merhabalar ben ticaret meslek lisesi mezunuyum . neden seçtiysem hiç bir işimede yaramadı, neyse 11 yıllık devlet memuruyum ve aöf veteriner sağlık teknikerliğini okumak istiyorum bu konuda bana bilgi verirseniz çok sevinirim. bu bölümü okumayı çok istiyorum.
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Mehmet Bey,
Siz mesleki liseden sınavsız geçiş hakkında soru soruyorsunuz; ancak ben bu konuda yetkin bilgiye sahip değilim. Biraz araştırma yaptım ve 2006 tarihli bir kaynağa göre sizin bu bölüme sınavsız geçiş hakkınız yok. Ancak yine AÖF’ün farklı bölümlerine var. Eğer bu kurallar değişmediyse, şimdilik bu iki yıllık AÖF bölümlerinden birine kayıt olur ve onları bitirdikten sonra Sınavsız İkinci Üniversite kapsamında istediğiniz bu bölüme başvurabilirsiniz.
Yine de şu konudaki güncel kaynaklara bakmanızı öneririm: “Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarından Mezun Olacakların/Olanların Sınavsız Yerleştirilebilecekleri Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Önlisans Programları”
Başarılar…
mehmet der ki
İbrahim Avcı Bey,
Açıklamanız için çok teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla sınavsız giriş yapamayacağım.Diğer bölümlere girip vakit kaybetmektense artık çalışıp AÖF sınavına gireceğim.saygılarımla..
İbrahim Avcı der ki
Mehmet Bey,
Açıkçası bu en rahat ve sıkıntısız yol olacaktır. Üniversite sınavına girmeniz ve sadece barajı geçmeniz yeterli.
Başarılar…
nimet der ki
Merhaba,
Ben fen bilgisi öğretmeniyim ancak işimi sevdiğim söylenemez,üstüne bir de eğitim sosyolojisi yükseklisansım var ancak eğitim bilimlerinin de bana göre olmadığını anladım. Huku okumak için öss ye hazırlanıyorum ancak aöf de ikinci bir üniversite okusam mı diye düşünüyorum, sosyoloji ve uluslararası ilişkiler dersleri bana yakın geldi ancak herkes hukuk için işletme ve kamu yönetiminin daha iyi olacağını söylüyorlar, karasız kaldım, ya da herşeyi bir kenara bırakıp hukuka mı konsantre olsam?Teşekkürler
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Nimet Hanım,
Hali hazırda öğretmensiniz, yani bir mesleğiniz var ve maaş alıyorsunuz. Üstelik yüksek lisans da yapmışsınız. Ve kendinize yeni bir hedef de belirlemişsiniz, onu istiyorsunuz. O halde, sizin de söylediğiniz gibi, diğer her şeyi bir kenara bırakın ve asıl hedefinize odaklanın. Çünkü AÖF’te bir bölüm okumanın size şu an için hiçbir yararı olmayacaktır. Bir benzetmeyle; şu an dışarıda özel ve güzel bir yemek yemek için hazırlanmış ve üstelik yola çıkmışken, yol üzerinde bir büfeden simit mi yoksa poağaça mı yesem diye düşünüyorsunuz. Ancak hem vakit kaybediyorsunuz, hem de bunlardan birini yerseniz, o güzelim yemekten öce midenizi boş yere şişirmiş olacaksınız.
Kısacası, sizin şu anki önceliğiniz üniversite sınavından yeterli puan almak için çalışmak olmalı.
Başarılar…
nimet der ki
Teşekkürler İbrahim Bey
elf der ki
merhaba,
bolumum kimya muhendisliği 2. üniversite olarak ne okumalym?yardımcı olursanz sewinrm.kolay gelsin
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Elif,
Senin ve ilgi alanların hakkında bilgi sahibi olmadan bir yorum yapmak doğru değil; çünkü “x bölümü okuyan y bölümü okumalıdır” gibi kalıp yargılara değer vermiyorum. Her Kimya Mühendisliği öğrencisinin okduğu diğer bölümü sen de okursan senin onlardan ne farkın kalacak? Bu yüzden ya gerçek anlamda istekli olduğun, hedefine ulaşmanda yararı olacak bir bölümü tercih etmelisin, ya da AÖF’te okyacağın ikinci bir bölümle vakit kaybetmemelisin. Sırf okumak için okumak hiçbir işine yaramayacaktır.
Bu yüzden, ileriye yönelik planlarına göre bir bölüm okumalısın ya da okumamalısın. Hangi mesleği yapmak, hangi sektörde, hangi pozisyonda çalışmak istiyorsun? Kısacası, önce kendi kendine, gerçekte ne yapmak istediğini, hayatın boyunca hangi işle meşgul olmanın seni mutlu edeceğini sorgulamalısın. Hedefini belirledikten sonra bu tür kararlar vermen çok rahat olacaktır.
Tabii ille de direkt bir çıkar amacı güdmeyip sırf kişisel gelişim ve zevkin için de bir bölümü tercih edebilirsin.
Başarılar…
seda der ki
ben yabancı uyrukluyum izm.uni.de okudum ama 1 yıl ara verdim kaydımda silinmiş 2.uni olarak acık oğretime kayıt yaptırabiliyo muyum bilgisi olan lutfen yardım etsin
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Seda,
Sınavsız İkinci Üniversite’ye başvurabilmen için, herhangi bir yüksek öğretim kurumunda kayıtlı olman ya da o kurumların birinden mezun olman gerekiyor. Sense bu iki koşula da uymuyorsun, yani yapman gereken sınava girmek ve barajı aşmak.
Başarılar…
elçin der ki
merhaba ben 2 yıllık elektronik haberleşme okuyorum 1 .sınıftayım ve kaldım buna açıktan okuma gibi bi olanağım var mı acaba açıkltan okumak istiorum bu bölümüme devam edrek cvplarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Elçin,
Ne yazık ki bu tür bir imkan yok.
Başarılar…
Hayriye_crhl_53 der ki
merhaba ben bu sene 2 yıllık muhasebe bitirdim 3 sınıftan devam etmek istiyorum hangi bölümleri seçebilirim bu konuda yardım istiyorum… şimdiden teşekkürler.
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Hayriye,
İktisat ya da İşletme bölümlerinden birine devam edebilirsin.
Başarılar… FaceBook İlgili Bir Bilgi / Twitter İlgili Bir Bilgi
Deniz der ki
merhaba ibrahim bey ben 2 yıllık işletme mezunuyum yanlız mezun olabılmemm ıcın ortalamam yetmedı ve tek ders sınavına kaldım bu durumda aöfye basvurabılırmıyım mezun olabılır durumda olmuyomuyum
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Deniz,
İkinci üniversiteye başvrumak için ya mezun olmak ya da halen öğrenci olmak gerekiyor. Yani her iki durum da senin için bir engel teşkil etmiyor tabii örgün bir bölümse.
Kastın dikey geçişse, tek ders sınavı yakın zamanda yapılacaktır. Yani kayıt ve başvuru tarihlerinden önce durumun netleşecektir.
Başarılar… FaceBook İlgili Bir Bilgi / Twitter İlgili Bir Bilgi
ömer der ki
slm lar ben 4yıllık aöf işletme fakultesi 3 sınıf ögrencisiyim bitirince staj ımkanı oluyormu yoksa direk herhangi bir yerde çalısıyormuyuz . Bir de örgün ögrenim işletme mezunlarıyla aynı statüde mı yer alıyoruz yoksa farklı mı oluyo şimdiden teşekürler.
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Ömer,
Staj yapmak ya da dorğudan işe başlamak senin elinde. Bu konuda ne AÖF ne de örgün öğrencilere okulları tarafından bir imkan sağlanmıyor.
Örgünlerle resmi anlamda bir statü farkınız yok; ancak sizin kendinizi sunuşunuz ve şirket yetkililerinin bakış açısı önemli.
Başarılar… FaceBook İlgili Bir Bilgi / Twitter İlgili Bir Bilgi
pelin der ki
merhaba açıköğretim 4yıllık işletme okuyorum.şuan 1.sınıftayım.sadece iki sene okusam iki yıllık diploma alabiliyor muyum?tabi 4 yıllığı bırakmak koşuluyla…teşekkürler…
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Pelin,
Evet, 2. sınfın sonunda tüm derslerinden başarılı olursan, kaydını sildirmek şartıyla İşletme önlisans diploması alabiliyorsun.
Bunun için en yakın AÖF bürosuna ilgili bir dilekçe ile başvurman yeterli.
Başarılar… FaceBook İlgili Bir Bilgi / Twitter İlgili Bir Bilgi
emre der ki
selam 2 yıllık tarım bolumunden mezunum sınavsız olarak açıkogretıme gırebılıyormuyum? eğerkı gırebılıyorsam kayıt tarıhlerı nedır ve hangı bolume gırebılırım detaylı cvp verırsenız sevınırım:)
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Emre,
Evet, girebiliyorsun. İstediğin herhangi bir bölüme kayıt yaptırabilirsin; ancak 1. sınıftan başlarsın.
3. sınıftan devam etmek ve lisans tamamlamak istersen, İktisat ya da İşletme bölümlerinden birine kayıt yaptırabilirsin.
Başarılar… FaceBook İlgili Bir Bilgi / Twitter İlgili Bir Bilgi
Kamelyanz der ki
4 yıllık sınıf öğretmenliği mezunuyum .Eğitim bilimlerini yapamıyorum.şimdi sınavsız geçişten adalaet bölümüne kayıt yaptırdım bu bölümden önlisasn kpssye girme hakkım var mı_başarılı olursam tercih yapabiliyor muyum??
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Kamelyanz,
Hayır, böyle bir hakkın yok. Hali hazırda linsans mezunu olduğundan, sadece KPSS Lisans sınavlarına katılabilirsin.
Başarılar… FaceBook İlgili Bir Bilgi / Twitter İlgili Bir Bilgi
sg der ki
merhaba iyi çalışmalar.ben açıköğretim işletme fakültesinde 2 yıl üst üste 1.sınıftan kaldım ve 2.sınıfa gecemedım.eger ıkı dersı daha verseydım gecıyordum.peki simdi nolcak? tekrar kayıt yaptırıp 1.sınıfdan baslayabılırmıyım. kac yıl surede atılma var.yada atılma var mı aöf de…askerlık tecili ile ilgili de bilgi verırmısınız.askere mı gıtme konusu ne durumda olur. öğrencılık haklarım ne durumda acaba yardımcı olurmusunuz tesekkurler.
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Serkan (sg),
Evet, tekrar kayıt yaptıracak ve yine birinci sınıfı okuyacaksın; ama sadece kaldığın dersleri göreceksin.
AÖF’te atılma diye bir durum söz konusu değil, sadece öğrencilik haklarından yararlanamama gibi bir durum söz konusu. Sadece önlisans programlarının 4, lisans programlarının 7 yılda bitirilmesi gerekiyor. Aksi halde öğrencilik haklarından (paso, askerlik tecili vb.) yararlanılamıyor; ama sınavlara girmeye devam ediliyor.
Askerlik tecili de üstte yazdıklarımla bağlantılı olarak değişiyor.
Başarılar… FaceBook İlgili Bir Bilgi / Twitter İlgili Bir Bilgi
engineer der ki
mrb ben otomotiv mühendisliği 2. sınıf ögrencisiym. acıkögretimden işletme veya lojistik okumayı dşünüyorum acaba hangisini okumak daha avantajlı olur?yardımcı olursanız çok sevinirim …
hande =)) der ki
merhabalar bende ekonometri 1. sınıfım yanında banka ve sigorta okumayı düşünüyorum sizce iyi olur mu????
Esra der ki
mrb..2 yıllık işletme yönetimi okudum fakat alttan 1.dönem 2 dersim kaldığı için mezun olamadım açıköğretimde ikinci üniversite başvurusu yapabiliyormuyum …
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Engineer,
Benim kişisel tavsiyem Lojistik okumandan yana; çünkü neredeyse herkes İşletme okuyor. Lojistik seçerek gerçek anlamda bir fark yaratabilirsin ve okuduğun bölüm gereği Losijtik alanında ya da sırf Lojistik okuduğun için Otomotiv alanında tercih edilebilirsin.
Başarılar… FaceBook İlgili Bir Bilgi / Twitter İlgili Bir Bilgi
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Hande,
Bence kesinlikle iyi olabilir. Bu sayede temel bankacılık bilgisi de edinebilir ve bu sayede belkide bankalarda tercih edilebilirsin. Sırf bunun değil elbet; ama seni diğerlerinden ayran bir artı olarak işine yarayacaktır. 😉
Başarılar… FaceBook İlgili Bir Bilgi / Twitter İlgili Bir Bilgi
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Esra,
Sınavsız İkinci Üniversite’ye başvurabilirsin; ama Sınavsız Dikey Geçiş’e başvurmak için mezun olman gerekir.
Başarılar… FaceBook İlgili Bir Bilgi / Twitter İlgili Bir Bilgi
sercan der ki
ibrahim bey açıköğretim 2.sınıftan bıraktım şimdi tekrar 2. sınıftan devam edebilir miyim
sercan der ki
ibrahim bey bir şey soracam ben açıköğretim ilahiyat 2. sınıfta bıraktım şimdi deva m etmek istiyorum kayıtım silinmiş midir yoksa ikinci sınıftan devam edebilir miyim ne yapmam nereye başvurmam lazım
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Sercan,
Yıl başında kayıt yenilemediğinde kaydın otomatik olarak donduruluyor. Yani yıl başında harcını yatırdıktan sonra tekrar devam edebilirsin. Tabii harcını yatırıp her zamanki kayıt yenileme işlemini de tamamlamalısın, hepsi bu.
Başarılar… FaceBook İlgili Bir Bilgi / Twitter İlgili Bir Bilgi
fatih der ki
merhaba
ben ıkı yıl normal olarak makıne okudum sınavsız ıkı yıldaha okuyup 4 yıllıga tamamlamak ıstıyorum mumkun mudur acaba?ve sozel bı bolum secmek ıstıyorm hangı bolumu secebılırımm?
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Fatih,
Koşullara göre senin lisans tamamlama yapman mümkün değil. Ama 1. sınıftan başlayarak ikinci bir 4 yıllık bölüm okuyabilir, böylelikle lisans mezunu olabilirsin.
Başarılar… FaceBook İlgili Bir Bilgi / Twitter İlgili Bir Bilgi
duygu der ki
merhaba bir şey sormak istiyorum.4 yıllık okul öncesi öğretmenliği bölümünü okuyacağım,aynı zamanda açıköğretimden 4 yıllık işletme okumak istiyorum bu mümkün mü?eğer mümkünse kpss ye girme olanağım var mı?
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Duygu,
Evet, bu mümkün. KPSS’ye de bitirdiğin bu iki bölümden sadece 1’i üzerinden girebilirsin.
Başarılar… > FaceBook İlgili Bir Bilgi / Twitter İlgili Bir Bilgi
Begüm der ki
merhaba İBRAHİM
ben üniversite 3 ten terkim .ingilizce dili ve edebiyatı okuyordum. ama başka bölüm okumak istiyorum .acaba üniversiteden terk olanlar sınavsız açık öğretime
girebilir mi? ben 2 yıllık işletme ye sınavsız girer miyim?
BEGÜM
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Begüm,
3. sınıftan terk olduğun için, eğer okulundan ön lisans diploması alabiliyorsan, evet AÖF ön lisans bölümlerinden dilediğin birine girebilirsin.
Ön lisans diploması alıp alamayacağını bölümünden ya da okulunun öğrenci işlerinden öğrenebilirsin.
Başarılar…
– Facebook / Twitter –
Reyhan der ki
Merhaba İbrahim Bey,
Ben bu sene 4 yıllık iktisat okumak istiyorum.
Aynı zamanda da sınavsız ikinci üniversiteden yararlanmak istiyorum.Ve 4 yıllık maliye okuyabilir miyim anadolu üniversitesinden.
Birde 2 yıllık gıda teknolojisini yazarsam tercihlerimde aynı zamanda yine sınavsız ikinci üniversiteden 4 yıllık maliye bölümünü okuyabiliyor muyum ? Şimdiden teşekkürler..
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Reyhan,
4 yıllık İktisat okuduğunda, AÖF 4 yıllık Maliye bölümünde de Sınavsız İkinci Üniversite kapsamında okuyabilirsin.
2 yıllık Gıda Teknolojisi tercih edersen, aynı şekilde AÖF 4 yıllık Maliye bölümünde de Sınavsız İkinci Üniversite kapsamında okuyabilirsin.
Başarılar…
İbrahim Avcı der ki
2014-2015 Sınavsız İkinci Üniversite Kayıt Tarihleri:
İnternet Başvuru Tarihi: 29 Eylül – 17 Ekim 2014
AÖF Bürosundan Kayıt Tarihi: 29 Eylül – 17 Ekim 2014
AÖF Bürosundan Mazeretli Kayıt Tarihi: 16 – 17 Ekim 2014
Başarılar…
kubra der ki
Bende muhasebe okuyorum ayni zamanda açıköğretim ilahiyat geldi bu açıköğretim i kendi memleketimde sinavlarina girebilir miyim bir de kayit ne zqman takip ediyorum fakat bsey anlamadim cok sey yaziyor
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Kübra,
Evet, sınavlara kendi şehrinde giriyorsun. Kayıt tarihleri de yazının alt kısmında yer alıyor.
Başarılar…
tuğba der ki
arkadaşlar merhaba ben bitliste bilgisayar programcılığı 2. sınıfım bu sene . bendde 2.üniversite okumak istiyorum fakat ne yapacağımı bilmiyorum 4 yıllık yazma imkanım var mı? yoksa 2 yıllık mı yazma imkanım var yardımcı olursanız sevinirim iyi günler.
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Tuğba,
Dilersen 4, dilersen 2 yıllık bir bölüme kayıt yaptırabilirsin.
Başarılar…
tuğba der ki
birde bilgisayar bölümünden mezun olup 2. üniversitede okumak için hangi bölümlere tercih edebiliyoruz acil yardımm…
İbrahim Avcı der ki
Kendi bölümün dışında dilediğin bir bölüme kayıt yaptırabilirsin.
Başarılar…
Kübra der ki
Iyi aksamlar benim sorum olacakti ben iki yillik bankacılık ve Sigortacılık bitirdim AÖF tan hangi bolume gecebiliyorum dort yillik
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Kübra,
Aşağıdaki lisans bölümlerinin 5. yarıyılına “Lisans Tamamlama” kapsamında kayıt yaptırabilirsin.
ÇALIŞMA EKO. VE END. İLİŞKİLERİ, İKTİSAT, İŞLETME, KAMU YÖNETİMİ, MALİYE
Ya da okuduğun bölüm hariç diğer AÖF bölümlerinden dilediğin bir tanesine kayıt yaptırabilirsin; ama 1. yarıyıldan başlarsın.
Başarılar…
merve der ki
merabalar. ben bu sene liseden mezun olucam inşallah, aynı anda biri örgün biri açıköğretim şeklinde iki üniversite okuyabilme şansım var ya hani bunun için bi kez sınava girmem yetiyor mu? yani bu sene girdiğim sınavla hem örgüne hemde açıköğretime kayıt olabiliyor muyum? yardımcı olursanız çok sevinirim
İbrahim Avcı der ki
Merhaba Merve,
Evet, sadece 1 kez sınava girmen yeterli oluyor. Tabii girdiğin sınavda başarılı olur ve örgün bir bölüme kayıt yaptırabilirsen.
Sınavsız İkinci Üniversite olarak adlandırmalarının sebebi de bu.
Başarılar…